Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U nás se musí třídit, ale mi už třídíme několik let tak před domkem máme čtyři popelnice ![]()
Samozřejmě.. Máme malou popelnici, kdyby jsme tam házeli vše, tak se to ani nevejde. Jsem teda z Prahy, tady jsou fakt na každém rohu.
Jo, třídíme. Nesnáším, když lidi hážou petky a podobný věci na kotle
Myslím, že to není zas až taková práce třídit.
To máš pravdu u nás zavedli program na třídění
super a ve školce je to učily taky i tedˇ ve škole mají na třídění koše atˇse to děti učí od mala ![]()
My taky třídíme, bydlíme na menší městě v domku a topí se v kotli na uhlí takže papír pálíme, a přes léto se u nás vyváží ještě popelnice s BIO odpadem takže se fakt třídí uplně všechno
a už jsem na to tak nějak zvyklá, že mi trhá srdce když jsme třeba u našich a mám vyhodit plast kelímek do popelnice se vším ostatním
![]()
Jojo, máme rozdělené papír, plasty, bio a směsný bordýlek. A toho moc popravdě už není díky třízení ![]()
Jasně, že třídím. Když se to dá dále využít… Hlavně u sousedů bydlí v baráku asi 6 lidí a mají jen jednu malou popelnici, kterou ještě vyváží jednou za 14 dní. Takže si dokážete představit, co je to za smrad, když zatápějí. Kolikrát jsem viděla, jak jdou s odpadkovým pytlem do kotelny.
Tak to jsem ráda, že holky třídíte
děláme to kvůli sobě a přírodě ne? ![]()
Třídíme petky a sklo, protože by to zabíralo celou popelnici. Zbytky jídla dostávají zvířata nebo to jde na kompost a papír pálíme (někdy).
Jo, třídíme, papír, plasty, sklo, bio odpad na kompost, větší větve do kontejneru, škoda, že nejdou třídit kovy.
A měla bych se polepšit s kelímky od jogurtů, nenapadlo mě donedávna, že patří taky do plastu. ![]()
Sklo teda většinou recyklujeme na vlastní zavařování, pokud to má použitelná víčka.