Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj maminky,
ráda bych se zeptala -zkušené maminky poprosila o radu, jaké oblečení berete do porodnice pro miminko, které se narodí v srpnu, kde je větší pravděpodobnost, že bude kolem 25C a výše…? Někdo mi tvrdí, že dítě by mělo být v teple a někdo se křižuje a říká, že stačí něco lehkého. tríčo, body s kr. rukávem… Za rady budu ráda, děkuji
![]()
@LucieKi
A to už to řešíš teď? ![]()
V srpnu může být jak 30 stupňů, tak i 14, to asi teď nevymyslíš. ![]()
@LucieKi kluk narozen 26. srpna, dom jsme šli 30. Doma nachystané 2 hromádky „teplá“ a „studená“. Nakonec měl body s dl rukávem, semiš dupačky a obyč lehkou čapku. Bylo slunečno, ale hodně foukalo - já jela v tílku a sukni
malý nebyl přikrytý, nic a v pohodě. Body s kr. rukávem jsem nedala, právě kvůli větru.. Celkově ty tepla nebyly takový, aby snesl kr. rukáv. Měl ho jednou a byl celý studený ![]()
Když by bylo fakt teplo, tak by dostalo body (jako novorozenec možná s dlouhým), ale z nějakého lehkého matroše. Třeba v C&A mají takový příjemný lehký materiály a polodupky. Lehkou čepku, aby mu nesvítilo na hlavu a přes autosedačku možná plínu. V záloze bych měla nějakou mikču.
@RadkaCh píše:
To máš fuk, stejně o tom bude přemýšlet ještě v červenci
i v té porodnici
normální.. ještě, jak se člověk nedostane ven, neví, jak tam je, že ![]()
Při teplu bych novorozenci dala body s dl rukávem a dupačky - obojí bavlněné. Možná malou čepičku. Už v porodnici zjistíš, jestli udržíteplotu nebo ne a podle toho přidáš ponožky, kabátek, slabou deku.
Ale taky může být 15st. a do budou dobré sametové dupačky (teplejší), body dl. rukáv, čepička, teplý kabátek, ponožky, teplejší deka
@LucieKi tak to udělej jednoduše, nachystej bodýčko s dlouhým, nějaké polodupajdy, ponožky, lehky svetřík nebo mikču a tenkou čepku… A prostě podle počasí buď ubereš nebo přidáš ![]()
Záleží na počasí, oba syny mám konec srpna, do porodnice jsem jela v sukni a tričku a za těch pár dní se ochladilo tolik, že jsem musela jet v dlouhém triku a kalhotech. Kluci měli body s dlouhým, dupačky, tenkou mikinku a bavlněnou čepičku. Kdyby bylo horko dám body s dlouhým, tenký bavlněný dupajdy a tenkou čepku, tak jsem to měla i nachystaný a manžel dovezl dle změny počasí.
@martina.se píše:
i v té porodnicinormální.. ještě, jak se člověk nedostane ven, neví, jak tam je, že
Svatá pravda, já jsem v porodnici oblíkala malou a najednou mě cvaklo, že ani nevím jak venku je ![]()
@Nikolllet píše:
Svatá pravda, já jsem v porodnici oblíkala malou a najednou mě cvaklo, že ani nevím jak venku je
u nás to samé - chlap dovezl věci, já mu říkám - a jak tam je, co mu mám dát
nakonec jsem to z těch dvou hromádek nakombinovala a šlo to
my to tedy měli k autu asi 10 kroků a doma to samé, takže fuk.. ![]()
Když bude teplo, tak body s dlouhým rukávem, tenké polodupky a určitě čepičku. Pokud bude chladněji, přidala bych ještě tenký kabátek/mikinku.
Děkuji.. Je mi jasný, že při patnácti nebude mít body s kr. rukávem jen proto, že je srpen… Proto jsem napsala, kdyby bylo okolo 25C. Už ted mám okolo sebe radilky a ti se dušují zrovna u toho svého názoru- samozřejmě ten nejlepší
. Proto píšu sem, zda by jste mě neporadily a neprozradily své zkušenosti. A jestli to řeším už teď?
Jsem nevěděla, že dotaz musí být aktuální k danému měsíci
Ale jsem nováček, tak klíďo do mě
Jinak ostatním maminkám děkuji a za případné pohoršení se omlouvám ![]()
Teď koukám na fotky, tak my jeli 14.8. v overálku a čepičce (která byla ovšem malá, počítala jsem s tříkilovým miminem a vylezlo o kilo a kousek větší
). Teplo bylo (já měla sukni a halenku), ale třicítky už byly pryč, tipuju že bylo tak do těch 25 stupňů, možná míň… a foukalo, proto tu čepičku určitě ano, i když je srpen.
Jela jsem rodit, byly vedra. Jeli jsme domů, lilo jako z konve, chladno, vítr. Prostě nachystej dvě varianty a máš to.