Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky,myslíte si,že je normální,když dítě spí přes noc 12 hodin v kuse, a přes den jednou,někdy dvakrát, celkem 2-3 hodiny? Mám strach,jestli Ondříkovi něco není,když takhle spí…
Nicky, neboj je to v poradku. U nas je to stejne. Dcera ma 16 mesicu, v noci spi v kuse 10-12 hodin a pres den jednou 2-4 hodiny. Ona teda byla strasne ospala od narozeni. Nicmene me to nevadi, spis mi to vyhovuje.
Ahoj Lenko,
to víš, že mně to taky vyhovuje. Ale v mém okolí je jen Ondřík takový spáč,tak se raději ptám,jestli jsou i jiné děti takové. Každopádně jsi mě uklidnila,díky:-)
Taky mám spáče, do roka spal snad pořád. Rozhodně mu nic není a ty máš klid, takže paráda.
Niky,
vubec nestresuj- proste mas space…Filipovi budou 4, v noci spi cca10 hodin a k tomu je jeste schopny po obede spat dalsi 4
Kdyz je ve skolce, tak tam naspi zhruba 2 hodky, takze mi pak chodi vecer spat treba kolem 6- proste ma ten denni limit 14 hodin- ani vic, ani min ![]()
Zuzka
Holky, ani nevíte, jak vám závidím. Moje dítě spí v noci od 22 do 06 a přes den maximálně 1 hod
![]()
carsa
Myslím, že to je v normě!! A ty buď ráda, že máš pro sebe víc času. Naše malá spí tak 11-12 hod v noci a ve dne už jen asi hodinku..
Taky máme doma velkého spáče. Johanka spí od sedmi do sedmi a dopoledne 1,5 hodiny a odpoledne ještě 2 hodiny. Pořád čekám, kdy se jí to posune a bude spát jednou, a to po obědě, jako většina dětí v našem okolí. Ale zatím jí to takhle evidentně vyhovuje a mě po pravdě řečeno taky.
![]()
P.S. nicki, taky jsem to řešila a dokonce jsem se ptala doktorky, jestli je to normální, jestli třeba není nemocná
Asi se trošku rouháme ![]()
Ahojky, já mám holčičku 12 měsíců a spí od osmi do půl deváté a pak po obědě 2,5 hodiny. Měla jsem podežření, že je nemocná, připadala mi pořád unavená a já mám problémy se štítnou žlázou, tak jí paní doktorka vzala krev (prý i kvůli podezření na chudokrevnost) a nic. Oddychla jsem si, máme doma prostě jenom spáče!
Vites spi 11 hdin v noci a 3-4 hodiny po O ![]()
Je to divoch, musi nekde doplnit energii.
Ahoj Nuky opravdu máš spavce. Naše malá má taky 14 měsíců a v noci spí vkuse 10 hodina odpoledne 2-3 hodiny buďme rádi za tak spavé děti. krásný večer drobek
ahoj,
mně Anička spí od pěti odpoledne do šesti do rána a dopoledne spí ještě dvě hoďky a po obědě si na hodinku schrupne.
všichni mi říkají, ať jí přehodím režim, ale mně se to zdá jako hloupost. chodí spát tak, jak je ospalá a jak jí to vyhovuje, takže nic měnit nebudu. a taky mi to vyhovuje. když byla úplně malá, tak spala přes den třeba šest hodin.
takže žádný stresy ![]()
Bibina
náš malej je taky spáč, chodí spinkat o půl osmé a vstáváme kolem půl desáté. Po obědě spí další dvě, někdy i tři hodiny. Také jsem měla strach, jestli mu něco není, ale doktorka mi řekla, že některé děti jsou víc spavé.
Ahojky,
my se taky hlásíme do klubu ![]()
Náš klučík (20 měs) si v noci dává svou dvanáctku 19.30 - 7.30 +- půl hoďky a v poledne spinká 1,5 - 2 hodiny. Díky za tuto diskusi- už jsem měla podezření na spavou nemoc ![]()
Pa, pa