Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Do porodnice jsem šla pěšky v žabkách v 7 večer. Z porodnice 19.8 v mikině a bundě-pro malou sem měla jak legínky a šatičky tak dupačky a kabátek s čepičkou plus samozřejmě deka. Chce se připravit na obě varianty
U nás v nemocnici měli pod 20, i když venku bylo 30. Některé maminky si ale asi stěžovaly, protože za 2 dny už tam bylo alespoň těch 20
Takže vzala bych tedy více vrstev, přinejhorším se nepouzije vše.
Já jela z porodnice 20 srpna a nijak teplo nebylo. Já teda vydržela v třičtvrťácích a mikině, ale pamatuji si, že mi moc teplo nebylo. Pro malého jsem měla nachystané body s dupačkama a čepičkou a v tašce jsem měla přibalenou deku a chlupatou mikču. Protože syn moc nedržel teplotu a byl věčně zmrzlý, tak jel v mikině a pod dekou.
Ja koupila set do porodnice, kde bylo body, dupacky, kabatek a cepicka, malyho sem do toho oblekla a stacilo to, rodila sem ke konci srpna, sama sem mela zabky a kalhoty a triko s kratkym rukavem a jeste sem sebou mela deku kdyby nahodou a latkovou plenu, kterou sem prehodila pres vajicko aby malymu nesvitilo do ocicek ![]()
@LucieKi To nevíš, jak bude. Nachystala bych variantu pro chladnější i pro teplejší počasí. Já bych teda novorozeně nedala do krátkého rukávy i kdyby bylo nevím co. Takže nejmenší oblečení pro mě by byl body s dlouhým rukávem a polodupačky. Oboje bych volila v tenčím materiálu a přidat, když bude chladněji, můžeš vždycky.
Já vezla druhorozenou na konci června a i když před tím a po tom byly neskutečná vedra, tak zrovna tehdy bylo chladno, že měla i nějakou mikinu.
@LucieKi to uz ted resis oblecky? Ja rodim v dubnu, TP 7.4 a netusim, co male obleknu, momentalne me to ani moc nebere..natoz termin v srpnu
asi bych teda v srpnu vybrala lehci variantu a teplejsi..ale spis proste podle pocasi, vzdyt tatinek muze dovest cokoliv..
@jalisca píše:
@LucieKi to uz ted resis oblecky? Ja rodim v dubnu, TP 7.4 a netusim, co male obleknu, momentalne me to ani moc nebere..natoz termin v srpnuasi bych teda v srpnu vybrala lehci variantu a teplejsi..ale spis proste podle pocasi, vzdyt tatinek muze dovest cokoliv..
No, jak který
Některým chlapům prostě nevysvětlíš, jaký kousek oblečení po něm chceš a ještě kde to má konkrétně hledat. Já jsem mu prostě nachystala tašku s oblečením pro všechny případy (takže celkem slušná hromádka) a on s tím pak přijel ![]()
@RadkaCh píše:
No, jak kterýNěkterým chlapům prostě nevysvětlíš, jaký kousek oblečení po něm chceš a ještě kde to má konkrétně hledat. Já jsem mu prostě nachystala tašku s oblečením pro všechny případy (takže celkem slušná hromádka) a on s tím pak přijel
Tak ja mam v planu to taky prichystat, dam to k autosedacce
ale babicka by kdyztak pomohla
aspon teda ta moje maminka..
@jalisca píše:
@LucieKi to uz ted resis oblecky? Ja rodim v dubnu, TP 7.4 a netusim, co male obleknu, momentalne me to ani moc nebere..natoz termin v srpnuasi bych teda v srpnu vybrala lehci variantu a teplejsi..ale spis proste podle pocasi, vzdyt tatinek muze dovest cokoliv..
A co by neřešila?
Sedm měsíců před ní, spousta času na přemýšlení o všem možném.
Člověk se nudí, nemůže se dočkat, připadá mu to daleko, ale zároveň má jasnou představu, jak to miminko bude krásný a co mu třeba bude oblékat a tak. ![]()
@RadkaCh píše:
No, jak kterýNěkterým chlapům prostě nevysvětlíš, jaký kousek oblečení po něm chceš a ještě kde to má konkrétně hledat. Já jsem mu prostě nachystala tašku s oblečením pro všechny případy (takže celkem slušná hromádka) a on s tím pak přijel
Já nachystala dva balíčky a ty věděl, kde jsou, byly odlišené barevnou stuhou a podle té mi to dovezl ![]()
@Aries6 píše:
Já nachystala dva balíčky a ty věděl, kde jsou, byly odlišené barevnou stuhou a podle té mi to dovezl
@Aries6 píše:
Já nachystala dva balíčky a ty věděl, kde jsou, byly odlišené barevnou stuhou a podle té mi to dovezl
u nás úplně to samé
a on dovezl oba ![]()
@martina.se píše:
u nás úplně to saméa on dovezl oba
Tak lepší jak nic…
já tam teda sama měla některý věci radši 2× ![]()
@Aries6 píše:
Tak lepší jak nic…já tam teda sama měla některý věci radši 2×
já jsem to nehrotila, nakombinovala jsem to
lepší, než kdyby to nechal doma, že ![]()