Holky třídíte odpad?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22783
19.2.14 09:14

Třídim. Plast, papír, sklo a tetrapack obaly od mlíka a spol. Barevný kontejnery tu máme na každým rohu, takže by mě hanba fackovala házet to všechno do těch „směsnejch“. A taky jsem celá nesvá třeba u našich, když mám petflašku hodit do jednoho koše s ostatním (oni tříděj spíš výjimečně) :lol: Muže jsem k tomu nějak dokopala, ale tak napůl - on sice plast a papír háže v kuchyni tam, kde máme tříděnej odpad, ale už je mu jedno co kam, navíc třeba vysvětlit mu, že takový ty alobalový obaly od čokolád nejsou ani plast ani papír, je skoro nemožný :roll: A taky bych uvítala kontejner na plechovky, víčka od jogurtů apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
19.2.14 09:17

Na vymývání kelímků od jogurtu máme psa 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135

Tridime plasty, papir, sklo, ale asi ne tak peclive, jak by se melo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040

My třídíme jak vzteklí :D na: komunál, plasty, papír, sklo, zbytky jídla určené pro králíky a pak pro slepice a zbytky na kompost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
19.2.14 09:19
@krtek93 píše:

My potkana. Někdy není ani co třídit, sežere i ten kelímek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
19.2.14 09:20
@krtek93 píše:

my taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
19.2.14 09:24
@laducha píše:
My potkana. Někdy není ani co třídit, sežere i ten kelímek :mrgreen:

Fakt? A není to nebezpečný? Naše čuba to akorát občas rozkouše, když jí to nestihnu včas sebrat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
19.2.14 09:24

Třídíme. Máme doma 4 koše. Papír, plast a sklo dáváme do kontejnerů, hliník atd. odnášíme do garáže, když se toho nastřádá víc, odvezeme do sběrny. Od jara do podzimu na chalupě třídíme i bio a dáváme na kompost. Takže směsi nám pak zbyde max. tak 1 pidi koš za celý týden :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
19.2.14 09:28

Tridime pouze sklo. Jinak nic.

• Citovat
  • Upravit
30628
19.2.14 09:31
@krtek93 píše:
Fakt? A není to nebezpečný? Naše čuba to akorát občas rozkouše, když jí to nestihnu včas sebrat :oops:

Zatím žije a je v dobré kondici. Potkani fakt sežerou všechno. Jasně, že mu to beru, ale občas si kus sežere, no 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
19.2.14 09:35

Já třídím! Úplně všechno, takže popelnici na směs. odpad nezaplníme ani z poloviny(a to tam vyhazuju plíny, až odplínujem, bude skoro prázdná). Pěkně mě to štve! Protože u nás se platí za osoby, ne za popelnici, takže když pořídím tu menší, budu platit furt stejně :cert: A jsme 4, takže za těch pár pytlů platíme přes 2 tisíce! Je to systém na h…! Kdyby mě k tomu od dětství nevedli, nacpala bych vše do tý prázdný popelnice :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
19.2.14 09:36
@131105 píše:
U nás se musí třídit, ale mi už třídíme několik let tak před domkem máme čtyři popelnice :lol:

Třídit odpad mě naučil manžel. Bez toho by se naše manželství asi rozpadlo :-D Ale taky mi to nevadí… Třídím ráda, mám z toho dobrej pocit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.2.14 09:45

@donaga Hm tak když je to tam napsaný, tak to asi ještě dotřiďují. U nás je oranžový jen na katrony a jen žlutý na plast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876
19.2.14 09:46

Třídíme plasty (přiznávám, nikdy mě nenapadlo kelímek umýt :oops: :oops: ), papír pálíme, Sklo máme pouze ze zavařenin a to odnášíme zpět tchýni, Elektoodpad a staré baterky taky vyhazujem do kontejnerů (nádob) k tomu určených. Noviny, časopisy a víčka od PET nosíme do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
19.2.14 09:49

@donaga
U nás se taky nápojové kartony dávají do plastů, na kontejneru je přímo nalepená cedule. Asi to pak dotřiďují. Moc se mi to nelíbí, ale musím jim věřit :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová