Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Najdi si jinou kožní, tohle musíš řešit s ní - kosmetika určená k léčbě akné totiž naopak vysušuje.Takže těžko něco koupíš jen tak v lékárně…Mě vždy musela nechta kožní umíchat mast s antibiotiky…
ahoj. me nikdy nic moc extra nepomahalo,ale ted jsem se zacala odlicovat normalnima vlhcenyma ubrouskama na prdýlku a parada
plet se nemasti,nevysušuje a akne milionkrát lepsi. jako sem tam se neco udela,to jo,ale je to fakt rozdil ![]()
asi bych taky v tomto mrazivém období vynechala i hydratační krémy…jako první pomoc můžeš v lékárně koupit zinkovou emulzi Miraclean.Neni drahá a celkem zabírá,ale musíš to vyzkoušet.Každopádně bych ji používala asi na noc protože poněkud zvláštně „voní“.Jinak na den by to chtělo něco trochu hutnějšího aby pleť byla chráněna před mrazem a zbytečně se nevysušovala ještě víc.Přípravky s alkoholem vyřaď úplně!Dle toho co píšeš je pleť spíš mastná s přesušeným povrchem,pravděpodobně nesprávnou péčí…
Změna dermatologa by asi byla více než vhodná…
Asi moc neporadím, jen co jsem vypozorovala na sobě - teď teda je pleť celkem o.k., když jsem těhotná a vím, že pleť mám také spíš citlivou a suchou se sklony k akné - to se tvoří vzhledem k rozházeným hormonům (mám PCOS a zvýšené androgeny), ani antikoncepce moc nepomohla. Takže já používám krémy pro citlivou pleť a vyživující - od Biodermy Sensibio, super byl Lancome Primordiale, nebo Shisaido - tam teda vyšší cena, ale ple´t se zklidnila. Teď mi dělá dobře Excipial U. Na zmírnění akné jsem používala lokálně jen ATB, nic jiného nikdy nepomohlo - byl to Clindamycin v takévé tubě s kuličkou. Já jen doufám, že po porodu zůstaně kůže alespoň taková jako teď
Takže být tebou nechám si vyšetřit hormony a pokud je máš rozházené, tak s tím asi moc nevymyslíš - max. kontracepci, ale ta mi taky nikdy nesedla. Hlavně ne preparáty na akné - po nich mi kůže rozpraskala, vysušila se ještě víc, akné bylo stejně, jen to bylo vše o dost horší..
Ahojky, mě hodně pomohlo natírat plátkem okurky. Mám taky docela suchou pleť ale v té zóně se leskne a ucpávají se mi tam póry. Ta okurka to stáhne, ale nevysuší, čehož jsem se první bála. Nakonec to dobře hydratovalo, tak jsem to začala používat i pod make up. JE dobré to ale použít na vyčištěnou pleť. ![]()
To by asi chtělo řešit nějak vnitřně. upravit stravu, pít nějaké čistící čaje. případně zajít na kožní - mně předepsala doktorka antibiotika a pleť se rapidně zlepšila
samotná kosmetika občas nic nezmůže
Mám stejný problém, kdybyste někdo věděl o něčem, co třeba koupím v lékárně, budu moc vděčná. Hodně jsem četla o Excipialu, ale nemám s tím zkušenosti
Díky moc.
Ahoj, ten excipial jsem zkoušela, je celkem dobrý. mně jedině co pomáhá je kokosový olej z DMka. Parádně hydratuje pleť. Nezůstává po natření dlouho mastná. I to akné se zlepšilo, ale nezbavila jsem se ho. Vyzkoušela jsem už úplně všechno, takže aspoň s tímto stavem jsem spokojená. Jen by mě zajímalo, vadí vám taky voda z kohoutku na obličej?
@Elektra No po sprše jsem vždy celá vysušená hlavně v obličeji ale úplně šíleně je to děs
Ten kokosový olej vyzkouším ![]()
Myjes si obličej ve sprše sprchacem? Nebo používáš nějaký přípravek na plet s alkoholem? To plet hodně vysusuje a citlivou plet to stresuje a začne se více promastovat a z toho pak to akné…
Ja po porodu taky děs, ale už se dávám dokupy, chce to intenzivní peci, ale výsledky jsou vidět.
@Admila nene ve sprše jen vodou
Jináč pak něco na plet ale nevimn jestli je tam alkohol ale bestak jo ![]()
Tak bych si to na tvém místě poradně prostudovala, ten alkohol je pro citlivou problematickou plet zahul. Klidně napiš do sz pokud budeš potřebovat něco vědet
Kokosák nezkoušet! Tedy jak chceš ty
já taky četla jak je super a potom jsem měla asi 5 bědárů
kokosák jo, ale jen občas ![]()
Příspěvek upraven 05.02.14 v 20:43
Jinak je dobrý eucerin gel a nebo kosmetika SynCare
je to česká kosmetika, moc dobrá ![]()
Maminky, nemáte někdo zkušenosti s nějakým přípravkem,co se dá koupit bez předpisu,zabírá na akné a nevasušuje pleť? Mám jí hrozně suchou a citlivou.I když jí pravidelně mažu hydratačními krémy.Akné se mi dělá hodně,hlavně to velké,po kterém zůstávají jizvy.Kožařka tady u nás není zrovná milá a pokaždé mi předepíše Duac gel,který ale nezabírá kdoví jak závratně.Budu ráda za každý typ.Je mi 24 let .