Hodnota dárku na Vánoce pro tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kacik1988
5.11.14 08:26

Máme s přítelem společný účet, takže oboum rodičům kupujeme v přibližně stejné hodnotě. Třeba předloni jsme oběma nechali udělat velký nástěnný fotokalendář s fotkami dcery jak rostla (leden-narození a 1. měsíc, únor - 2 měsíce… prosinec slavení 1 roku) naštěstí ten rok slavila v listopadu tak se to stihlo :-D a k tomu nějakou kosmetiku atd…

• Citovat
  • Upravit
merde
5.11.14 08:27

Nedavame si s tchyni nic. Domluvili jsme se tak navzajem, ale my ji vzdycky stejne posleme nejakou drobnost, treba kalendar z fotek deti, vonave prirodni mydlo atd.

• Citovat
  • Upravit
5185
5.11.14 08:28

U más doma je to přesně naopak. Rodičům nakupujeme dary v mnohem vyšší hodnotě než dostáváme od nic. Od tchánů jsou to většinou drobnosti jako sprchový gel, noční košilka, knížka. Mamka mi loni koupila normální skleničky na vodu, o které jsem požádala. Ale já to beru tak, že dárky kupujeme podle toho, co si může člověk dovolit. Tcháni jsou v důchodu, moje mamka žije sama…takhle jim aspoň trochu vypomůžeme a uděláme radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
5.11.14 08:32
@Bábrdl píše:
tak se jí příště neptej… :nevim: 1200 mi za vánoční dárek pro vlastní mámu (což pro tvého muže tchyně je) přemrštěné nepřipadá ani u sociálně slabších lidí.Chlubit se tím, že máma ti dává drahé dary a ty jí jen symbolické… No, to n chlubení zrovna není. Ona by z nějakého lepšího daru třeba radost měla :jazyk:
:palec: neverim, ze by jste neusetrily 1200 kdyby se trochu chtelo, pises, ze zase tak hrozne na tom nejste…my davame rodicum cim dal vic, cim jsou starsi.Beru to tak, ze ted je rada na nas, driv to tahli oni..mmch. tchyne ti to vrati na vnoucatech, urcite jim bude davat drazsi darky, jako vetsina prarodicu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
5.11.14 08:36

Suma, kterou hodlas utratit je individualni, kazdy ma jine moznosti. Ja treba letos mam na seznamu, na koho jezisek nesmi zapomenout, skoro 30 lidi. Vse je to blizka rodina, ale nemuzem si dovolit kazdemu koupit darek v radu tisicu. Nicmene maminky jsou maminky, na ty padne spis vyssi castka. Na obe, protoze tchyne je taky maminka a predpokladam, ze dar davate spolecne s partnerem, tak by ta suma mela byt srovnatelna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
5.11.14 08:39

@Anael to je tchán s partnerkou oba těžko za vodou, ale chtějí dát tak kupují značkove oblečení, parfémy doplňky, myslí to dobře. Nicméně jeho původní rodina všechno ofrfla a z ničím nejsou spokojeni muže si za to sám měl se jim věnovat ne si je kupovat. Nechci to moc popisovat. Tam slaví Vánoce na 2× dospely decka s vlastníma rodinami před tchyni všechno pomluvi že dostali všechno špatný a jaka je nova partnerka kráva přitom je skvěla. Nezapomene na nikoho.
Další slaví ještě s námi ale naše skromný vánoce jsou příjemný v legraci a pohodě. O tom by svátky měli být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
5.11.14 08:39

Obvykle jen drobnosti, jsme velka rodina, kdybychom meli kazdemu davat za 1500, tak to abycjom si na to pujcili od mafie :D Tchyni budeme davat nejakou drobnost, necekame nic, dostane jen nase dite. Moje mamka je bez prace, takze jsme se pro nas i maleho domluvily na hand made darcich, ze kterych budu mit taky radost. Treba svagrovym nebudeme davat nic, na tom jsme se dohodli uz pred lety, davame jen detem a dospeli jen mezi sebou manzele. Nikdy mi to divny nepripadalo :nevim: Hlavne abychom se na vanoce sesli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
5.11.14 08:50

@veveruschka při dárcích moc na peníze nehledíme, protože jsou. Kdyby nebyly, tak bych se rozhodně neptala, co kdo na Vánoce chce :nevim: A když už bych takovou neprozíravou věc udělala, pak bych se všemožně snažila vyhovět, ne přemýšlet jak se z toho vyzout :nevim:
Pánev za 1200,– opravdu není nijak přehnaný dárek. Že má tchýně neomezený příjem ještě neznamená, že jí tím nepotěšíš ;) Mně, ačkoliv každou kačku počítat nemusím, udělá velkou radost dobrá knížka za 2-3 stovky, protože miluji čtení (jen mi ji, bohužel, kromě manžela, nikdo nikdy nevěnuje :cert: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
5.11.14 09:04
@Bábrdl píše:
Já myslím, že to bylo tak, že se syn zeptal a máma řekla: no já nevím, třeba pánev wok… A že jí vůbec nedošlo, jaké analýze bude její odpověď podrobena.

tak nějak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1464
5.11.14 09:05

Ahoj, podle me vanoce nejsou o drahých dárcích pro deti, natož pro dospele. Navíc pro každého je ‚drahé‘ neco jiného. 1200 na dárek pro jednoho z rodičů znamená skoro 5tis na dárky jenom pro rodiče 8o. A pokud mate každy 2-3 sourouzence + partnery a deti, které je taky třeba obdarovat… Do toho vlastni deti, partnera.
Zrovna jsem přemýšlela, ze bych nejradši obdarovavala ‚jen‘ deti (v moji a manželově rodině celkem 10) a dospělým pouze drobnosti.
Ja sama vůbec nejradši dostavam pod stromeček knížky, klidne z antikvariátu…
A pokud chce někdo vrátit rodičům to, co jim dali oni, je to úžasný, ale přece to nemusí byt v podobě velkého daru pod stromečkem. My pomáháme (nejen finančně) cely rok.
Nejdůležitější je, aby si kazda rodina našla to, co jim vyhovuje, ale řešit tady, ze by si zakladatelka mohla ty penize nasetrit?!
Všem nám přeji klidne předvánoční období a hl. at obdarovane potěšite ;)
Ja doufám, ze nas největší dáreček se nám udrží a pod stromečkem bude zprava, ze přiletí cap nebo vrána:) :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
5.11.14 09:09

@maminka159 přesně taky nechápu, kde zakladatelka sebrala tu cenu - kvalitní wok pánev se dá sehnat mnohem mnohem levněji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14993
5.11.14 09:23

@tatranka1 vzala bych symbolicky lahev vina nebo tak neco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
5.11.14 09:27

@tatranka1 no nějakou drobnost bych vzala. Nosím dárky typu kafe, bonbony, čaje i na bežné vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
5.11.14 09:28

Tedy návštěvy. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
5.11.14 09:29

@tatranka1 to je opravdu divna situace :roll: ja bych nejspis odmitla, ale kdyby na tom manzel trval, tak bych koupila darkovy kos, kde by bylo neco pro oba a mame bych k tomu prihodila nejaky kvet - treba vanocni ruzi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný