Holky třídíte odpad?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6230
19.2.14 10:54

@Saricat ale do plastů se to dávat nemá.

My taky třídíme. Biologický odpad, papír, konzervy, plasty, nápojové obaly (džusy, mléko)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
19.2.14 10:54

Ahoj, třídíme všecko co jde… Naučeno od rodičů :-) Když vidím co lidi tady z paneláku háží do komunálu, tak je mi na blití. Třeba polystyren, PETky atak. Myslím, že by třídění měla být samozřejmost, ale očividně není. Dobrý je vyhledat, jak dlouho se některý věci rozkládají. My používáme i biologicky rozložitelné pytle na odpad :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
19.2.14 10:56

@IvaX
Podtácky pod maso jsou rozhodně polystyren, obaly na vejce taky (pak jsou ještě takové ty šedé obaly z recyklovaného papíru) a polystyren patří do plastů.
U nás je na kontejneru cedule, co vše konkrétně se tam může dávat, a polystyren je tam uvedený, stejně jako ty nápojové kartony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
19.2.14 10:57

@BohunkaP no, je to druh plastu, ale jsi si jistá, že patří v rámci třídění odpadu do plastu? Kdysi jsem byla na exkurzi v továrně na recyklaci plastu a tam nám říkali, že dokonce ani krabičky od např. rajčat nebo kelímky od jogurtů či lahve od saponátů nerecyklují. Pouze pet lahve a spol. Zbytek asi skládka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
19.2.14 10:59

@IvaB díky! My to na kontejnerech nemáme. Polystyren jsme vždycky vozili do sběrny pro stavební odpad (nemám na mysli podtácky :mrgreen: ).
Každopádně je prima, že to můžu hodit do kontejneru na plast. Zajímalo by mě, co se s tím ale děje pak, když se to asi nerecykluje :think: to se to pak ještě nějak třídí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
19.2.14 10:59

@Any83
Do kontejnerů na plasty patří fólie, sáčky, plastové tašky, sešlápnuté PET láhve, obaly od pracích, čistících a kosmetických přípravků, kelímky od jogurtů, mléčných výrobků, balící fólie od spotřebního zboží, obaly od CD disků a další výrobky z plastů.
Pěnový polystyren sem vhazujeme v menších kusech.

(http://www.jaktridit.cz/…ejnery/plast)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
19.2.14 11:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
19.2.14 11:19

My netřídíme. Bydlíme v paneláku a vedle nás jsou ještě 2 další, máme 3 popelnice na smíšený odpad. Kdybych chtěla třídit, tak bych musela chodit cca 1km za most, kde je velké sídliště. Ale štve mě to, že nemáme popelnice na tříděný odpad. Tak aspoň máme sodastream a papíry vozíme na barák, kde se tím topí. Kdybych měla větší byt, tak bych třídila, ale už tak skáču pro každou věc po židlích abych dosáhla na hrnce ve skříních u stropu. V minulém bytě jsem třídila normálně a teď nás čeká stěhování a pořídili jsme si drtič odpadu, takže budeme produkovat minimum bordelu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
19.2.14 11:29

@IvaB Díky, takže budu házet do plastu - u nás každý dostane průhledné pytle, do nich to řídí, a pak se to jednou za měsíc dá před barák a pracovníci služeb to seberou. Takže kontejnery, kde by to bylo napsané nemáme a na papíře, který dávají k těm pytlům ten polystyren nebyl, tak jsem nevěděla. Dík :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
19.2.14 11:32

@IvaX
Každá obec to má trochu jinak, ale pro takové základní informace doporučuju tuto stránku:

http://www.jaktridit.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
30.3.20 16:34

Ahoj, nafukovací skákací hrad asi do plastu nepatří, že? Díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.3.20 16:41

Pokud je to ten malý dětský, tak ano.

• Citovat
  • Upravit
115
30.3.20 16:44

Je, ale řekla bych, že je to guma. A ta tam být nemá, tak nevím. Nevidím na něm žádné označení materiálu. 😟

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15858
30.3.20 16:58

@Cleria Jestli se ještě prodává, tak na netu by mělo být složení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.3.20 17:36
@Cleria píše:
Ahoj, nafukovací skákací hrad asi do plastu nepatří, že? Díky za odpověď.

Odvezla bych to do sběrného dvora. Až ho otevřou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová