Hlídání kojence tchýní

3353
14.4.14 15:34

Hlídání kojence tchýní

Ahoj emimiňačky :), potřebuju poradit a asi i trochu uzemnit, vynadat… Nejsem schopná dát na hlídání svou 10 měsíců starou dcerku :nevim:. Jde o to, že s tchýní poslední roky moc nevycházíme, ona je dost sobecká, mluví jen o sobě, stará se o sebe a já jsem na ní začala mít doslova alergii :?.
Za dva týdny budu potřebovat hlídat a doteď mi hlídala vždy moje mamka. Ví co a jak, s dětma to umí a co jí řeknu, to udělá. Netrvám samozřejmě na přesném dodržování úkonů, ale třeba malá špatně spí, tak musí chodit opravdu v docela přesnou hodinu spát (tzn. +- půl hodiny). Nebo co se týká jídla, tak jí nedávám sladké ani slané, jí klasiku jako normální kojenec. Jenže dnes jsem se zeptala tchýně, jestli by hlídala a ona že jo, že to bude sranda :roll:. Ona totiž všechno bere jako srandu. Mají spoustu peněz, takže cokoliv co chce si jde koupit a má to opravdu pro srandu. Např. si zasadí jedno rajče :roll:. Což to je její věc, jenže ona se tak chová i k našemu dítěti. Má jí jen pro zábavu a i když malá brečí, tak tchýně se ohromně baví a nedá jí pokoj. Jenže nastal problém v tom, že já jsem myslela, že jim malou předám venku (já budu celou dobu venku pracovat a budu mít několik pauz) a oni že půjdou třeba na hřiště (nemusí stát u mě), plus mínus v 10 hodin dá malou do kočárku spinkat a až se vzbudí, tak můžou jít třeba domů, přebalí jí, dá jí oběd a pak tedy musí za mnou, abych malou nakojila. A tohle je kámen úrazu, protože tchýně chce být jen doma. Jenže doma bude malá řvát, protože teď má mamánkovské období, že řve i mému muži když jdu třeba jen na záchod. Potřebuje prostě hodně zábavy, aby na mě nemyslela a já vím, že venku se zabaví. Na to mi tchýně řekla, že hold se u nich bude vztekat, ale oni to nějak zvládnou 8o. Nepozná ani, že se malé něco nelíbí a to už přímo brečí! Minule jí zase chtěla dát salám, že když má hlad, tak ať si dá. Když jsem jí slušně řekla že ne, tak vymyslela rybu :(. Muž stojí při mě, ví, že jeho matka je taková, že si vždy dělala co chtěla. Ale já teď fakt nevím. Může mi hlídat i moje mamka, ale zase jí nechci pořád otravovat. A taky zastávám názor, že naše dítě právo na obě babičky jako obě babičky mají právo na své vnouče. :nevim: Nevím holky, asi potřebuju trochu zpucovat, že řeším hovadiny, ale nějak nemůžu přenést přes srdce, že bych malou nechala někde hodiny řvát. Vím určitě, že tchýně by s ní nepřijela, protože tím by mi dala najevo, že to nezvládla a to ona neudělá :(. To by se ponížila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
14.4.14 15:38
@vlker píše:
Ahoj emimiňačky :), potřebuju poradit a asi i trochu uzemnit, vynadat… Nejsem schopná dát na hlídání svou 10 měsíců starou dcerku :nevim:. Jde o to, že s tchýní poslední roky moc nevycházíme, ona je dost sobecká, mluví jen o sobě, stará se o sebe a já jsem na ní začala mít doslova alergii :?.
Za dva týdny budu potřebovat hlídat a doteď mi hlídala vždy moje mamka. Ví co a jak, s dětma to umí a co jí řeknu, to udělá. Netrvám samozřejmě na přesném dodržování úkonů, ale třeba malá špatně spí, tak musí chodit opravdu v docela přesnou hodinu spát (tzn. +- půl hodiny). Nebo co se týká jídla, tak jí nedávám sladké ani slané, jí klasiku jako normální kojenec. Jenže dnes jsem se zeptala tchýně, jestli by hlídala a ona že jo, že to bude sranda :roll:. Ona totiž všechno bere jako srandu. Mají spoustu peněz, takže cokoliv co chce si jde koupit a má to opravdu pro srandu. Např. si zasadí jedno rajče :roll:. Což to je její věc, jenže ona se tak chová i k našemu dítěti. Má jí jen pro zábavu a i když malá brečí, tak tchýně se ohromně baví a nedá jí pokoj. Jenže nastal problém v tom, že já jsem myslela, že jim malou předám venku (já budu celou dobu venku pracovat a budu mít několik pauz) a oni že půjdou třeba na hřiště (nemusí stát u mě), plus mínus v 10 hodin dá malou do kočárku spinkat a až se vzbudí, tak můžou jít třeba domů, přebalí jí, dá jí oběd a pak tedy musí za mnou, abych malou nakojila. A tohle je kámen úrazu, protože tchýně chce být jen doma. Jenže doma bude malá řvát, protože teď má mamánkovské období, že řve i mému muži když jdu třeba jen na záchod. Potřebuje prostě hodně zábavy, aby na mě nemyslela a já vím, že venku se zabaví. Na to mi tchýně řekla, že hold se u nich bude vztekat, ale oni to nějak zvládnou 8o. Nepozná ani, že se malé něco nelíbí a to už přímo brečí! Minule jí zase chtěla dát salám, že když má hlad, tak ať si dá. Když jsem jí slušně řekla že ne, tak vymyslela rybu :(. Muž stojí při mě, ví, že jeho matka je taková, že si vždy dělala co chtěla. Ale já teď fakt nevím. Může mi hlídat i moje mamka, ale zase jí nechci pořád otravovat. A taky zastávám názor, že naše dítě právo na obě babičky jako obě babičky mají právo na své vnouče. :nevim: Nevím holky, asi potřebuju trochu zpucovat, že řeším hovadiny, ale nějak nemůžu přenést přes srdce, že bych malou nechala někde hodiny řvát. Vím určitě, že tchýně by s ní nepřijela, protože tím by mi dala najevo, že to nezvládla a to ona neudělá :(. To by se ponížila.

