Hmotná nouze - šetření
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Nemusí dávat vědět předem. Já chodila na sociální šetření namátkově - alespoň poprvé. A kdykoliv v průběhu pobírání dávky může být provedeno opakované šetření v domácnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rybavevode píše:
Ahoj,
chtěla bych se zeptat zda u šetření hmotné nouze dá úředník vědět že se dostaví nebo může přijít kdykoliv aniž oznámil svou návštevu. A ještě jsem se chtěla zeptat zda se může vyptávat u sousedů. Děkuji
samože nedá.. u první možná, ovšem pak už chodí neočekávaně.. a ano, ptá se sousedů, Ti prozradí velmi často hodně věcí. Např podvodníky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stavební spoření - převod práv a povinností ze smlouvy
Dohoda o vyrovnání (uzavřeno před podáním žádosti)
Přenechávám veškeré výnosy ze stavebního spoření panu xyz jako náhradu za poskytnutou pomoc v období, kdy jsem zůstal/-a z důvodu nezaměstnanosti, neuspokojivého zdravotního stavu či péče o děti dlouhodobě bez příjmů. Pan xyz za mě dospoří cílovou částku (odešle svým jménem složenkou nebo ze svého účtu) a uspořená částka z ukončeného stavebního spoření bude převedena na jeho osobu (přímo stavební spořitelnou).
Pozn. Částku uspořenou účastníkem na základě uzavřené smlouvy je možné převést na jiné osoby po uplynutí doby spoření.
Tak jako existují majitelé aut, které dlouhodobě užívá někdo jiný, jsou i majitelé spoření a připojištění, které hradí někdo jiný z rodiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stavební spoření - převod práv a povinností ze smlouvy
@j.a.n.i1 píše:
@Malibu A v téhle diskuzi to má jako dělat co?
Stavební spoření je zmiňováno v Zákonu o pomoci v hmotné nouzi, to jste nevěděla?
Zkuste tedy lidem, kteří zde skuhrají, že kvůli stavebnímu spoření, na které stejně zasílá příspěvky někdo jiný nedosáhnou na příspěvek na živobytí poradit něco jiného. Těžko si můžete zvýšit příjem ze stavebního spoření, které je na základě dohody o vyrovnání vyplaceno protistraně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, potřebovala bych poradit. Mám 2 deti starsi 2 a pul roku a mladsi 7 mesicu a pobiram rodicak, v breznu 2015 se mi snizuje na 3.800-,bdlim u mamky na baraku sama s detmi na co vse mam narok? na mladsi dceru nemam uvedeneho otce. poradte mi prosim co v tehle situaci zmuzu. sama to nezvladam a pokud se rozhodnu bydlet sama tak na prni najen nemam tak nevim jak to mam udelat. Dekuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když to sama nezvládáš a bydlíš s mamkou, tak přemýšlení o pronájmu je jaksi mimo mísu. Nehledě na to, že potřebuješ peníze nejen na první nájem, ale na celé 3 nájmy, než bys mohla požádat o příspěvek na bydlení. Nicméně radím zůstat bydlet u mamky, kde se můžete podělit o náklady a s tatínky dětí řešit výživné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepíšete, že byste pobírala přídavky na děti.
Pokud se nad Vámi rodiče slitovali a vzali Vás k sobě bydlet, tak k Vám jako bonus získávají něco jako vyživovací povinnost. Dle zákona o hmotné nouzi se z nich stávají společně posuzované osoby a jejich příjem bude použit na Vaše potřeby. V podstatě se jedná o legalizovanou příživu a z hlediska státu cílené vytěžení rodiny.
Ohledně příspěvku na bydlení, na rozdíl od hmotné nouze, rozhoduje pouze počet trvale přihlášených osob. K tomu byste musela sepsat s matkou nájemní smlouvu a zrušit jí trvalý pobyt. http://www.weblog.rider.cz/…it-a-proc-ne
http://kalkulacka.org/…avky-online/
http://www.kurzy.cz/kalkulacky/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mam narok na hmotku?
Odesla sem od pritele, muj prijem je s jednim ditetem 3800kc-rodicak a na hmotce mi rekli ze i kdyz mam najemni smlouvu tak mi mohou dat max 2000 na najem a na jidlo 1000,–
je to pravda?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Odesla sem od pritele, muj prijem je s jednim ditetem 3800kc-rodicak a na hmotce mi rekli ze i kdyz mam najemni smlouvu tak mi mohou dat max 2000 na najem a na jidlo 1000,–
je to pravda?
Když ti to řekli přímo tam tak proč by si vymýšleli? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
je to pravda?
Pokud ti to řekla žena přímo na sociálce, tak to pravda je. Ona nemá důvod si vymýšlet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jelikoz znam plno lidi ktery m plati aspon pul najmu…ja mam najem 7000 a s ceho ho mam uhradit? navic mi bylo receno ze pokud je clovek v hmotne nouzi tak nesmi davat kauci
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No jelikoz znam plno lidi ktery m plati aspon pul najmu…ja mam najem 7000 a s ceho ho mam uhradit? navic mi bylo receno ze pokud je clovek v hmotne nouzi tak nesmi davat kauci
Nájemní nebo podnájemní? Máš trvalé bydliště? Žádala jsi o příspěvek na bydlení?
- Citovat
- Upravit
DA vedet predem, ale idealni, zavolej si tam a domluv se termin. Sousedu se ptat muze, ale u nas to nedelali