Hnisající očíčka

2017
30.7.12 21:36

Hnisající očíčka

Ahoj holky, malýmu jsou 3 měsíce a od příchodu z porodnice mu hnisají očíčka. Od začátku kapeme opthtalmo-septonex a teďka máme kapky Tobrex. Zatím teda žádný extra zlepšení nenastalo. Občas se to pár dní zdá být lepší, ale pak zase nanovo. Nemáte náhodou nějakou radu jak na ty očička, popř. jak se to dál léčí??

Mějte se hezky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1065
30.7.12 21:39

Nech si napsat Opthalmo-framikoin, to je antibiotická mast. Jenom kapičkama to asi nevyléčíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
30.7.12 21:39

Ahoj, mojí malé také hnisali očička, dost dlouho jsem jí kapala na radu lékařky ophtal-sepronex, ještě jsem to tady někomu na podobný dotaz radila, ale to nezabralo, doktorka nám napsala tekutá antibiotika na kapání do očí, ačkoliv to předtím měla 4 týdny, tak po těch antibiotikách to zmizelo za 1 den! Takže bych to jasně řekla lékařce, pokud Ti dlouho žádný z těch léků nezabírá.

• Citovat
  • Upravit
6381
30.7.12 21:40

Ahoj, my jsme měly to samé, dokonce nám vyhrožovaly nějakým průplachem, naštěstí se mu to pak ztratilo (ťuk ťuk)…dokonce jsme měly ty samé kapičky a ještě borovou vodu - tím jsem mu to nejdřív otřela a pak dala kapky…hodně prý pomáhá mateřské mléko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
30.7.12 21:45

Ahoj, obě naše děti s tím taky měli problém. Naše pediatrička ať kapu opthalmo-septonex a vytírám, že to přejde, je to běžné… Hmm, dcerce se z toho nakonec udělal velký zánět :roll:. Oční dr. nám pak na to dala Kanamycin kapky a ukázala, jak dělat masáže slzných kanálků a byl klid :palec:. S druhým jsem na nic nečekala a šla rovnou na oční, dostal to samé a taky zabralo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
30.7.12 21:48

Vzkoušeli jsme troje kapky a pak nám pomohla masáž koutků
Malíčkem promasíruješ vnitřní koutky oka - třeba 5× denně. Malýmu se to teda moc nelíbilo, ale za tři dny byl skoro bez humusu u očiček :palec: Za zkoušku nic nedáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
30.7.12 21:52

Nás tohle nepotkalo, ale slyšela jsem, že pomáhá to vystříkat mateřským mlékem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
30.7.12 21:54

Tak my máme stejný problém. Malému jsou 2,5 měsíce. Měsíc jsme kapali Optalmo, nepomohlo. Pak jsme na očním dostali Tobrex.. a nic. Změnila jsem pediatra, ten nás poslal na výtěr z oka a má tam Streptokoka. Dostali jsme Optalmo mast. Natíráme třetí den a zatím teda pořád hnis je. A kanálek masírujeme už tak měsíc v kuse a očičko pořád slzí.. No budu doufat, že se to spraví. Navíc si teď začal mnout i druhé očenko, ale z tama jsem nic nevymáčkla, tak snad tam nic není. Jestli teď nezabere ta mast, tak mu tam fakt stříknu to mlíko, ale pochybuju, že to na toho strepa zabere.. chjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
annn
30.7.12 22:09

3 měsíce 8o 8o 8o

Nás hnisající očičko trápilo asi týden po návratu z porodnice, zabral opthalmo-septonex (důležité je to kapat ve směru od těch slzných kanálků). Doktorka hned řekla, že pokud nezabere, napíše antibiotika! Nechápu, jak to vaše doktorka může tak dlouho nechat jen tak, to přece už není normální!

• Citovat
  • Upravit
5052
30.7.12 22:09

Optalmo Septonex jsem dostala už v porodnici DR nás poslala hned na oční do nemocnice (malá to neměla moc) do 3m jsem masírovala před každým krmením oční kanálky a kapala jen Optalmo Septonex. Pravé oko se upravilo a levé nám ve 3m na kontrole proplachovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
30.7.12 22:10

My jsme kapaly jeste Ocuflash misto o-septonexu.ale Tobrex nam vzdycky tak po cca 2 dnech zabral. A to jsou ATB, takze by se nemeli kapat moc dlouho.Tak pokud nezabiraji tak bych sla znovu k dr, aby se zjistila pricina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
30.7.12 22:22
@Nainuva píše:
Vzkoušeli jsme troje kapky a pak nám pomohla masáž koutků
Malíčkem promasíruješ vnitřní koutky oka - třeba 5× denně. Malýmu se to teda moc nelíbilo, ale za tři dny byl skoro bez humusu u očiček :palec: Za zkoušku nic nedáš

A můžeš mi nějak trošku popsat jak na to?? Jako krouživý pohyby nebo nějak tlačit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
30.7.12 22:23
@ejmy píše:
Nás tohle nepotkalo, ale slyšela jsem, že pomáhá to vystříkat mateřským mlékem :nevim:

Taky jsem o tom slyšela, ale zatím nezkoušela. Asi to zkusím, protože už jinak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
30.7.12 22:31

Ahoj,
poslední dcerka měla stejný problém. Nejdřív jsme kapali Ophtalmo-Septonex, pak ještě jedny kapky (název nevím, byly to takové umělohmotné ampulky) a pak Tobrex. Po tom to taky nebylo úplně dobré, tak jsem kapala MM a pár dní poté byla očka OK. Čert ví, co tenkrát zabralo :think: Samo jsme k tomu ještě masírovali. Jinak MUDr. říkala, že pak už jedině průplach kanálků…

Příspěvek upraven 30.07.12 v 22:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
30.7.12 22:31

@LucciaMaty když si položíš prst vedle kořene nosu tak, abys měla špičku prstu ve vnitřním koutku očička (já to dělala ukazovákem)a postupně tím prstem tlačíš (prostě uděláš z něj jakoby houpačku), nejdřív zatlačíš u kořenu nosu a postupně ke koutku a tím ten hnis jde ven.
Nejlepší je to ale zkonzultovat s očním, nebo s pediatrem. Já jsem si naivně myslela, že to dělám dobře, když už jsem to dělala s jedním dítětem, ale oční mi techniku opravila, že tak by mu to nepomohlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí