Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Liz píše:
Třídíme vše, dnes už dělají i Lipánky tak, aby se třídily.
A to já jsem si zase říkala, proč ta Madeta vlastně vyrábí dvojitý odpad, i když recyklovatelný. Přece by si mohli nechat potisknout přímo ten plastový kelímek než to ještě balit do papíru. Zase je fakt, že samotný ten plastový kelímek je mnohem tenčí než běžný kelímek. Nevím, jestli je ekologičtější nebo na výrobu výhodnější tenčí kelímek + papír nebo silnější plastový kelímek ![]()
Holky, my se taky snažíme třídit, ale 100% to není. Jako petky, sklo, papír samozřejmě, ale když jsem tuhle rozbila skleničku, tisíce střepů jsem hodila normálně do koše. Jinak mi vadí, že kelímky mají být čisté, že musím všechno umývat.
Jednou nám přišel seznam, co kam patří a je pravda, že se v tom úplně neorientuju.
Ano tridim uz keta pored 10lety hsem to musela vozit do mesta ted uz nemusim tridim plast sklo a papir. U plastu jsem schopna vec rozebrat do detailu aby v kosi nebyl jediny kousicek plastu
Třídíme klasiku - plast, papír, hliník, sklo, elektroodpad a tetrapak, přijde mi to jako samozřejmost, naštěstí znám jen jednoho, kdo netřídí a to je moje máma ![]()
Tridime vse co jde( plast, papir, sklo, napojove kartony, baterie, eletro odpad) Jako „bonus“ nam pak staci mala popelnice, tedy i usetrime.
Já třídím papír, plasty, sklo, tetrapaky. Kompost máme vlastní, co tam nechci, dám do bioodpadu
.
Jistě.
Jinak kelímky třeba od jogurtu být čisté nemusí, odpad projde „myčkou“. Já je většinou vymyju, ale kvůli sobě, aby mi to doma nesmrdělo, s plasty každý den nechodím.
@Allons-y píše:
Třídíme klasiku - plast, papír, hliník, sklo, elektroodpad a tetrapak, přijde mi to jako samozřejmost, naštěstí znám jen jednoho, kdo netřídí a to je moje máma
Zredukujte jí místo v popelnici a taky začne
![]()
@Saricat u nás sbíraj hliník ve školce, tak to nosíme tam, jinak nevím, jestli je popelnice na hliník
@Sluka ona je prostě líná, že prej se nebude hrabat v odpadcích ![]()
U nás se ty popelnice osvětčily jen na sklo jsou přes celou vesnici ![]()
Taky třídím - sklo, papír, plasty, elektroodpad. Ostatní ne, nemám kam třídit. Brala bych minimálně kontejner na nápojové obaly. Ale štvou mě lidi, který pošlou děcko s odpadem a nedohlídnou kam to naháže ![]()
Teď minulý týden jsem s dětma ve školce zrovna probírala třídění odpadu, děti nadšené, některé už to znali, pro některé novinka. Různé hry a tvoření na tohle téma bavilo všechny. Teď i na procházce děti hlásí kontejnery, hned jmenují na co je která barva. DOufám že jim to nadšení vydrží ![]()