Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anny2148 @Elenloth jj, dvojkocar vzdy vzbudi pozornost
taky jsme meli a pred 2 rokama tu asi nefrceli sourozenci blizko sebe nebo nevim
tak jsme byli v sirokem okoli dlouho jedini s dvojkocarem a s tolika cizima lidma jsem si dlouho nepopovidala
![]()
My mame holku a kluka. Vsichni vykladaji, jak se nam to povedlo atd
a jsou strasne udiveni, proc jsme si delali jeste treti, vzdyt mame „parecek“
nikomu se fakt nezavdecis ![]()
Máme doma 5 kluků a 2 holky. Na pohlaví nám nezáleželo. Hlavně, že jsou všichni zdraví a v pohodě. No a okolí nám je ukadené.
![]()
Já vždycky chtěla dvě holčičky, mám je ![]()
Manžel byl za první holčičku hrozně rád a takový ty keci typu-máš chcandu a ne chlapa, s úsměvem přehlížel. Druhé si přál chlapečka, ve 13tt na screningu doktor odhadl na 70% kluka-bylo na něm vidět, že je rád, ale když se později potvrdila holčička tak byl zaskočen, ale asi taky rád. Jinak tak nějak se nikdo moc nedivil (jen dětská doktorka) jsem všem hned říkala, že to bude holka ![]()
Jinak ve vesnici máme maminku, kterou sjem poznala měla druhého chlapečka v kočárku, říkala, že by ráda do třetice a aby to byla holčička, má třetí a je to taky chlapeček - prohlásila, že i dkyby těch dětí měla mít třeba i 8 tak tu holku bude zkoušet- upřimně má můj obdiv, pořád říkám, že děti mám dvě a nervy jen jedny.
Mám dva kluky a pravda je, že i když je miluji nade vše, někdy mě mrzí, že nemám holčičku, kterou si manžel přál už u prvního (ale kluky miluje). U druhého mě všichni tipovali na holku, a ejhle, kluk. Jsou od sebe 20 měsíců, což si myslím, že je výhoda, že jsou stejného pohlavi
@Uju píše:
Já vždycky chtěla dvě holčičky, mám je
Manžel byl za první holčičku hrozně rád a takový ty keci typu-máš chcandu a ne chlapa, s úsměvem přehlížel. Druhé si přál chlapečka, ve 13tt na screningu doktor odhadl na 70% kluka-bylo na něm vidět, že je rád, ale když se později potvrdila holčička tak byl zaskočen, ale asi taky rád. Jinak tak nějak se nikdo moc nedivil (jen dětská doktorka) jsem všem hned říkala, že to bude holka
Jinak ve vesnici máme maminku, kterou sjem poznala měla druhého chlapečka v kočárku, říkala, že by ráda do třetice a aby to byla holčička, má třetí a je to taky chlapeček - prohlásila, že i dkyby těch dětí měla mít třeba i 8 tak tu holku bude zkoušet- upřimně má můj obdiv, pořád říkám, že děti mám dvě a nervy jen jedny.
osobně znám paní se šesti syny
. A tady na emiminu taky jedna je, poslední klučíci jsou dvojčata
.
Tak my máme zatím holčičku a nebudu lhát, že jsme si s manželem přáli chlapečka
.. samozřejmě, zdraví miminka pro nás bylo a je vždy nejpřednější a na prvním místě a naši princeznu moc milujeme… Až se jednou pustíme do druhého, asi si budeme přát toho chlapečka do „párečku“
Ale rozhodně to neberu jako nějakou modlu a nedej bože nutnost ![]()
Po vašich komentářích začnu spíš zvažovat, že si to příště necháme jako překvapení
.. i když já jsem šíleně zvědavá ženská ![]()
Jinak jedni známí mají dvě holčičky (8 a 5 let) a jejich tatínek by si strašně přál třetí holčičku, že prý král měl také vždycky tři dcery
… tak to mi přišlo strašně pěkný, když jsem to slyšela od chlapa ![]()
Jinak bych brala řeči okolí jedním uchem tam a druhým ven ![]()
EDIT: když pak manžel držel malou v náručí tak mi doma povídá, že je rád, že to je holčička ![]()
Příspěvek upraven 18.01.16 v 17:14
Diskusi jsem necetla, reaguji na uvodni prispevek - co porad resite, „co na to okoli?“ (pohlavi, jmeno ditete, otec, penize…).
Proc porad ma nekdo pocit, ze okoli musi validizovat jeho volby nebo zivotni situaci? Neni to nahodou uplne, ale fakt totalne jedno, jak okoli reaguje?
Jednak nemate povinnost nikomu rikat, co cekate. Tim se celkem efektivne vyhnete jakymkoli reakcim.
