Hlídání kojence tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Everyone
21.4.14 13:47

A že děti se nemají nutit jíst, s tím souhlasím. Však ona se ozve, až dostane hlad. Takhle tchyni zkoušet by mě teda nenapadlo a už vůbec ne kvůli párhodinovému hlídání.

• Citovat
  • Upravit
3353
21.4.14 15:33

@Martina.ova A myslíš, že když je malá protivná a začíná brečet, tak se neozývá? :roll:. Já jsem vyndala přesnídávku, protože malá začala mít hlad a chlap se normálně své mámy zeptal, jestli jí chce nakrmit. To, že to bude jako zkouška, to byla její slova. Proto jsem i odešla, aby se necítila jak pod dozorem. A tedy nevím jak ty, ale já dám dítě jen tomu, o kom vím, že se dokáže postarat. To, že je tchýně tchýní ještě neznamená, že dokáže pohlídat kojence. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
21.4.14 15:53

@vlker Aha, to jsem nevěděla, že to byla její slova.
Taky dám dítě jen tomu, kdo se dokáže postarat. Jen mi připadá, že sis to zbytečně zkomplikovala, možná ses tchyně vůbec neměla ptát, protože její reakce se dala předvídat. Tak hlavně že bude malá spokojená, a ty taky. Někteří lidé pravdu slyší neradi, a to bude i případ tvojí tchyně, asi bych si na ni trochu dala pozor, připadá mu trochu zákeřná.

• Citovat
  • Upravit
67
25.4.14 14:20

@vlker dítě na hlídání bych jí nedala. Pokud to tvé mamce nevadí tak bych dítko dala na hlídání jí. Přece jen je to tvá mamka tak k ní máš větší důvěru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
9.2.15 10:32

Tchyni nebrat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
9.2.15 15:18

Jak moje babička mohla vychovat pět dětí bez hlídací matky nebot chyně a při práci v zemědělství?!
My všechny budeme určitě super hlídačky vnoučat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
9.2.15 15:52

Jo no. To je pravda. Dneska uz. babicka neni babicka ale nahradni matka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
9.2.15 16:09

Upřímně, být tebou taky bych se bála jí mimi dát na hlídání. Přece jenom máma je máma. Holky a teď mi řekněte, že jsou ty naše mámy lepší než tchyně. Co mám kamarádky taky to tak mají. Jak je možný, že naše máma ví, že dítě alergiků, nesmí holt jíst vše, nediví se, že mu polévku nesolím, ví to a prostě to respektuje. A určitě by jí necpala salám, ona sama mi řekla, že uzeniny je lepší do tří let věku dítěte vynechat, že to není nic dobrého. Je jí něco přes 50 ale to tchyni taky. Mám jednu kamarádku, která prostě určitou věc řekne x krát a ví, že za týden to bude opakovat jako novinku. A není lékařka. Proč já mámě nechám holku na hlídání klidně přes noc a kdyby tohle řekla tchyně, tak mě švihne, protože bych se o dítě hodně bála. Když někdy potřebuju lékaře nebo tak, já prostě za ní nejdu. Nevím, no :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
9.2.15 16:16

Ja maminku bohuzel uz nemam. Tchyni teda taky ne. Mam pritele. Ale hlida deti od sve dcery docela porad. Tam se to bere jako samozrejmost. A to mate videt. Trileta cacorka ma nejradsi hranolky s kecupem. A ma babicku pekne zmaknutou. Jako manaska na gumicce. Muj klucina ma teprv tri mesice ale uz ted se desim. Snad pomuze domluva :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
9.2.15 16:45
@kvitk1 píše:
Upřímně, být tebou taky bych se bála jí mimi dát na hlídání. Přece jenom máma je máma. Holky a teď mi řekněte, že jsou ty naše mámy lepší než tchyně. Co mám kamarádky taky to tak mají. Jak je možný, že naše máma ví, že dítě alergiků, nesmí holt jíst vše, nediví se, že mu polévku nesolím, ví to a prostě to respektuje. A určitě by jí necpala salám, ona sama mi řekla, že uzeniny je lepší do tří let věku dítěte vynechat, že to není nic dobrého. Je jí něco přes 50 ale to tchyni taky. Mám jednu kamarádku, která prostě určitou věc řekne x krát a ví, že za týden to bude opakovat jako novinku. A není lékařka. Proč já mámě nechám holku na hlídání klidně přes noc a kdyby tohle řekla tchyně, tak mě švihne, protože bych se o dítě hodně bála. Když někdy potřebuju lékaře nebo tak, já prostě za ní nejdu. Nevím, no :roll: :roll:

Ono je to v podstatě dost jednoduché, ve většině případech tě přece tvoje vlastní máma nebude ponižovat a bude se snažit tě respektovat, nebude se nad tebou povyšovat, proč by to dělala, je to máma a ty jsi její dcera. Kdežto tchýně je v podstatě pro tebe cizí osoba a ty pro ní taky, tudíž se většinou tchýně snaží hrát tu hru na poučování a já všechno zvládala lépe a ty to dělej takhle a ty mi neřikej co a jak mám dělat, já si to z trucu budu dělat po svém i kdyby pomalu mělo dítě mít alergickou reakci… neříkám, že je taková každá, ale je jich bohužel dost takových :lol: pro tchýni jsi jen ženská, která jí vzala milovaného syna a matka jejího vnoučete, kdyby mohla pasovala by se do role matky, babičky a já nevim co všechno dohromady :lol: protože tak by to bylo přece nejlepší. Tak proč by tě vlastně respektovala ;) Další podstatný rozdíl vidím v tom, že například já se svou mamkou komunikuju úplně jinak, jsem taková vostřejší a když je něco přes čáru, tak jí to řeknu nebo rázně naznačim aby pochopila, že takhle teda už ne, to samý ona mě, když něco přepísknu… vyřeší se to a jede se dál, samozřejmě ale za tejden nejde a neudělá to znova, to by byla sama proti sobě… prostě komunikace je jasná a respektujeme se a víme co ještě jo a co už je moc. Kdežto já se s tchýní třeba moc mazlila, to co si dovolila ona, by se ke mě moje máma v životě nedovolila a to co jsem si nechala líbit od ní, bych si od svý mámy líbit nenechala. A proč??? Byla to cizí ženská, nevěděla jsem jak na ní, jsem slušně vychovaná a ke starším se chovám s úctou, tudíž jsem dost věcí neřešila, přecházela a tak nějak si myslela, že spousta věcí je prostě základních a automatických jak se k sobě maj lidi chovat, přišla jsem na to, že není, až to začal vidět i partner, protože to dost přeháněla a začal to intenzivně řešit a naštěstí už je vše relativně v pořádku, ale byl to boj, nicméně kdybych to řešila hned a nastavila hranice hned na začátku a nenechala si ka**t na hlavu, tak by to třeba tak daleko nedošlo, ale to bych podle některých uživatelek zase byla spratek nevychovaný, jak se zde kolikrát nazývají snachy :mrgreen: :lol: rozhodně je to ponaučení do budoucna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
9.2.15 16:54

Krasne napsano :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
9.2.15 18:10

@Callipo90
Máš pravdu.
Před chvilkou jsem tu něco psala a vypadl mi internet při přidání příspěvku. Tak už to vezmu ve zkratce. Sezení kojenců byl náš velký problém. Malou mi chovala tak, že seděla. Já jen doufám, že z toho nebude mít žádný problémy do budoucna.. Říkala jsem to, že je to špatně, ale bohužel. Sestřička na rehabilitaci mě upozornila, že má se zádíčkama něco v nepořádku.. a že je to od sezení. Ani vám nebudu psát, jak trapně mi bylo, když mi sestřička začala vykládat, proč se děti neposazujou 8o. Když jsme potom byli u tchyně, tak ta malá zas seděla… Zas to říkám o posazování a o rehabilitaci… To už jsi ale říkala a měla by si se sebou začít něco dělat, léčit zdravotní problémy… :roll: A dostala mě větou, ještě mi zakaž holku chovat! Ale omluvila jsem se, že jsem křičela. A mužskej v autě? Tys tomu teda dala.. Tys jí normálně napadla! 8o 8o Teď je vše na mrtvém bodě, já první krok dělat nebudu. Je to 3 měsíce a tchyně to do teďka nepochopila… Takže já jsem ta nejhorší a půjdu se léčit, tak bacha na mě! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
9.2.15 18:17
@kvitk1 píše:
@Callipo90
Máš pravdu.
Před chvilkou jsem tu něco psala a vypadl mi internet při přidání příspěvku. Tak už to vezmu ve zkratce. Sezení kojenců byl náš velký problém. Malou mi chovala tak, že seděla. Já jen doufám, že z toho nebude mít žádný problémy do budoucna.. Říkala jsem to, že je to špatně, ale bohužel. Sestřička na rehabilitaci mě upozornila, že má se zádíčkama něco v nepořádku.. a že je to od sezení. Ani vám nebudu psát, jak trapně mi bylo, když mi sestřička začala vykládat, proč se děti neposazujou 8o. Když jsme potom byli u tchyně, tak ta malá zas seděla… Zas to říkám o posazování a o rehabilitaci… To už jsi ale říkala a měla by si se sebou začít něco dělat, léčit zdravotní problémy… :roll: A dostala mě větou, ještě mi zakaž holku chovat! Ale omluvila jsem se, že jsem křičela. A mužskej v autě? Tys tomu teda dala.. Tys jí normálně napadla! 8o 8o Teď je vše na mrtvém bodě, já první krok dělat nebudu. Je to 3 měsíce a tchyně to do teďka nepochopila… Takže já jsem ta nejhorší a půjdu se léčit, tak bacha na mě! :cert:

To je blbý, když chlap nestojí za tebou a hlavně za zdravím vaší společné dcery :-/ to je vždycky větší problém :-/… to je pak celoživotní boj, který je ale pro tebe předem prohraný :-/… já mám štěstí, že chlap stojí za mnou, protože ví, že nejsem žádná vymaštěná blbka a svojí matinku zná a ví jaká je a jaká není, takže tak… ale holek jako ty vždycky lituju… nevim jestli bych to bez chlapa zvládla, určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
9.2.15 18:24

@Callipo90
Neudělám nic. Můžu stahovat články z netu o posazování, aby třeba čet. Jsem ráda, že tady se může člověk anonymně vykecat. Já kamarádkám nemůžu říct vše, znají mého muže a přijde mi to trapný.. Mám jednu fakt dobrou a ta to ví úplně celý. Vím, že mě za to neodsoudí.. Jsem za emimino fakt ráda, protože ještě chvíli a začala bych si myslet, že jsem fakt magor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
9.2.15 18:26
@kvitk1 píše:
@Callipo90
Neudělám nic. Můžu stahovat články z netu o posazování, aby třeba čet. Jsem ráda, že tady se může člověk anonymně vykecat. Já kamarádkám nemůžu říct vše, znají mého muže a přijde mi to trapný.. Mám jednu fakt dobrou a ta to ví úplně celý. Vím, že mě za to neodsoudí.. Jsem za emimino fakt ráda, protože ještě chvíli a začala bych si myslet, že jsem fakt magor…

A ani nepomohlo, když si řekla, že ti třeba už doktorka vynadala???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová