Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anonymní píše: Více
Všichni jsou to stejní šarlatání. Homeopatikum neobsahuje žádnou účinnou látku. Jedná se o takové ředění čehosi, že z principu v „léku“ nemůže být ani molekula účinné látky.
Aha potencování.
např. nejpoužívanější Oscillococcinum - „složeni“: kachní vnitřnosti naředěné takovým způsobem, ze v tabletce nemůže být ani molekula. Zbytek cukr. Výrobce tomu říká potencovaní. Nicméně nic jako potencování, pokud věříte biochemikům, neexistuje.
Jak se tímto chcete léčit? Nestačí si naředit vodu z rybníka, kde chcíplo pár kachen? A co když kombajn, co sklízel cukrovou řepu, do toho přimíchal další kachnu? Nebude pak ten cukr potencovaný moc? Nepokazí vám to ředění, pokud si dáte kachní paštiku? Proč myslíte, že když přidáte „potecovanou“ tabletku do svého jidelníčku, tak něco změní? Dává vám to potencování smysl? ![]()
Spousta lidí vyjmenuje, v čem jim to pomohlo, ale vůbec nepřipustí, že se uzdravili sami. Já třeba měla nekolik let v kuse exém a pak najednou zmizel. Co by říkala, kdybych těsně předtím začala brát homeo? Že mi to pomohlo… ale prd, prostě to přešlo. A takových neduhů je, co najednou vymizí - proto jediné slepé studie s palcebem mohou rozhodnout, jaký je benefit nějakého léku. U homeopatik vžecky vyjde (a recenzovaných studií v uznávaných časopisechje hromada), že májí efekt identický s placebem ![]()
To je jak věřit nějaké magii. Levnější už možná bude zajít za kartářkou ![]()
Já mám velice dobré zkušenosti s panem MUDr. Hrušovským, nevím zda ještě ordinuje, býval na ul. Dukelských Hrdinů 21. Pomohl mi od problémů, se kterými si klasická medicína nevěděla rady více jak 4 roky. Za cca rok bylo po problémech.
A protože to nefunguje a fungovat nemůže - viz příspěvek výše - a jsou to šarlatáni, proto je i zde na eMiminu homeopatická poradna.
@LadaSva poradna na emiminu neznamena, ze to funguje. Tak muzou vzniknout lecjaka temata, co si redakce usmysli… ![]()
Je fajn, ze uz vam je dobre. To vam samozrejme preji.
Ano. A to, že si někdo myslí, že to nemůže fungovat neznamená, ža to nemůže fungovat. Pro mě je třeba nepředstavitelný jev, kdy dvě provázané elementární částice, které jsou od sebe odděleny a každá je přesunuta do jiné místnosti a následně je změněn spin u jedné z nich, automaticky se změní spin té druhé provázané. Přesto to jeruzálémští vědci prokázali.
@LadaSva vedci hlavne prokazali, ze homeopatie nefunguje. Kdyz uz vas tak fascinuje veda (ja mam mimochodem Ph. D. z prirodovedy). Jeden z nejuznavanejsich ceskych vedcu, prof. Pavel Jungwirth, se dokonce venoval „pameti vody“. Voda ma pamet, ale ta trva malinky zlomek sekundy, tedy nic, co by vam vydrzelo v tabletce. Psal o to i popularni clanky pro verejnost.
Nejvic to propaguje firma Boiron, ktera z prodeje masti kapsu. A pak ti, co maji „ordinace“.
Jak si myslite ze prisli na to, ze temer nekonecne naredena jatra leci treba chripku? Ani trochu vam ty receptury neprijdou absurdni.
To, ze vam prijde neuveritelny a uzasny experimet se spiny (zvolila bych jinou jeho interpretaci, nicmene tam opravdu jde o vedecky experiment podlozeny daty), neznamena, ze se da „kouzlit“ se vsim na co si nekdo vzpomene.
Kdyz uz chcete neco mene „farmaceutickeho“ podivejte se na bylinky. Tam jsou prokazane ucinne latky a muzou zdravi pomoci.
@Petra Star Víte, oni ti vědci usilovali a usilují o to, aby dokázali, že to nemůže fungovat - ono to nejde patentovat. Já mám prostě zkušenost, že to, co nevyřešila věda za 4 roky vyřešila pavěda homeopatie za rok. Tečka.
Mj nejen bylináři, ale i homeopaté - nevím, nemám s homeopatií jinou zkušenost než tu s vyléčením mého problému - tvrdí, že látky ssebou nesou i nějakou kvantovou informaci.
A bylinky. Věda zjistila, že některé účinné látky mohou pomáhat a tak je z bylin vykousla. Bohužel v řadě případů nebyl efekt takový, jaký se očekával. Protože bylina je komplexní záležitost, jedna látka z ní je jenom jedna látka z ní - o bylinách s dovolením něco vím.
A hlavně, v žádném případě vám nebráním tomu nevěřit, je to ryze vaše volba.
@LadaSva nikdo nedokazal, ze to funguje. Veskere slepe studie dopadnout stejne. Neni rozdil mezi podavanim homeopatika a placeba. Vedci na univerzitach a akademiich nejsou vzdy placeni z farma byznysu (malo kdy) a publikaci dokazujici prospesnost leku si nikdo nenecha ujit. Byla by to senzace v kvalitnim casopise. O to vedcum jde, publikovat, patentu je malo, zalezi na oboru.
Ale ti homeopate jsou dobrymi psychology. Neprimo vam zrejme pomohl tim, ze vas "nastavil. Psychika je dulezita probuzdraveni.
@Petra Star píše: Více
Vidíte, věda nevěda, mě po 4 letech tápání vědy homeopatika pomohla a upřímně mi je úplně jeno, co si o tom myslí věda. Pro mě je důležitý výsledek, ne jakési pseudo studie.
Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odbornice z poradny pro homeopatii na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Poradna je pro registrované uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Hezký večer ![]()
Viki ![]()
Ahoj, prosím o doporučení momentálně nejlepšího homeopata pro dospělé v Praze. Moc děkuju!