Ja jsem si nenechala pohlavi sdelit, a tim jsem se temto debatam velmi efektivne vyhnula. A kdyz se nekdo ptal na jmeno, ktere mame v planu dat, rekla jsem „to je tajemstvi“ (coz byla pravda).
Po narozeni nikdo neresil pohlavi, nikdo. Ani ziva duse nemela zadne komentare nebo reakce, takze nevim, v jakem okoli se lide, kteri narazi na nejake poznamky, vlastne pohybuji.
Nechapu tohle vecne fnukani, jak peklo jsou ti druzi, a jak jejich reakce na to a to v nekom vyvolaly to a to, proste se o tom s nima nebavte a hotovo.
Jo. Řeči okolí by mi taky nevadily. Jen nepočítám už se třetím dítětem a vim, že manžel si holčičku přál a i když to nedal nikdy najevo, myslím si, že z holčičky by měl obrovskou radost. Ale když jsem ho viděla u obou synů na porodním sále, tak by tou radosti holčičku možná nepřežil ![]()
@pe-terka No, se přiznám, že já bych asi víc dětí nedala, nejsem ta nátura, všichni co mají víc než klasiku dvě mají můj velký obdiv ![]()
Jo, jinak kamaráda má tři kluky a s velkým odstupem si pořídila čtvrté a povedla se jim holčička, ne jenom, že se všichni hrozně divili, ale dokonce se začalo po městě vykládat, že ji má s jiným chlapem
jen proto, že to není zase chlapeček ![]()
My si též nenechali říct pohlaví, ani u jednoho. Okolí furt básní o holčičce, u prvního si to všichni mysleli, my si s manželem trošku víc přáli kluka a vyšel
, všichni byli rádi, ale prý v šoku, protože byli přesvědčeni o holce. No a za pár dní se narodí druhý a opět všichni mluví o holce, mě je to jedno, já chvíli chci holčičku, chvíli chlapečka
, pro mě je nejdůležitější zdraví. Už teď poslouchám kecy, že snad nám vyjde ta holčička
, mě to akorát vždycky vytočí a říkám si - just ať je to kluk
. A kolikrát když jsem řekla, že je mi to jedno, tak se mě snaží přesvědčit, že přece musím chtít jedno pohlaví víc, ne. Nevím, proč nechápou, že ne
.
My mame tri kluky a holku. Ty kecy, kdyz se narodil třetí kluk, to bylo sileny. Ted zase, no to vam to konečně vyšlo! Kdyby radši mlceli!
A všimly jste si, jak je ta čeština kouzelná? My na otázku „A bude to páreček?“ vždycky odpověděli „Nám je to buřt!“ (a pokaždé nás to s manželem rozesmálo, okolí občas pochopilo, občas ne)
Přála jsem si dvě holčičky, máme všemi obdivovaný páreček. Jsem za ně nesmírně šťastná. Upřímně se přiznávám, že dva kluky jsem nikdy nechtěla. Takže při UTZ jsem cítila pocit velkého štěstí.
Od tchýně jsem si vyslechla populární větu „tak už máte splněno“.
Od tchána " A nechcete třetí, ale kluka?!!" Jasně, na povel. ![]()
Je mi to jedno, neřeším, a jsem šťastná za každý den, co jsme spolu. Syn to hodně peče s tátou, a dcerka se mnou, a tak to má být. Zažijeme hodně srandy každý den. ![]()
Ale co mě hodně mrzí.. mám ségru, takže táta byl zvyklej na dvě holky, a teď strašně protěžuje naší dcerku nad synem. Prostě ona je „miláček“.
Já žádný rozdíl mezi dětmi nedělám. ![]()
@umea To asi není o tom, aby to okolí schválilo, ale prostě žiju v nějakém sociálním prostředí a když se mě někdo slušně v dobrém úmyslu zeptá, co čekám, tak je mi hloupé mu odseknout „neřeknu“ nebo mu zalhat, že nevím, pro mě je to otázka slušnosti. A ty blbé kecy o pohlaví, mě by zajímalo, kde to ty lidi berou, co je pudí vyslovit takové nesmysly. Zvláště, když jsou to třeba příbuzní, tak to může i ublížit. A docela mě potom obtěžovalo vymyslet nějakou zdvořilou odpověď, když jsem měla na jazyku spíš „tvl co je ti do toho“ popřípadě „wtf větší kravinu jsem ještě neslyšela“
Nevidim nic „neslusneho“ na tom nesdelit komukoli, zda cekam syna ci dceru @Elenloth i pokud bych tuto informaci mela
Příspěvek upraven 18.01.16 v 17:35