Hodně suchá pleť a akné - co na to?

veronikamayerova
1.2.12 09:05

Hodně suchá pleť a akné-co na to?

Maminky, nemáte někdo zkušenosti s nějakým přípravkem,co se dá koupit bez předpisu,zabírá na akné a nevasušuje pleť? Mám jí hrozně suchou a citlivou.I když jí pravidelně mažu hydratačními krémy.Akné se mi dělá hodně,hlavně to velké,po kterém zůstávají jizvy.Kožařka tady u nás není zrovná milá a pokaždé mi předepíše Duac gel,který ale nezabírá kdoví jak závratně.Budu ráda za každý typ.Je mi 24 let . :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6555
1.2.12 10:14

Najdi si jinou kožní, tohle musíš řešit s ní - kosmetika určená k léčbě akné totiž naopak vysušuje.Takže těžko něco koupíš jen tak v lékárně…Mě vždy musela nechta kožní umíchat mast s antibiotiky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
1.2.12 10:23

ahoj. me nikdy nic moc extra nepomahalo,ale ted jsem se zacala odlicovat normalnima vlhcenyma ubrouskama na prdýlku a parada :) plet se nemasti,nevysušuje a akne milionkrát lepsi. jako sem tam se neco udela,to jo,ale je to fakt rozdil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
1.2.12 10:27

asi bych taky v tomto mrazivém období vynechala i hydratační krémy…jako první pomoc můžeš v lékárně koupit zinkovou emulzi Miraclean.Neni drahá a celkem zabírá,ale musíš to vyzkoušet.Každopádně bych ji používala asi na noc protože poněkud zvláštně „voní“.Jinak na den by to chtělo něco trochu hutnějšího aby pleť byla chráněna před mrazem a zbytečně se nevysušovala ještě víc.Přípravky s alkoholem vyřaď úplně!Dle toho co píšeš je pleť spíš mastná s přesušeným povrchem,pravděpodobně nesprávnou péčí…
Změna dermatologa by asi byla více než vhodná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.12 09:18

Asi moc neporadím, jen co jsem vypozorovala na sobě - teď teda je pleť celkem o.k., když jsem těhotná a vím, že pleť mám také spíš citlivou a suchou se sklony k akné - to se tvoří vzhledem k rozházeným hormonům (mám PCOS a zvýšené androgeny), ani antikoncepce moc nepomohla. Takže já používám krémy pro citlivou pleť a vyživující - od Biodermy Sensibio, super byl Lancome Primordiale, nebo Shisaido - tam teda vyšší cena, ale ple´t se zklidnila. Teď mi dělá dobře Excipial U. Na zmírnění akné jsem používala lokálně jen ATB, nic jiného nikdy nepomohlo - byl to Clindamycin v takévé tubě s kuličkou. Já jen doufám, že po porodu zůstaně kůže alespoň taková jako teď :think: Takže být tebou nechám si vyšetřit hormony a pokud je máš rozházené, tak s tím asi moc nevymyslíš - max. kontracepci, ale ta mi taky nikdy nesedla. Hlavně ne preparáty na akné - po nich mi kůže rozpraskala, vysušila se ještě víc, akné bylo stejně, jen to bylo vše o dost horší..

• Citovat
  • Upravit
398
17.8.13 17:26

Ahojky, mě hodně pomohlo natírat plátkem okurky. Mám taky docela suchou pleť ale v té zóně se leskne a ucpávají se mi tam póry. Ta okurka to stáhne, ale nevysuší, čehož jsem se první bála. Nakonec to dobře hydratovalo, tak jsem to začala používat i pod make up. JE dobré to ale použít na vyčištěnou pleť. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
20.8.13 11:07

To by asi chtělo řešit nějak vnitřně. upravit stravu, pít nějaké čistící čaje. případně zajít na kožní - mně předepsala doktorka antibiotika a pleť se rapidně zlepšila :) samotná kosmetika občas nic nezmůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
5.2.14 14:07

Mám stejný problém, kdybyste někdo věděl o něčem, co třeba koupím v lékárně, budu moc vděčná. Hodně jsem četla o Excipialu, ale nemám s tím zkušenosti :nevim: Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
5.2.14 14:11

Ahoj, ten excipial jsem zkoušela, je celkem dobrý. mně jedině co pomáhá je kokosový olej z DMka. Parádně hydratuje pleť. Nezůstává po natření dlouho mastná. I to akné se zlepšilo, ale nezbavila jsem se ho. Vyzkoušela jsem už úplně všechno, takže aspoň s tímto stavem jsem spokojená. Jen by mě zajímalo, vadí vám taky voda z kohoutku na obličej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
5.2.14 14:18

@Elektra No po sprše jsem vždy celá vysušená hlavně v obličeji ale úplně šíleně je to děs :roll: Ten kokosový olej vyzkouším ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
5.2.14 15:36

Myjes si obličej ve sprše sprchacem? Nebo používáš nějaký přípravek na plet s alkoholem? To plet hodně vysusuje a citlivou plet to stresuje a začne se více promastovat a z toho pak to akné…
Ja po porodu taky děs, ale už se dávám dokupy, chce to intenzivní peci, ale výsledky jsou vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
5.2.14 15:42

@Admila nene ve sprše jen vodou :) Jináč pak něco na plet ale nevimn jestli je tam alkohol ale bestak jo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
5.2.14 17:35

Tak bych si to na tvém místě poradně prostudovala, ten alkohol je pro citlivou problematickou plet zahul. Klidně napiš do sz pokud budeš potřebovat něco vědet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
5.2.14 20:39

Kokosák nezkoušet! Tedy jak chceš ty ;) já taky četla jak je super a potom jsem měla asi 5 bědárů :( kokosák jo, ale jen občas :)

Příspěvek upraven 05.02.14 v 20:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
5.2.14 20:41

Jinak je dobrý eucerin gel a nebo kosmetika SynCare :) je to česká kosmetika, moc dobrá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí