Hmotná nouze 2014
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Sandruska986 a proč by nešel makat? ono nejde při studiu makat? od kdy?…když si pořídim děcko, tak se sakra snažím o něj postarat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sandruska986 všechno jde, když se chce… Ale jednodušší je ždímat stát…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No v otm věku jsme předpokláda VŠ, přiznávám… ![]()
ale když už má být ten taťka, vždy existují individuální plány, či přejít na dálkové, nebo zmíněné práce po večerech…
ale bohužel v této zemi je jednoduší natáhnout ruku, státe dej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobré..já mám rodičák 6000 a dvě děti a ani ě nenapadlo jít někde shánět sociální dávky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@balenka píše:
@Sandruska986 ty vole, to snad ne! Já na to nemám nárok a to jsem zůstala se 2 dětma sama a jsem na rodičáku.. a vy si tím jako budete přilepšovat?
Nedali ti to? jsem taky sama se 2 dětma a na mateřský, mám na tohle doma papíry, ani jsem je nevyplnila, říkala jsem si, že mi to určitě nevypočítaj, tak jsem tam s tim radši ani nešla..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A pak zakladatelko - píšeš, že nemáš ani korunu - vždyť dostaneš rodičák a přídavek na díte…
- Citovat
- Upravit
Živila jsem se sama od 18 let a při tom studovala normální denní studium na SŠ…tak mi tady neříkej, že to nejde!!! Z toho mi je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud to správně chápu, tak ve chvíli, kdy si začne vydělávat, tak o sirotčí důchod přijde… Takže by musel vydělat mnohem víc, než je sirotčí důchod a to jsem našla, že je 2270 Kč měsíčně, pokud u toho chodí na nějakou střední, tak to teď přes rok nebude tak růžové. Možná si zjistit, jestli si smí přivydělávat a o důchod tím nepřijde?
Zas pokud vlastní byt, tak jeho matce už je snad jedno, jestli ho živí doma nebo někde jinde? Takže ono i záleží na tom, kde se ten byt nachází, jaké máte měsíčně poplatky… Mně by asi přišlo lepší, aby se k tomu postavil jako chlap, bydleli jste spolu a žádali spolu
On ještě celodenně řádně studuje, takže by se přiznaly ostatní dávky a díky tomu, že nemusíte platit klasický nájem, ale jen energie a vodné a stočné, kde se dá něco ušetřit (nesvítit zbytečně, nepřetápět atd.), tak si osobně myslím, že byste to zvládli i bez jakéhokoliv podvodu. Pokud ty jsi těhotná, tak ti nic nebrání si najít nějakou brigádu. Nevím, kde bydlíš, ale existuje spousta agentur, které zajišťují jednorázové brigády, ty sama můžeš hledat i dlouhodobou. Samozřejmě záleží na zdravotním stavu, ale těch, co by na tom byly skutečně tak špatně, aby sem tam na brigádu nemohly jít, zas tak moc nebude. Vzhledem k tomu, že je to první dítě a nejste na tom finančně nejlíp, tak budeš mít nárok na porodné, za čož se dá koupit autosedačka, kočárek i nějaké další věci. Holt musíš nakupovat po bazárkách a hodně přemýšlet, ale myslím si, že když budeš chtít, zvládneš to. A taky budeš mít rodičák, ne, takže pravidelný měsíční příjem? Takže jde spíš o dobu do porodu a to nějak doklepeš i bez podvádění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A chtěla jsem napsat, že vzhledem k věku bych spíš předpokládala, že letos bude maturovat, tak to už má za pár a pak se postará, ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sandruska986 Jenže pokud vlastní byt, který ti pronajímá, tak dávky hmotné nouze nedostaneme protože při těch se posuzuje i majetkový poměr