Hodnota dárku na Vánoce pro tchýni

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3909
4.11.14 22:48

Hodnota dárku na Vánoce pro tchýni

Ahoj holky, dělám jen průzkum. V jaké hodnotě dáváte dárky na Vánoce tchyni? Mě to dnes docela naštvalo, volali jsme, co by chtěla a ona řekla, že kvalitní wok pánev - jenže ta stojí tak 1200 a to není dárek ani pro tchána. Já jsem popravdě z toho dost nervozní - jsem teď na neschopence, čekáme první mimčo a nic nemáme. A prostě potřebuji si našetřit dost peněz, na oblečení, výbavičku a tak… a už tak přemýšlím, jestli všechno vyjde - popravdě nemáme se špatně - ale tak splácíme auto a ke konci roku je dost výdajů. Tak si říkám, jestli si dáváte taky takové dárky? Já upřímně na to zvyklá nejsem - maminka mi dala vždy víc. Ode mě čekala i symbolický dárek a byla by spokojená, nikdy nechtěla moc a byla ráda, když my si to užili… ona by z toho ani neměla radost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10055
4.11.14 22:55

Tak jí dejte příspěvek na wok pánev, zbytek ať si doplatí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
4.11.14 22:55

Tchýni i mé mamince dáváme dárek v cca stejné cenové hodnotě, většinou kolem 1500 Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
4.11.14 22:56

Aha, takže ty jsi zvyklá dostávat, ale dávat se ti nechce, dobrý… když dát nechceš, proč se ptáš, co lidi chtějí? Kup mýdlo a příště se neptej.
Jestli chceš typ - dávali jsme různé dárky - parfém, pekárnu, víkendový pobyt pro dva…a nic jsme za to nečekali, my máme naše rodiče rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
4.11.14 22:57

Tak proč jste se jí ptali? Chtěli jste slyšet, že nic nechce? To řká pokaždé moje tchýně, i tak si ráda vzala notebook, který jí manžrl koupil ikdyž jsem protestovala. Od dcery dostala povlečení…Chtěla jsem, at se složíme dohromady, ale marně. Takže pánev wook ješt není tak drahá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
4.11.14 22:58

Omlouvám se za překlepy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
4.11.14 22:58

S tchánovcema si dárky nedáváme, s mými rodiči se domluvíme a kupujeme si praktické dárky plus ještě nějaké maličkosti pro radost. Pokud nemáte peníze, řekla bych to tchýni a domluvila se, jestli chce něco jiného nebo příspěvek na pánev. Jestli je rozumná, vaši situaci pochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
4.11.14 23:01

Když jsem byla v tvé situaci (mimčo na cestě, hypotéka, stavěli jsme), dali jsme tchyni pouzdro na brýle. Protože byla zvyklá na „dary“, pouzdro otevřela s očekáváním, že je to krabička se šperkem… :D
Jinak to mám stejně, mojí mamce stačí drobnost a tchyně chce dary :(
Otázka je, jak se k tomu staví tvůj manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
4.11.14 23:02
@ynax píše:
Aha, takže ty jsi zvyklá dostávat, ale dávat se ti nechce, dobrý… když dát nechceš, proč se ptáš, co lidi chtějí? Kup mýdlo a příště se neptej.
Jestli chceš typ - dávali jsme různé dárky - parfém, pekárnu, víkendový pobyt pro dva…a nic jsme za to nečekali, my máme naše rodiče rádi.
:palec:

My loni dali televizi jako podekovani za pomoc se svatbou. 1500 za darek je podle me normalni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
4.11.14 23:05

@leryl zakladatelka snad nepíše, že ona něco očekává :nevim: nebo že by tchyni neěla ráda, prostě na to teď nemají, nechápu proč hned takový komentář :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
4.11.14 23:08

@ynax To není tak, že bych dát nechtěla. Prostě nejsem zvyklá na drahé dárky, s mamkou jsme byly jen my dvě a žily jsme od výplaty k výplatě, takže jsem naučená jinak… a ona nouzi nemá, mají se velmi dobře… většinou takové dárky nechtěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.11.14 23:10
@veveruschka píše:
Ahoj holky, dělám jen průzkum. V jaké hodnotě dáváte dárky na Vánoce tchyni? Mě to dnes docela naštvalo, volali jsme, co by chtěla a ona řekla, že kvalitní wok pánev - jenže ta stojí tak 1200 a to není dárek ani pro tchána. Já jsem popravdě z toho dost nervozní - jsem teď na neschopence, čekáme první mimčo a nic nemáme. A prostě potřebuji si našetřit dost peněz, na oblečení, výbavičku a tak… a už tak přemýšlím, jestli všechno vyjde - popravdě nemáme se špatně - ale tak splácíme auto a ke konci roku je dost výdajů. Tak si říkám, jestli si dáváte taky takové dárky? Já upřímně na to zvyklá nejsem - maminka mi dala vždy víc. Ode mě čekala i symbolický dárek a byla by spokojená, nikdy nechtěla moc a byla ráda, když my si to užili… ona by z toho ani neměla radost…

tak se jí příště neptej… :nevim: 1200 mi za vánoční dárek pro vlastní mámu (což pro tvého muže tchyně je) přemrštěné nepřipadá ani u sociálně slabších lidí.

Chlubit se tím, že máma ti dává drahé dary a ty jí jen symbolické… No, to n chlubení zrovna není. Ona by z nějakého lepšího daru třeba radost měla :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
4.11.14 23:14

Davame 1500 my plus 1500 svagr se zenou a v te hodnote davame vikend nekde pro tchyni a jejiho pritele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
4.11.14 23:17

@Bábrdl Drahé ne, větší než jsem jí dala já - mi dala mamka. A mimochodem loni mi ani tchyně tak drahý dárek nedala. Běžně dostávám třeba na narozeniny 500 kč od ní… tak proto mě to i překvapilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
4.11.14 23:19

Pokud bych peníze na to neměla, což 1500 je pro mě tady dost pro jednoho člověka. Dala bych buď příspěvek na pánev, nebo bych se domluvila ještě s nějakým příbuzným, že koupíte pánev spolu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný