Hodnota CRP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.4.24 12:31
@Doctus píše: Více

Ano moč kontrolovali, do uší koukali, dělali i strep test, a vše negativní. Tak to může být fakt jen viróza? Pokud teploty neustoupí tak máme přijít ve čtvrtek - teda chudák dítě, už teď je úplně přejetá :(

• Citovat
  • Upravit
14692
8.4.24 12:34
@Anonymní píše: Více

Pokud vím, jako hraniční se udává hodnota 40. Ale záleží na celkovém stavu člověka. Třeba 2letá dcera měla bakteriální zápal plic a CRP 17 (po týdnu horeček). A při chřipce může být CRP třeba 70.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4059
8.4.24 12:44

A ty se zlobíš na lékaře, že nedostala ATB? Pokud vím, tak hodnota CRP už se nepovažuje za určující z hlediska rozhodování o virové či bakteriální infekci. Náš lékař to posledně dedukoval z krevního obrazu, CRP už ani neměřil. Ona viroza není „jen“, i viroza dokáže pěkně potrápit. A ATB zase pěkně rozhodit imunitní systém, já bych byla ráda, pokud se to obejde bez nich. Držím palce, ať horečky brzy ustoupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14692
8.4.24 13:25

@Hibou Presne tak!

I treba covid, RS virus nebo chripka jsou virozy, muzou u nich byt horecky pres 39 klidne tyden a zadny lek na ne neexistuje. Bud rada, ze vas doktor nedava ATB na kazdou nemoc s horeckou. Tady u nas v lednu dostalo par deti ATB na chripku jen proto, ze mely pozitivni streptest. Takze telicka bojovala s chripkou a do toho dostala zabrat antibiotiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
8.4.24 13:40
@Anonymní píše: Více

Tak ještě RTG hrudníku by neškodil, pokud se ATB nenasadila, jsou zápaly plic s minimálním až negativním poslechovým nálezem, ale šíleným RTG nálezem.

Jinak už se od CRP odklání jako od neomylné věštecké koule, je vhodné jej posuzovat spolu s krevním obrazem. Můžete mít těžký zápal plic s CRP 15 mg/l a skončíte zaintubovaní, na druhou stranu bolesti břicha a CRP 300 mg/l může být u salmonelózy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.24 18:28
@Hibou píše: Více

Já se nezlobím, taky ji nechci dávat ATB když to není nutné, navíc nedávno je měla. Jen jsem se bála aby neměla spíš nějakou bakterii a zbytečně se netrápila. Ale pochopila jsem, že CRP není až tak vypovídající. Tak snad brzy viróza ustoupí. Díky…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.24 18:33
@Doctus píše: Více

Teda já koukám co všechno může být bezpříznakové 8o
Děkuji za vysvětlení, myslela jsem že CRP test je spolehlivý. Takhle je to skoro plýtvání krví :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA