Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já jsem po druhém císaři 10 měsíců a nic mě nebolelo už asi 4 dny po operaci ![]()
No tak mě jizva bolela téměř dva a půl roku při jakékoliv námaze, teď po třech letech už jenom při hodně těžké námaze (-:, takže doufám, že jednou nebudu bolest cítit už vůbec ((-:
Mě jizva bolela ze začátku snad do konce šestinedělí a jinak jsem nikdy bolest jizvy nepociťovala, ani po prvním ani po druhém císaři. Teď jsem znovu těhotná, chybí mi asi 6 týdnů do porodu a o jizvě po císaři vůbec nevím ani teď. Několikrát mi ji v poslední době kontrolovali i pohmatem aniž bych cokoliv zaregistrovala
Jsem po čtyřech sekcích a jizva mě bolela vždycky první týden. Po týdnu jsem šla domů a nic mi nebylo
.
Jediný problém, který mám je ten, že necítím kůži tak 3-5 cm nad celou jizvou
. Ale to neřeším…spíš mě to překvapilo.
@Brusiinka* píše:
Jsem po čtyřech sekcích a jizva mě bolela vždycky první týden. Po týdnu jsem šla domů a nic mi nebylo.
Jediný problém, který mám je ten, že necítím kůži tak 3-5 cm nad celou jizvou. Ale to neřeším…spíš mě to překvapilo.
Jo tak přesně tenhle problém mám taky. Měla jsem SC před 6 lety a před 3 měsíci. Po prvním jsem to necitlivý břicho měla možná 2 roky, pak se to docela srovnalo. Ale dotknout se toho ![]()
Jinak mně po tom druhém císaři jizva bolela daleko míň než po prvním (asi proto, že mi tam zapomněli kus saturny), při MS nevím, ještě jsem neměla.
@Rafaela píše:
Jo tak přesně tenhle problém mám taky. Měla jsem SC před 6 lety a před 3 měsíci. Po prvním jsem to necitlivý břicho měla možná 2 roky, pak se to docela srovnalo. Ale dotknout se toho
Jinak mně po tom druhém císaři jizva bolela daleko míň než po prvním (asi proto, že mi tam zapomněli kus saturny), při MS nevím, ještě jsem neměla.
Já jsem po poslední sekci už 5 let a necítím to pořád. nedoufám, že to bude někdy lepší. Dotek na tohle místo je hoooodně nepříjemný
.
Já mám po císaři přes 2,5roku, jizva mě začala bolet při MS až snad po víc jak roce, navíc se mi tam udělala boule, která právě při MS „vylezla“ a bolela. Doktor zjistil, že se mi na jednom stehu vytvořila vazivová tkáň nebo co a jediný způsob jak to odstranit je při dalším porodu(v mém případě, protože jsem plánovala další).Teď jsem v 6.měsíci a čeká mě druhý císař. Tak snad to pak bude dobrý, protože ta boule fakt bolela ![]()
Já mám po císaři 9 měsíců a jizva teda nebolí, ale dotknout se jizvy a okolí…brr, šílenej pocit. Na jednu stranu je to jakoby umrtvený, ale na druhou stranu stačí letmej dotyk a zbláznila bych se. Doufam, že tohle někdy zmizí.
Ahoj holky. Zeptám se, protože mě to trošku znepokojuje. Porodila jsem 3. listopadu. 2012 akutním císařem. Dva měsíce po porodu jsem dosala MS hodně silnou a bolel mě podbřišek normálně, jako při každé MS, ale v pohodě. Pak jsem si zašla k dokrovi na prohlídku a napsal mi antiko. Teď mám podobrání plata MS. Normální krvácení, dnes jsem si vzala první piluli z dalšího plata. Co mě ale trápí, že mě podbřišek nebolí jako když jsem měla MS, ale mám bodavou bolest ve vnitř, jakoby pod jizvou. Někdy když se vstanu z gauče, tak mě to tak píchne, že si musim sednou zpátky a rozdejchat to. Vzala jsem si už na bolest ibalgin, ale pak se to zas vrátí a bolí to jak prase. Je to po celou dobu MS a zítra by mi měla skončit. Nikdy jsem to takhle neměla a trochu mě to znepokojuje. Taky jste to tak měly? Je to dost nepříjemný a dneska jsem si pšikla a myslela jsem si, že mi děloha vylítně z těla (nebo něco vtom místě). Díky za odpovědi. ![]()
Jizva občas bolí, ale tak jak to popisuješ ty, to rozhodně ne
Asi bys měla zajít k doktoru, jestli nemáš nějaké srůsty
je divné, že to máš jen při MS ![]()
@ixule mnooo když jsem začla brát HA, tak první 2 dny mě to pobolívalo pod jizvou, ale to bylo takový lehký bolení, ale to jsem přikládala, ktěm hormonům. Pak už nic a během braní HA vše bez problémů, nešpinila jsem a ani výtok jsem neměla. Pohoda, ale jak mi začla MS, tak to začlo bolet tak jak popisuju a bolí to celou dobu. Když jsem měla bolest podbřišku při MS před touhle HA, tak o bylo v celým podřičku a bolelo to jako při nějakým otlaku, ale tohle je ostrá bolest. Tak asi navštívím dr… ![]()
Holka to bych asi fakt řešila s doktorem, rodila jsem akutním císařem přesně ve stejný den jako ty a po 3týdnech jsem o jizvě už vůbec nevěděla. Ale známá třeba jizvu cítí ještě po dvou letech, je to asi individuální, ale bolest, která vede až k práškům je podle mě špatně ![]()
Jéé mejdýlko, ty máš novou profilovku viď
jsem tě hned nepoznala ![]()
@Blešík ahoj ty moje spolurodící
no jo dojdu si tam, protože se mi to moc nelíbí
jsem si myslela, jestli to není tím HA.. jenže já mám tak blbýho gynekologa, že se budu muset pozeptat po jiným
a jak se vůbec máte?
@mejdylko dobže se máme
100×klepu, jakmile kluka pochválím, tak mě většinou čeká perná noc
Spíš mě štve jak to strašně letí, už mám doma velkýho chlapáka, žádný malý miminko
A co u Vás? pohodička?