Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Agnesita I tak mi to příjde přes čáru. Jsem asi divná.
Já bych svoje dítě na pohřeb do toho neoblíkla a svojí dceru do divadla taky ne
.
@evale píše:
To je ona
Promin, tahle urcite ne, ta se hodi leda na doma. Ja bych rekla obecne ne, mozna pro male holcicky, i kdyz asi jsou vyjimky…jsou zenske, co maji osobity styl a umi to nosit, to je pak trochu jine kafe.
Ale je fajn, ze dcera zkousi neco vyrobit, at pokracuje a uci se ![]()
@kotýsek píše:
Holky tet to asi frčí, dívala jsem se na nákupné maniačky na Wau a měli téma -obléct se do divadla. Jedna učastnice 25let se právě oblekla do tutu sukýnky, ktomu měla takové triko a na tom bolerko. A slovenský modní guru Mariám Horňák ji to velmi pochválil, že tam bude v divadle za hvězdu.
jo, za hvězdu jistě… na jevišti, doufám
![]()
@kotýsek píše:
Holky tet to asi frčí, dívala jsem se na nákupné maniačky na Wau a měli téma -obléct se do divadla. Jedna učastnice 25let se právě oblekla do tutu sukýnky, ktomu měla takové triko a na tom bolerko. A slovenský modní guru Mariám Horňák ji to velmi pochválil, že tam bude v divadle za hvězdu.
No ty kraso. No, trochu jak nekdo rikal - kultura oblekani upada, tak i jednooky je kralem?
@2468 však já taky píšu, že jsem zůstala drobet paf, přišlo mi to jako originalita za každou cenu, což nemusím. Máme malou krásnou princeznu v rozverné sukýnce, co na tom, že jde o pietní akt. Oni to celá rodinka pojali trochu jako svoji exhibici, ale to už sem nepatří…
A souhlasím s těmi, kdo píšou, že to dospělá ženská (velká holka) musí umět hodně šmrncovně nosit, jinak je to klasickej syndrom módní oběti (například jako jsou aktuálně kdejaké prasečí krátké nožky davově nacpané do slim džín a kozaček).
Obecně proč ne, jsou krásné společenské tutu (ostatně ségra se v jedné vdávala). Tahle konkrétní ne, i když rozumím hrdosti na vlastní výtvor.
(A když si vzpomenu, do jaké džínové hrůzy mě navlíkl táta, když mě vzal poprvé do Národního, vždycky se opotím studem
Proto se snažím děti k přiměřenému společenskému odívání vést celkem systematicky, já to louskla až po třicítce:)
Za mě také nee, móda je sice hezká věc, ale „vocamcaď pocamcaď“
Tak tuhle sukni do divadla určitě ne… jak se zde psalo.. ještě tak 6ti leté holčičce možná ale 14ti letá slečna už by měla jít do divadla oblečená do společenštějšího modelu ![]()
@evale Tuto určitě ne! Je krátká a ne moc povedená (to nemyslím nijak ve zlom).
Navíc - nemá ji dcera obráceně? Podle popisu, co tu někdo přidával, by měly být ty uzly z vnitřní strany… ![]()
Pokud chce čtrnáctiletá tutu, tak mrkni na tyto:
Pardon - se mi nahrála jen jedna… ![]()
Tak edit: teď tam vidím obě…
No já mám dneska den… ![]()
Holky děkuji za názory. Jinak divadlo je muzikál, takže s tím dres codem to nevidím zase tak striktně. Jinak souhlasím, že se dá Tutu vyrobit daleko krásnější, nadýchanější, stylovější. Tady je použitý dost hrubý tyl a i přesto, že to nevypadá, materiálu padlo až, až.
@evale Tak mi to zase tak špatné nepřijde, na muzikál
. Do Národního bych to určitě nevolila, ale s vhodným topem bych v tom takový problém neviděla - pro mladou holku
. Do divadla chodí lidé oblečení různě, nemyslím tím džíny, ale kolikrát vidím lidi extravagantně/zajímavě oblečené. Já volím klasiku, ale líbí se mi, když někdo umí zkombinovat nezkombinovatelné a dát tomu šmrnc
.
@evale on je právě problém v tom materiálu, v zahraničí se dá normálně sehnat vhodný materiál na takovou sukni, ale u nás je s tím problém. Nedá se koupit ten správný tyl, který udělá ten lehký a nadýchaný efekt.