Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Nora4 píše:
a to si někdo myslel, že půjdeš v 5ti letech sama? Já bych dítě dřív jak v těch 8-10 letech samotný do sprch nepustila, kdyby s tím měli v bazénu problém, jsem tam naposled.
Já nevím, co si myslela, ale byl to plavečák, kam jsme chodili s našima každý týden, všichni je tam znali
. Navíc můj táta sportovec tam míval s mužstvem rehabilitace. No, jednou jedinkrát jsme šli bez mamky a bylo haló, slečna byla mladá a asi to všechno chtěla mít v richtiku ![]()
@kucerovka píše:
Dobrý den, myslíte že bude vypadat blbě, když manžel vezme s sebou dceru do pánských sprch v aquaparku? Je jí 8 let. Chodíme tam velmi často, i třeba dva krát do týdne, ale teď jsem po operaci a nechci aby kvůli mně nemohla dcera do bazénu. Od manžela vím že tam normálně chodí plno holek s tatínky, tak do těch desíti let a nikdo v tom prý nevidí problém, pokaždé tam narazí na nějaké tatínky s dcerkami. Holce je to osobně jedno. Byla naposledy s manželem v pánských asi v šesti letech. Tak nevím, ale rozhodně nemůže jít sama do dámských sprch, co kdyby se jí něco stalo?! Já v tom osobně nevidím problém, i když při té představě, že bude nahatá mezi nahatýma a ke všemu cizíma chlapama?! Je sice zvyklá ze společné sauny, kam taky chodíme alespoň jednou do týdne, ale sauna je trochu něco jiného.Děkuji za vaše rady, pěkný den
8mi leté dítě se zvládne osprchovat samo, ne? Co je tohle za infantilní dotaz?
Chodim do panských sprch… teda u nas v gymu jsou jen sprchy dohro. Jsem za zavesem, ale s klukama se zname, po nikom nikdo necuci a kdyz Jo, delame si ze sebe srandu. V praci kde byli sprchy + sklad mi tam taky kolegove vlitli protoze nutne museli pro zbozi,… ale pochybuju, ze videli neco novyho
@Sigiseed píše:
8mi leté dítě se zvládne osprchovat samo, ne? Co je tohle za infantilní dotaz?
Já mám doma osmiletého s adhd a do pánské šatny bych ho nepustila (ani nechce), i doma ho mám na doslech, když se sprchuje.. ![]()
Tedy zase koukám.
Tak snad to není vlákno o hromadném znásilnění ne?
Když chce. nebo potřebuje doprovod, tak prosím… když je někdo starší a loví bobříka odvahy, tak ať jde.
Myslím, že všichni ve zraví přežijí. ![]()
Je léto, trocha legrace musí být… přeci tu za chvíli nebudeme za chvíli všichni až po nos v pyžamu. ![]()