Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte maminky,
v cervnu jsem prodelala hluboký pánevní zánet, zacalo to tedy už v unoru výtokem, pak spinením… a pak pri každe menstruaci se mi problémy zhoršovaly, bodání v deloze, nemožnost jit na záchod…krvavý výtok, atd atd…Byla jsem u gynekoložky dvakrát a ona na ultz nic nevidela, vse v poradku…no ale pak na konci cervna jsem byla ve stadiu, kdy jsem myslela že vykrvácím velké bolesti, sla jsem za gynekoložkou a to porpve na utz uvidela-zvetsená deloha, obrovský vajecnik a ze steru pak pozitivni chlamydie, e.coli, atd…proste zánet jak vysitej.Atb jsem vybrala, vajecnik se zmensil..ale jakoby za vajecnikem zustalo neco, co doktorka neví co je-prý možná srusty? možná endometrioza? možná abscesy?…Jsem objednaná do nemocnice, nemám už problémy, nic mi není…ale na nekolika kontrolnich utz tam neco zustavá, doktorka rekla, že nejcasteji to jsou srusty..Mne se do nemocnice vubec nechce, i když vím, že musim…Tak jsem se chtela zeptat, zda má nekdo z hlubokým pánevním zánet zkušenost a zda mel po nem nejaké komplikace nebo následky…dekuji
Já jsem ho měla taky nepřeji to ani úhlavnímu nepříteli. Když budeš dodržovat léčebný režim a opravdu se pocitvě léčit, neměl by zanechat následky. Ja jsem pak po zánětu normálně a lehko otěhotnela a to jenom proto, že jsem si uvědomila závažnost situace a opravdu se poctivo léčila. Takže na nic nečekej a opravdu se poctivo vyléč.
@Fikcia Dekuji za odpoved…Jak je to mysleno poctivo léčila? Já dostala antibiotika, která jsem brala 3týdny a ihned mi pomohla.Ted jsem fyzicky v pohode, jde jen o to, že jsem chodila ke sve gyndarce na ultrazvuk po tom zánetu a neco mi tam jakoby vzadu za delohou a vajecnikem zustalo..Ona ale z utz nevi, co to je…rekla že možná srusty, abscesy…že mi to reknou až v nemocnici, co to je..jinak já nastesti už deti mám a další momentálne neplánuji…:-)
A jak se u vás zánet projevil?
@EvulinkaB18 dodržovala jsem rady gynekologa, opravdu jsem se na tři měsíce vyhla sexu a vyléčila to. U mně se zánět projevil celkovou slabostí, horečkami a nekonečným krvácením a bolestí podbřiška. Zejména to krvácení bylo otravný, tak jsem pomerně brzy naklusala k doktorce. Jo a ješte jedna věc… vzhledem k tomu, že tohle je nemoc z velké míry přenášená pohlavním stykem, jsem se naučila přistupovat k sexu zodpovědně.
@Fikcia Ano, já to mela bohužel zpusobené chlamydiemi, které jsem chytla od stáleho!!partnera. Že je mám, jsem do te doby nevedela…Ale také jsem vzdy k sexu pristupovala zodpovedne a tež jsem od toho zánetu nemela sex.ZA 14 dni mi v nemocnici reknou, co mi tam po tom zánetu zustalo…cetla jsem práve, že tam casto zustavají abscesy, když je ten zánet rozsáhlý…no uvidim…