No tak ji jí nedávej a hotovo :roll: Hlídání potřebuješ, je ti blbý otravovat máti a tchyně se asi nepostará - sežeň si chůvu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
14.4.14 15:40

Za takových podmínek bych své dítě tchyni nesverila ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2068
14.4.14 15:41

@vlker ja bych mela asi stejne obavy jako ty, takze bych se tchyni asi omluvila a zkusila „otravovat“ mamku, podle toho co pises, to mamka jako otravovani nebere :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas

@vlker Já bych jí dítko na hlídání nedala. Jestli to tvojí mámě nevadí, popros ji.

• Citovat
  • Upravit
206

Jé co řešís? chceš od ni pohlidat chceš. udělá to? udělá. tak to nech na ní, jsem si jistá že dcera to ve zdraví přežije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
14.4.14 15:43

@vlker Myslím, že je lepší „otravovat“ mamku, než se ptát tchyně, která podle všeho nemá k dětem moc vztah. Kámen úrazu bych viděla v tom, že ses už tchyně zeptala, a ona k hlídání svolila. Asi bych dcerku pro jednou hlídat dala, koneckonců už jsmte domluvené, a příště bych poprosila zas mamku. A nebo kdo ví, třeba se tchyně o hlídání o hlídání přihlásí sama.

• Citovat
  • Upravit
1010
14.4.14 15:46

A malá u tvojí mamky nebrečí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.4.14 15:47

Mimo téma: Co je špatného na tom zasadit si jedno rajče? 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
14.4.14 15:48

Ja teda hlavne nechapu, proc jsi ji o hlidani vubec rikala kdyz o to nestojis a nechces ji zchyni sverit.. mela jsi rovnou rict mamce.. Az kdyby tvoje mamka rekla ne, bych jednala dal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
14.4.14 15:49

Nedala bych batole, kterému se ještě nedá nic vysvětlit a které má období separační úzkosti, hlídat osobě, na kterou není natolik zvyklé, aby s ní bylo v klidu nebo dokonce kterou nezná skoro vůbec - kvůli němu. Požádej mamku a na tchyni malou zvykej v klidu a za své přítomnosti, pokud chceš, aby měly vztah. Až bude větší, bude mít třeba tuhle babičku nejradši, právě proto že je tak v pohodě a ze všeho má srandu. Ale má to svůj čas.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
14.4.14 15:50

Takový dlouhý dotaz :roll: :roll: :roll:…a přitom tak jednoduchá odpověď. Popros mamku, budeš mít větší klid na práci a nebudeš myslet na to, co dělá malá. Až bude malá větší a samostatnější, tak si ještě obou babiček užije dost…
Já vždycky dělám to, co chci já (co se týče mého dítěte) a taková dilemata fakt ještě při všech starostech nehodlám řešit. Takže klídek, tchyně si jí ještě užije dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
14.4.14 15:51

Jé tak to bych nesvěřila, já zas zastávám to, že když je to mé dítě tak to bude podle mě. Malé jsou dva a tchýni ani nebere jako bábu. A je pravda, že bych ji ani na hlídání nikdy nedala. Pokud budeš klidnější, tak svěř dítě mámě, jak píšeš, vypadá to, že ji nebudeš obtěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
14.4.14 15:52
@Evalu píše:
Až bude větší, bude mít třeba tuhle babičku nejradši, právě proto že je tak v pohodě a ze všeho má srandu. Ale má to svůj čas.Eva

moje reč :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
14.4.14 15:54

Asi jak pisi holky, nedavej ji k ni na hlidani a popros svoji mamku. A tchyni se slusne omluv.
A ja bych ji rekla pravdu, ze budu klidnejsi kdyz bude dcera u moji mamy, ze ji vezme ven a nenecha ji plakat, neda ji jist salam ani rybu :nevim:
No co, ve finale stejne budes spatna ty.
Moje tchyne by taky ven nesla, sedela by doma u televize a taky syna hlidala jen 1× v 5ti letech na 4hodiny a stejne sedeli u televize, venku parak jak prase a ona jeste topila a mela zavrena okna, pry ven nechtel :D
no proste ty ji znas, rid se sebou a nekoukej na to kdo bude nebo nebude urazeny :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová