Holky háčkařky, prosím o radu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ahoj, mám pocit, že loni jsem dělala z camilly a na to, aby to zatvrdlo jsem si koupila v drogerii přímo tekuté sklo, namočila jsem, našpnovala špendlíkama na polystyrenu a nechala zaschnout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janha Já dělám ozdoby ze Sněhurky. Camilla a spol. mi přijde už dost silná na ozdoby, to bude takové humpolácké
a podle předloh i dost velké už.
Pak si narýsuju na papíry hvězdy podle počtu cípů, co mají ozdoby, omotám polystyren potr. folií, pod folii strčím ten papír a podle toho vypnu, ať je to souměrné, od oka to nemám šanci trefit.
Letos zkouším zlepšovák - místo špendlíků používám injekční jehly - sebekvalitnější špendlíky mi za chvíli zrezly. Někdo používá párátka, mi vadilo, jak po nich zůstanou velké dírky. Zatím ty jehly jsou super.
Popatlám to škrobem - používám Alba Efekt - pořádně, aby to nacucalo - pomáhám si štětcem, starým zubním kartáčkem… Někdo to nějdřív namočí do škrobu a pak špendlí, ale já se v tom nechci máchat ![]()
No a nechám uschnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janha píše:
Ahoj holky, moc prosím o radu, ráda bych uhackovala nějaké ozdobicky na stromeček, a trochu tápu, jakou mám koupit přízi a jestli hotové ozdobičky naškrobit, aby držely tvar a jak na to, mamka říkala, že můžu zkusit i cukrovou vodu…
Moc děkuji!
dělala jsem ze sněhurky nebo Kordonetky, pak našpendlit na molitan nebo polystyren (mám radši molitan) a kulatým štětcem pomatlat tekutým škrobem. Cukrovou vodu nedoporučuji, ozdoby jsou pak na dotek lepkavé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenule15 @Pipet @neumisa holky, díky moc
tak já zítra vyrazím pro tu sněhurku, a děkuji za návod, jak to naškrobit, ušetřily jste mi nervy, asi bych na to přišla pokus omyl, když by se mi to pořád kroutilo, ale asi bych byla votravená, že mi to nejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit