Hodnota dárku na Vánoce pro tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
829
5.11.14 07:37

Chuděta tchýně, nemyslím si, že si řekla o tak drahý dárek. Ptali jste se jí, tak si řekla a v Ikea si myslím se dá koupit za dobrou částku jak psala @maminka159
Vy od ní čekáte nějaké dary pro sebe, pro miminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
5.11.14 07:39

U nás je pro rodiče na dárek k Vánocům 1500 tak mírně podprůměrná částka. Tchán se nebojí říct o věc za 2500… Ale pokud chceme koupit něco pěkného - tzn. třeba od těch 2,5 tis. výše, skládáme se na to s více členy rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56314
5.11.14 07:42
@veveruschka píše:
Moc děkuji za rady, máte pravdu, nechám to na manželovi a určitě to nějak vyřešíme, třeba právě tou domluvou. Mě zajímalo, jak to máte vy? Kolik si dáváte a tak… budu muset přehodnotit své názory a @Šarlota4 má asi pravdu, jsem prostě víc šetřivá… Prostě mám strach, abychom všechno na miminko zvládli zařídit a tak, ta neschopenka nám prostě zasáhla do rozpočtu :?

Já si nemyslím, že je špatně, že nechcete tchýni koupit takhle drahý dárek. Spíš naopak jsi rozumná, že takhle přemýšlíš ve vaší situaci. My bychom za dárek i tolik dát mohli, resp. nepoložilo by nás to, ale nedáme. Ne proto, že bychom byli škrti, ale že to po nás nikdo nechce a nevidím v tom smysl. Naši si koupí všechno co potřebujou a jejich odpověď na otázku co k vánocům je buď nic nebo nevím :mrgreen: Občas si máma taky přeje něco do kuchyně, co se jí třeba líbí, ale je to na ní drahé, tak se složíme všichni sourozenci. Ani s manželem si nedáváme nějak velké dary - co potřebujeme, koupíme si přes rok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
5.11.14 07:43

@veveruschka Panev bych koupila a prala bych si neco konkretniho v podobne hodnote, klidne z veci, ktere potrebujete pro mimco. Pak vlastne jeji darek pro vas nebude predstavovat zadne naklady, protoze ty penize by jste dali za veci tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56314
5.11.14 07:48

Tak já nevím, ale když zdůrazní, že chce kvalitní pánev, tak tím asi nemyslí Ikeu nebo Tescomu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.14 07:51

Nectu celou diskuzi, ale ja nejak nechapu proc se to resi na penize. Koupim kazdymu to co potrebuje. Nikoho se neptam co chce, copak je to potom za darek.
A ze mi nekdo da darek za 2000 tak ja musim taky za 2000 aby nahodou sem neco nedluzila. Cely zivot jsem myslela ze Vanoce jsou o necem jinem…

Muj otec podnika, penez ma dost, koupi si co chce. Nejvic oceni promyslenej darek od sdrce, ikdyby stal 100,– on nam dava darky i par nul drazsi.
Takze kdyz sem mu vyrobila diar s fotkama cele rodiny a oznacenyma narozkama.apod malem brecel. Ja ten rok dostala lednicku :-(
A jako odpoved na. otazku. tchyne ma dost dluhy, nikdy nam nic nedala poradne. O manzela ani syna se nezajima, neprijedou. Loni Vanoce zrusili asi mesic pred. Stejne sem koupila nejakou kosmetiku a darkovou krabici salamu.
Letos unas byli jednou, libili se ji zapekaci misky, tak sem koupila za 80,– kc dve, kTomu dostane kalendar z fotkama a kilo vanilkovyho cukru domaciho. Spolecne s tchanem. Vanoce maji zase zruseny

Anonym aby me tu nekdo nedohledal ;-)

• Citovat
  • Upravit
7797
5.11.14 07:59

Já jsem asi divná, ale dárek za 1500 pro jednoho?? 8o To by mě Vánoce vyšly tak na patnáct tisíc. 8o Ne, u nás se takové dárky nedávají, dáváme si drobnosti, větší a hodnotnější dárky dostávají děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
5.11.14 08:01
@Bábrdl píše:
tak se jí příště neptej… :nevim: 1200 mi za vánoční dárek pro vlastní mámu (což pro tvého muže tchyně je) přemrštěné nepřipadá ani u sociálně slabších lidí.
Chlubit se tím, že máma ti dává drahé dary a ty jí jen symbolické… No, to n chlubení zrovna není. Ona by z nějakého lepšího daru třeba radost měla :jazyk:

Když na to zakladatelka prostě nemá, tak si má na Vánoce půjčit, jak začíná být moderní, nebo co? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
5.11.14 08:02

Taky moc nechápu, proč se tady řeší peníze. Důležitější je udělat radost, byť jen drobností. Mě potěší už jen to, že si člověk vzpomněl. Každopádně já se nikoho neptám, co na Vánoce chce, prostě koupím, co mi padne do oka a druhému se mohlo líbit. Ale když už se tady píše i o částce za dárky, tak 1500 je podle mě moc, a to na tom nejsme nijak špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56314
5.11.14 08:07

