Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Deníííí píše:
Jsi moc levná a díky tobě pak trh půjde do kytek..to samé u bazárků s oblečením a jiné záležitosti..proč lidi, oblečení, služby podhodnocujeme?!
no, nic je to jen povzdech..ať se ti daří
Proč do kytek? Pokud má možnost toho být levnější, proč to nebrat jako plus?
Já mít prostory a nervy na to někomu hlídat děcko, tak neberu vůbec ohledy na to, že půjde někomu podnikání „do kytek“, protože já nemusím platit nájem nebo zaměstnance.
Je to skutečně podezřele levné. Taky záleží, kde jsi. Na malém městě to může být jiné. Hlídání za 30 Kč/h bývá u nějaké služby (kadeřník, fitko) nebo tam, kde se platí ještě vstup do herny. Rozumná „levná“ cena je podle mě 60 Kč.
Nicméně, pokud budeš držet 30 Kč, budeš mít tuším hoooooooodně narváno ![]()
@Bubiii píše:
Ale informace, ktere zde ziskavas, povedou k tvému výdělku.
Me taky připadalo divné, ze me blokovali, ale bylo to kvůli informačnímu webu.
No tak to by byla blokovaná každá druhá ![]()
A k ceně - udělala bych to nějak jak píše @Jannnča - prostě nasadit cenu běžnou (resp. kousek nižší než je u vás v okolí běžná, třeba 60,–) a pokud by matky dávaly děcka na hlídání třeba na víc než 6 hodin 3× v týdnu, cena za hodinu by byla třeba pade
Nebo tak nějak.
@Deníííí píše:
Jsi moc levná a díky tobě pak trh půjde do kytek..to samé u bazárků s oblečením a jiné záležitosti..proč lidi, oblečení, služby podhodnocujeme?!
no, nic je to jen povzdech..ať se ti daří
Šmarjá, trh je trh. Nikdo nic nepodhodnocuje, pokud je v oběhu zboží moc, tak prostě stojí míň
Když se rozjela průmyslová výroba keramiky, taky nikdo nebral ohledy na dráteníky ![]()
@Bubiii píše:
Ale informace, ktere zde ziskavas, povedou k tvému výdělku.
Me taky připadalo divné, ze me blokovali, ale bylo to kvůli informačnímu webu.
Prosím tě, holky se tu běžně ptají, jak rozjet podnikání, jak udělat dojem na pohovoru, jak napsat životopis…
To jsou prostě rady. Něco jiného je, když chceš někoho nalákat na svoji stránku.
Ta cena je příliš nízká a to je opravdu podezřelé. O tom, že kazíš trh raději nemluvím. Já jsem profi chůva a na kurzech nám byla kladena na srdce cena, kterou bychom měly dodržovat právě abychom neničily trh. Zkus si dát alespoň 50,– těch 30 opravdu nepůsobí věrohodně.
Jinak herničku bys měla mít asi nahlášenou jako provozovnu.
Co se týče inzerce tak pokud máš ŽL tak určitě není problém roznést letáčky nebo dát inzeráty, jedině by snad mohl být problém pokud bys inzerovala, že budeš hlídat děti pod 3 roky, tak na to musí být jiná živnost vázaná, tak bych v inzerci asi věk nezmiňovala.
S prezentací neporadím, to bych jí musela vidět, ale určitě je dobré mít tam fotku - pokud se budeš zdát některé mamince nesympatická tak tvoje služby nevyužije a jiné se zase sympatická třeba zdát budeš:) Také je dobré si na ty stránky vypsat svoje zkušenosti s prací s dětmi a pokud možno i nějaké reference.
No takhle:
Cílem není vyždímat z matek nejvíc peněz. A kvůli výdělku to nedělám, na to mám chlapa
.. Peníze půjdou státu, na jídlo, na hračky. Když to nebude prodělečné, budu to dělat i po mateřské. Pokud to ovšem neklapne, tak po mateřské to utnu a půjdu dělat něco jiného..
Ano, za 30,– Kč je to podezřele levné, kdybych to četla, nabídku bych dále nezkoumala. Ačkoliv bych to taky samozřejmě brala!! V Praze profi chůva minimálně 100-120,–/hod, běžnější je i 150,–/Kč hod. Takže 30 korun je jak nic. Ale nevím, z jakého kraje jsi.
@marg píše:
Ano, za 30,– Kč je to podezřele levné, kdybych to četla, nabídku bych dále nezkoumala. Ačkoliv bych to taky samozřejmě brala!! V Praze profi chůva minimálně 100-120,–/hod, běžnější je i 150,–/Kč hod. Takže 30 korun je jak nic. Ale nevím, z jakého kraje jsi.
No dobře, ale individuální chůva je prostě něco jiného. I v Praze seženeš hlídací koutky za padesát korun na hodinu. ![]()
@LadyLama úmysl je perfektní
Ne každá matka si může dovolit platit 80-100 na hodinu, to bych vydelavala jen na to hlídání. Ale pokud v tom zařazené i jídlo, tak budeš prodělečná. Těch 50 na hodinu je ideální. Jinak bych nechala udělat letáčky a rozhodila sítě po známých, kteří tě dobré znají ![]()
@LadyLama píše:
No takhle:Cílem není vyždímat z matek nejvíc peněz. A kvůli výdělku to nedělám, na to mám chlapa.. Peníze půjdou státu, na jídlo, na hračky. Když to nebude prodělečné, budu to dělat i po mateřské. Pokud to ovšem neklapne, tak po mateřské to utnu a půjdu dělat něco jiného..
Uvidíš, jak ti to půjde. Myslím, že už třeba 45 na hodinu je stále levné, ale už ne tak „podezřele“. ![]()
ahoj, moc ti fandím
…
Já jsem taky taková povaha, že bych se nejradši rozdala… - moje vysněné zaměstnání by bylo dělat ve školce takovou tu sílu, která dětičkám chystá svačinky, postýlky, pomáhá oblíkat, utře i nějakou tu slzičku, pohladí někoho, komu je smutno atd…- a nevadí mi, že je to mizerně placené…
Ale upřímně, co bych ti poradila - dej si tu cenu na těch 50 Kč - to si myslím, že je akorát. Netuším, proč někteří píšou, že „30 Kč působí nedůvěryhodně“ - to nechápu - jak nedůvěryhodně??? A stovka je snad důvěryhodná?? Na tohle já asi ten mozek nemám… ![]()
Opakuju znova - moc ti fandím, rozumím, asi jsem stejná povaha jako ty
![]()
@Bábrdl píše:
I v Praze seženeš hlídací koutky za padesát korun na hodinu.
No leda tak při mateřských centrech co jsou nějak dotované třeba městskou částí. Pokud bych našla nějaké soukromé hlídací centrum za 30 na hodinu, tak bych se docela bála, že to bude na úkor kvality.
Cenu mám pouze do června. Takže dám asi na vaše rady a dám tam pevnou cenu.. Reference na stránkách zatím nemám, to určitě doplním..