Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Uf uf, nezavidim situaci. Take bych se asi urazila. Nedelate ji nekdy nakup? Ze byste koupili inkotinencni vlozky a pridali je k nakupu?
Asi ma unik moci…leci se? pouziva vlozky? takoví lidé se musí tam dole umyvat X krat denne…divim se jen ze ani pres upozorneni s tim nic nedela.
No tak přehoz přišpendli a dej ji deku… vysvetlit ji ze gauc mate novy a tak tam mas ten prehoz… ![]()
Ať s ní někdo zkusí promluvit o problému s únikem moči
Není se za co stydět, je to zdravotní problém. Ale má řešení… vložky por únik moči, pohlcují i pach… zkuste to nějak přes to zdraví. ![]()
Reklamy jsou na to pořád, tak až zase nějaká bude tak to nenápadně naťuknout… aby věděla, že se nemá za co stydět… ![]()
Treba se neurazila, ale prislo ji to blbe od syna. Pokud mate dobry vztah reknete ji to az budete sami v klidu pri kave. Budete ji muset na to pomali pripravit, neni prijemne nekomu rikat, ze jde citit a ze po ni zustava pach.
drzim palce at dobre vztahy vydrzi.
Já bych jí to řekla takovým hodně kamarádským stylem. Prostě bych jí nejdřív pochválila, že jí to sluší, že vypadá na ten věk moc dobře, že se určitě líbí chlapům… Přitom bych se zmínila o tom zápachu. Takhle: „Tobě to teď tak sluší, ty vlasy jak máš fakt super, vypadáš o 10 let mladší. Ty hele akorát sem si párkrát všimla že si cítit močí. To mi příjde blbý u takový krásný ženský. Víš že na to prodávaj super vložky, já ti je schválně koupím a vyzkoušíš to. Přece nejsi žádná bába abys smrděla.“ Tak takhle bych na to šla já
hodně štěstí.
V lékárně určo budou mít vzorky inko pomůcek, zajdi tam, něco ji dones, i letáčky a řekni jí že s ní zajdeš i k obvoďákovi, ten ji pomůže dál, ted nevím zda ji ještě musí poslat na gyndu nebo už píše hned on inkontinenční pomůcky. řekni ji že jako má na to nárok ten únik mít, po porodech a tolika letech práce že se není čemu divit a že bys byla ráda kdyby byla v pohodě, že to nemyslíš zle
určo něco zabere, ničit gauč bych si taky nenechala. třeba to sved i na dítko že až poroste tak se bude ptát, jelikož děti jsou zvědavé a upřímné a nechceš aby se pak musela před špuntem stydět, tak at to řeší tedkom
Já se jí ani nedivím, že o tom nechce mluvit, nechce to řešit, je to asi hodně choulostivé. Když spolu ale máte fajn vztah, tak si s ní o tom normálně promluv, podle mně to spíš vezme od tebe než od svého syna. Koupila bych jí ty vložky a na netu se poohlídla po nějakém dobrém urogynekologovi v okolí a doporučila bych jí návštěvu, případně ji tam po domluvě s ní i objednala a šla bych na to vyšetření s ní, pokud by chtěla ![]()
Já bych se začala pomočovat taky, aby v tom nebyla sama a necítila se trapně. ![]()
@MambaJ píše:
Já bych se začala pomočovat taky, aby v tom nebyla sama a necítila se trapně.
jo a vždycky u ní, žejo ![]()
Pokud má ještě dceru, tvůj manžel sestru, matka to vezme asi líp od dcery. Ale pokud máte dobrý vztah, řekla bych to na rovinu a asi bych řekla, že to není ani pro tebe jednoduché jí to říct, ale protože kdyby si se v budoucnu ocitla v takovéhle situaci a problémem, taky by jsi to chtěla vědět. Tím i dáváš najevo, že si ji vážíš.
@LenaNell píše:
Pokud má ještě dceru, tvůj manžel sestru, matka to vezme asi líp od dcery. Ale pokud máte dobrý vztah, řekla bych to na rovinu a asi bych řekla, že to není ani pro tebe jednoduché jí to říct, ale protože kdyby si se v budoucnu ocitla v takovéhle situaci a problémem, taky by jsi to chtěla vědět. Tím i dáváš najevo, že si ji vážíš.
to mi prijde nejcitlivejsi a nejvhodnejsi… k tomu rpidat ty vlozky, treba ji reklamy oprvdu minuly.
Já bych na to šla přes upozornění na to, že už ve stáří nefungují pořádně čichové buňky a člověk si musí dát pozor, aby nesmrděl
Já myslím, že jí to už říkaly i holky, a le nevím, ale vždycky někomu řekla, že kdoví co cítí a tak…ona je taková extrémní šetřilka, že si myslím, že by ty vložky považovala za zbytečnost…já hlavně fakt nevím, jak to dostat z toho gauče, malýho mi hlídá opravdu hodně a má ho strašně ráda a nechci to tímhle nějak pokazit…ale je to fakt trapas, když třeba potkáme někoho známého, tak to taky musí cítit…ona hlavně ani nepřiznala, že má cukrovku, přišla na to náhodou švagrová, když ji viděla si píchat inzulín…
Ahoj, omluva za anonym, ale snad mě pochopíte, chodí sem dost známých. Mám problém s tchýní, vztah teda máme úžasnej, je na mě strašně hodná i na malýho, hlídá mi ho, když chodím do práce, ale je už taková starší a je někdy dost cítit močí a nevím, jak jí naznačit, aby se trošku víc věnovala hygieně..manžel říkal, že už jí to kolikrát říkal, ale vždy se urazila…máme necelý rok nový gauč a kyž odejde, tak je to tady „cítit“
už nevím, čím ten gauč čistit
už jsem tam dala i přehozy, ale ona dělá, ž
když malý usne, tak se na gauči natáhne a přehozem se přikryje…co s ní???