Tak peníze asi řeší většina lidí, kteří mají omezený rozpočet, na tom není nic divného. My máme velkou rodinu, hodně dětí v příbuzenstvu, už dávno jsme se dohodli, že my mezi sourozenci si dárky dávat nebudeme, jen dětem, ale i tak je to šest dětí navíc k těm našim a většina z nich má v prosinci ještě svátek nebo narozeniny. Nedáme za dárek pro dítě víc jak 300, to je prostě strop a podle toho vybírám, kdybych to neomezovala, tak bychom dali za vánoce desítky tisíc 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8877
5.11.14 08:08

Do budoucna se neptej, co by chtela k Vanocum, kdyz se ti nelibi hodnota darku :kytka: Co se tyce financni relace darku v nasi rodine, tak nemam nijak rozdeleno komu za kolik darek koupime. Snazime se vybirat dle toho, zda to dotycneho aspon trosku potesi a je jedno, zda jde o malickost za par korun, nebo vetsi hodnotnejsi dar. Treba letos delal manzel. seznam, komu co koupit, tak treba pro moji mamu mame pidi mini hacky na hackovani, ktery chtela, k tomu asi dostane nejakou malickost, aby o tom nevedela, pro tchyni musime neco vymyslet, ale treba moji babicce by chtel koupit novou malou lednicku, o ktere porad mluvi, ale nemohla si ji zatim koupit, jelikoz dlouho financne podporovala moji segru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
5.11.14 08:09

Tohle je drsný, uplně chápu zakladatelku. Za napadání tchyně její příspěvek nepovažuji, spíše povzdech jak udělat radost aby byla spojena. Ten Tefal co zakladatelce vnucujete, přece tchyně rovnou zamítla jako nekvalitní prostě je zvykla na jiný standard.
U nás na dárky moc nebylo, první Vánoce u tchanovcu jsem byla jak v Jiříkovem vidění. Ale jako bezdětný jsme s manželem nakupovali bez ohledu na peníze. Na začátku to byli dárky v hodnotě 500- 1500. No když se to nasčitalo komplet za dárky pro všechny nebyl problém i kolem 30 000,–. Každý rok se hodnota dárků zvyšovala. Strašný
Na mateřský už na tak drahe dárky fakt nebylo. Navrhla jsem dárky jenom pro dětičky to neprošlo, tchyně je skvěla ale řekla že manžel a švagrova jsou její deti a chce jim něco dát. To je pochopitelný. Tak jsme se domluvili na kompromisu pro deti velký dárky pro nás dospělý max za dvě stovky. Deti se ne ptají proc nám Ježíšek nic nedal a pro nás všechny je to legrace. Vzhledem k tomu že se nám povede sejít az před Silvestrem nebo začátkem ledna hodně využíváme po vánoční výprodeje. V lednu si to stejne vynahradime to má narozeniny polovina rodiny.
Je potřeba mluvit a hlavně se domluvit. Radost je strávit čas spolu a ne mít stress z dárků. Švagrova to má dodnes šílene těžký vyděláva tak 15 ale dárky :cert: od ni čekají… Potrpí si na značky nic jim není dost dobrý. Ano také toho dost dostane rodina dva dospělý a dvě deti v hodnotě sto tisic něco i v obálce hotove. Ale k čemu je to dobrý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
5.11.14 08:13
@Janha píše:
No ja nevim, radej panev nebo navstevu? Mne prijde naprosto normalni, ze kazdy da podle svych moznosti a i kdyby nedali nic, tak co? A kdybych byla v pozici mamy za vodou, ktera nikterak nestrada a decka cekali rodinu, tak bych to, cemu ty se tak smejes, rekla bych to automaticky. At radej investuji do budouciho vnoucete nez do me, ale kazdy to asi vnimame uplne jinak.

Ano, přesně tak. My si třeba dáváme ty,,trapné" sprcháče a pečené čaje. Víc dostávají děti. Moje tchýně je jaká je, ale když ví, že nemám na vyskakování a mám rodinu, tak by si určitě neřekla o drahou pánev. Většinou chce lak na vlasy, sušené ovoce, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
5.11.14 08:13

Zakladetelku naprosto chápu. Já se taky ptám co by chtěli a pokud na to mám tak jim to koupim když ne tak zvolím něco jiného. Dárky za 1500 na jednoho mi přijde hodně. Na to prostě nemáme. Spíš do 1000 a oběma. Takže koupíme třeba lístky do divadla pro oba nebo něco jiného. Letos vůbec nevím co. Budeme dávat každýmu kalendář z našich fotek a ten vyjde asi na 200 a vždycky se to každýmu moc líbí a k tomu musím vymyslet ještě neco :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
5.11.14 08:14

@Vcielka
tvl, vánoce dohromady za půl mega, to už snad ani není možný… 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...