Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Klopotkova píše:
Když je to tak běžné, tak co se na to vůbec ptáš, když Ti někdo napíše, že má jít do dámských sprch,tak se stejně hádáš a svůj názor na věc máš jasný.
Přesně tak, máš pravdu.
Přijde mi to taky jako Troll, který si jen chce o tom vykládat, jak holka někde lítá nahatá atd.
Kdyby byla pravda, že chodí na nudy atd., tak tady nějakou chvilku převléknutí v pánských šatnách nebude řešit na X stránkách a dokolečka dokola, přišlo by jí to přirozené.
Takže další diskuse o ničem ![]()
@zrezlá plechovka píše:
Mě ani tak nezaráží nějaký stud nebo nestud, ale to, že by ve třetí třídě základní školy byla tak neschopná, aby nezvládla projít šatnami a sprchami sama.Tohle by mě snad ani nenapadlo řešit.
S tím bych i souhlasila.
Rozuměla bych v tomu v případě, že by daný bazén neznali a jednalo by se o nějaký větší komplex.
Nechápu jak to, že jsem přežila, když jsem od sedmi chodila do plaveckého kroužku sama (sama 2 km do bazénu, sama ve sprchách, sama se obléknout, sama čekat v bazénu, než dorazí ostatní a sama zase domů) … ![]()
@Celina píše:
@kucerovka proboha proč z toho děláš takovou kovbojku? Copak se dcera neumí sama osprchovat, aniž by si zlomila obě nohy? Já bych teda rozhodně nepustila osmiletou holčičku do pánských sprchani s tatínkem.
Nevím, "jací se pohybují osoby " v dámských šatnách u vás (?) ale pokud máš s celou tou akcí takový problém, tak ať snad radši zůstane doma.
Posílat prostě osmiletou holku do pánských sprch mi normální nepřijde, pokud tobě ano, tak jí tam pošli a basta, k čemu jsi ale zakládala tuhle diskusi, když názor ostatních vůbec nebereš v potaz, to mi zůstává záhadou
chtěla posvětit, že tam dceru může v klidu poslat. Už je dávno rozhodnutá, dceru by samotnou do dámských sprch neposlala, takže nějak nechápu smysl dotazu.
@hopsalka píše:
Nechápu jak to, že jsem přežila, když jsem od sedmi chodila do plaveckého kroužku sama (sama 2 km do bazénu, sama ve sprchách, sama se obléknout, sama čekat v bazénu, než dorazí ostatní a sama zase domů) …
Tak byla jiná doba, však dceru neposílá nikam samotnou 2km pěšky, jde jen o tu chvíli ve sprchách a to 8letá holka zvládne.
@Klopotkova tyhle řeči o jiné době miluju. Doba je jiná jenom v tom že máme větší přístup k informacím, lidi (nasilnici, uchylove, pedofilove) jsou porad stejní, akorat tenkrát se o tom nemluvilo a lidi žijí v domnění že tohle je až problém tohohle století. Naopak dneska je všechno snažší, v době kdy má každé dítě mobil a může se hlásit co minutu, bych klidně 8 leté dítě poslala (pokud teda vím že je zodpovědné) na kroužek vzdálený kilometr od domu.
@Kriss Tina píše:
@Klopotkova tyhle řeči o jiné době miluju. Doba je jiná jenom v tom že máme větší přístup k informacím, lidi (nasilnici, uchylove, pedofilove) jsou porad stejní, akorat tenkrát se o tom nemluvilo a lidi žijí v domnění že tohle je až problém tohohle století. Naopak dneska je všechno snažší, v době kdy má každé dítě mobil a může se hlásit co minutu, bych klidně 8 leté dítě poslala (pokud teda vím že je zodpovědné) na kroužek vzdálený kilometr od domu.
Nepíšeš nic světoborného, myslela jsem to v tom smyslu, že byl daleko menší provoz co se týče aut atd.
@free333 píše:
Přesně tak, máš pravdu.Přijde mi to taky jako Troll, který si jen chce o tom vykládat, jak holka někde lítá nahatá atd.
Kdyby byla pravda, že chodí na nudy atd., tak tady nějakou chvilku převléknutí v pánských šatnách nebude řešit na X stránkách a dokolečka dokola, přišlo by jí to přirozené.
Takže další diskuse o ničem
Taky mi přijde, že se ráda baví o nahotě dětí, podobné téma tady nějaká žena zakládala v létě.
Já myslím, že je třeba rozlišovat, pokud je to nuda pláž, tak tam je snad jasné, že tam budou všichni nazí a nikdo to řešit nebude, pokud je to klasické plavání, tak tam je snad taky jasné, že 8letá holka do pánských sprch nepatří.
@Klopotkova dyť jo, když jsem se mohla trmácet sama do bazénu, a sama z bazénu a nikde cestou jsem se neutopila, ani si nezlomila nohu, dokonce ani spoďáry jsem si nikde nenechala a šampon z vlasů jsem si taky vymyla všechen, tak to zvládne snad i dcera zadavatelky. Tak to taky bylo myšleno. Ta tam navíc za zdí bude mít i tatínka. Takovej luxus mi naši nikdy nedopřáli ![]()
@jege píše:
A hlavně když vyroste, tak z ní bude sebevědomá žena, která v nahotě nevidí nic zvláštního a která bude mít zdravé chápání lidské sexuality!Mimochodem, dříve jsem rád chodil do Aquapalace v Praze na různé saunovací akce typu Půlnoční saunování a Naturistické koupání a saunování, která byly výrazně levnější než běžné ceny a pro mě i ve vhodnější dobu. Na jedné takové naturistické akci bylo i vyhlášení Miss, včetně promenády bez plavek a volného programu, kdy u 12-16 slečen jsem i já, velice tolerantní k nahotě a projevům sexuality, měl pocit, že je to už trochu za hranou. A rodiče byli ze svých nahatých pubertálních ratolestí úplně na větvi a celí šťastní, když to ta jejích Janička nebo Lucinka vyhrála nebo se dobře umístila.
Nejsem žádná puritánka, ale tohle je na mě moc.
@Klopotkova píše:
Nejsem žádná puritánka, ale tohle je na mě moc.
Tohle bylo moc i na mě, myslím si, že při normální Miss už hraje roli i erotika, hlavně pro chlapy, prsa, boky, postava, tvářička, ovšem hodnotit tohle u 12-16 slečen je trochu zvrácené a brát pubertální holky jako děti již taky nelze.
@mau-mau píše:
Na osmiletého kluka bych v dámských sprchách už asi trochu koukala, ale asi ještě v pohoděDceru starou jako tvou bere můj manžel taky s sebou, ale je postižená, nemůže sama.
Jasně takže jak mile je tam kluk tak to vadí ale když nám tam chodí holky jednou jsem se sprchoval a holčička asi 9,let se mi koulala na penis. Ach jo
@Anonymní píše:
Nebude to divný. Naše 9 letá dcera taky chodí s tátou do pánských sprch. Je sice šikovná, ale máme taky strach, co když by si zlomila nohu, co manžel nadělá, když nebude u ní. A pak to ještě někde vysvětlovat, kde byl když se to stalo apod. Já do bazénu právě moc nechodím a prosit nějakou cizí ženskou, to bych se bála. Nemusela by ji hned unést, nechci aby to vypadalo že jsem paranoidní, ale máme o ní prostě strach a odpovědnost.
Zlomit si nohu může i v 15ti.
Když to v tom bazénu zná, tak si nemyslím, že je problém, aby šla sama, bloudit nikde nebude a malá už není. Mě vzal takhle táta jednou v pěti k nim do sprch, ale plavčice tam udělala scénu jak blázen ![]()