Hodnoty D-dimery - Leiden

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1960
23.2.12 19:34

tééda holky,vy jste šikovný,…já mám obavy z píchání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
23.2.12 19:37

Já jsem taky měla ale jde jen o zvyk. Pro miminko uděláš cokoliv :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
23.2.12 20:35

Lussi, neboj, da se na to zvyknout a ja s tim nemam zadny problem, ta jehlicka je tak tenoucka, ze to fakt jde a te davky tam neni taky moc.. Ja nejak zapomnela na ten limit 5 cm od pupku,, herdek, to si budu muset hlidat, zrovna tam me to boli nejmin totiz, ja si to kdysi pichla skoro do boku bricha a nejenze me to bolelo jak cert, ale udelala se me i pekna modrina. A cim desinfikujes? daji se bezne v lekarne koupit ty alkoholove polstarky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
23.2.12 21:52

Ewi, k těm hodnotám - já mám teď 300 jako netěhu, moje těhotná ségra má 1200 a doktorka tvrdí, že ok… ale tebe asi hlídá hodně, jeslti máš homozygotní mutaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1960
24.2.12 08:03

Holky,jsem ráda,že jste tu už jsem myslela,že jsem tady sama,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
24.2.12 13:04

Právě, když jí píchneš fakt kolmo, tak se neudělá ani modřina. Ze začátku jsem byla taky celá fialová…a v kolikátým jsi týdnu?
Mám koupený takový obdelníčkový polštářky z lékárny a klasický žlutý Jodisol ve spreji http://www.jodisol.cz/produkty.html ten uprostřed.
Fialína: já se v těch hodnotách opravdu nevyznám, páč segra (homozygot) měla přes 1000 a už ležela s trombama… :nevim: každopádně mi řekla, že se mi to dost zvedlo a že nasadíme raději 2× injekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1960
24.2.12 16:36

já zatím nejsem těhotná má poslední revize bla 13.1.2012

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
24.2.12 19:53

Lussi, znam to taky.. je to naprd.. priste hned mazej na hematologii, at si te pohlidaji, ja mela taky dvakrat zamlkle tehotenstvi, kdyz jsem nepichala a ted jsem v 1O tt s injekcema a bez problemu, ale to uz jsem myslim psala. A nejsem sama. Ewi, ja se dneska vypravila koupit si primo uz alkoholove polstarky nasakle desinfekci, ale zapomnela jsem se stavit v lekarne, ptz me nejak to desinfikovani zdrzuje :o)) Taky jsem tu prispivala nekde do diskuze, kdo kolik doplaci za injekce, ja si je vybiram primo v nemocnici a platim jen za recept, nekdo vim, ze musi hodne doplacet, coz je naprd. JInak ja jsem uz na nemocenske, respektive od brezna budu a taky jsem vytocena z toho, jak nam zkratily vychazky jen na 6 hod denne, copak to je normalni, nejsem „marod“? Vzdycky me to vytoci, kdyz si na to vzpomenu, ptz to neni v mych silach na jaro a v lete takto fungovat :o((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1960
24.2.12 20:42

apettita,kolik jiný olk doplácí,…nestraš mě,nejsem na tom finančně dobře,..od prosince na neschopence,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
838
24.2.12 21:09

Ahoj,přidám se. Po dvou ZT mi zjistili že mám Leidena,první dítě jsem porodila normálně aniž bych tušila něco o této mutaci. Ale pak se všechno začalo sr..t. Teď jsem 17tt a píchám si Clexane od 5tt,zatím 1×d ale DDimery úspěšně stoupají :evil: tak uvidíme.
Za injekce u nás v nemocnici neplatím,nechápu ty doplatky že někdo platí- taky jsem to slyšela.
Jsem na PN a vycházky na 6 hod.nic moc :evil: ale co naděláme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
24.2.12 21:21

Jako ty injece samotne jsou celkem drahe, me upozornila hned doktorka, ze si to mam vybrat v lekarne v nemocnici, ze maji dohodu, tak to treba budes mit taky tak, urcite si to zjisti, stoji to za to, nebo se poptej i v jinem meste, nekdo zase rikal, ze jako tehu mel taky nejake vyhody, jak jsem psala, ja doplacim jen za recept a Alusa pise ze taky, takze to jiste jde, ale asi jak kde. MJ. co to jsou ty Dimery, to jsem jeste neresila a k cemu je to jejich stoupani? ja jsem jeste na kontrole na hemato nebyla, jdu az v puli brezna a picham poprve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
838
24.2.12 21:30

Ddimer je takový ukazatel rizika žilní trombozy - čím vyšší hodnota tím větší riziko trombozy. V těhotenství jsou hodnoty trochu vyšší než normálně, no a právě u Leidena se to musí hlídat a správně nastavit antikoagulační léčbu. Já chodím na hematolku co 4 týdny tam mi vezmou odběry a podle výsledků mi napíše injekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1960
24.2.12 21:57

Alusa,vítej,…hlavně,že už máš dítko,..já zatím nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
25.2.12 07:44

Apettitka: jen hezky dezinfikuj, je to důležité, aby sis do bříška nezanesla nějakou infekci ;) .
Hematoložka mi taky doporučila injekce vyzvedávat přímo v lékárně v nemocnici. Nejprve jsem nedoplácela nic, jen za recept a teď už to bylo asi 150,– vč. receptu za 50 injecí, což není nejhorší ale široko daleko jsem nezjistila, kde by to bylo lacinější.
Jinač, na nemocenskou bych taky ráda. Ale ještě tak 2 měsíce počkám, páč na nemocenské asi není moc korunek. Četla jsem, že 60% z platu??? Jak jste na tom holky vy? No a na konci dubna chci na týden na dovču, zrelaxovat se ještě před miminkem v Adršpachu, tak to bych asi nemohla, když bych šla teď na nemocenskou.
Na mateřskou bych měla nastoupit 15. června, ale chci být doma dřív a pořádně se připravit na toho našeho špuntíka :srdce: .
Lussinko: neboj, taky to přijde, každá jsme si musela počkat na ten správný okamžik, držím ti palečky :hug: . Jinak hezkou sobotu, já jsem opět v práci (už mi to leze krkem :pocitac: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
838
25.2.12 08:51
lussi 15 píše:
Alusa,vítej,…hlavně,že už máš dítko,..já zatím nic

Neboj,všechno přijde a určitě to dobře dopadne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek