Homeopatie a očkování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5137
7.7.12 00:20

Homeopatie a očkování

Homeopatické očkování?
Vakcinační detoxikace?

Bylo by fajn shromáždit různé názory, proč tyto metody fungují či nefungují.

Jen pozor, tato diskuse je pro příznivce homeopatie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5137
7.7.12 00:22
@sheanon píše:
Jankap…prosim te co se da teda ockovat pomoci homeopatik to me velmi zajima nejradeji bych se vyhnula uz dalsim ockovanim…taky sem slysela ze existuje i protiockovani to je homeopatikum ktere jakoby vycisti stopu ockovani. ma se to davat co nejdrive po ockovani.
Sheanon,
já si myslím, že homeopatické očkování (tedy podávání např. nosod za účelem vytvoření protilátek) je prostě nesmysl. Jako nosoda se označují homeopatické léky vyrobené z nemocné tkáně, takže např. Tuberculinum pochází ze „surového tuberkulínu, získaného z kultur kmene MYCOBACTERIUM TUBERCULOSIS lidského a hovězího původu,“ Medorrhinum je kapavčitý sekret dosud neléčených lidí s kapavkou, Psorium je zase tkáňový mok pacientů se svrabem atd. Ale vezměme to od začátku…

O co vlastně při klasickém očkování jde? Jeho autoři věří, že tělu dodávají protilátky, tedy zbraně na lepší obranu pro případ, kdyby organismus onu nemoc potkal, že? Takže původní myšlenkou je zlepšení obranyschopnosti.

Homeopatie takovou možnost nabízí dávno. Ale bere v úvahu, že každý z nás jsme jiný, každý z nás je citlivý na jiné nemoci, jiné problémy. Někdo má bolest hlavy z foukajícího větru, někdo z přetopené místnosti, někdo se hroutí při sebemenším náznaku kritiky, někomu je naprosto jedno, co o něm lidé říkají atd. Proto každý člověk potřebuje ke zvýšení imunity jiný lék. Všichni pacienti nemůžou přece dostat stejný lék, když má každý z nich úplně jiné problémy. Správný homeopatický lék udělá v těle naprostou revoluci, změní vlastně vnitřní prostředí a způsobí, že organismus přestane být citlivý na ty nemoci, které míval, a začne být citlivý na jiné, méně závažné a méně nebezpečné. Obranný systém organismu je silnější a schopný se lépe bránit. Zda se homeopaticky léčený pacient dokáže ubránit třeba černému kašli, to nezáleží jen na homeopatovi, ale také na počátečním stavu pacienta, na jeho dědičném zatížení a podmínkách, ve kterých žije (např. člověk žijící ve šťastném manželství má výhodu před člověkem, který žije se svým manželským partnerem jen pro peníze a bez lásky).

Homeopat vždy vybírá takový lék, který má podobné příznaky jako pacient. Musí tedy nejdříve zjistit, jaké má pacient problémy (nejen na fyzické rovině, ale také na rovině emocionální a mentální), pak hledá nejpodobnější lék. Tak to má být. Homeopatický lék pak dá obrannému systému organismu pokyn, na co se má zaměřit, směruje imunitu určitým směrem. Správný lék dává správné pokyny, nastartuje proces léčení, pacientovi je lépe. Špatný lék dává nesprávné pokyny, nemá léčivé účinky… pokud je pacient na takový lék citlivý (tj. lék je podobný správnému), mohou jeho pokyny stav pacienta zhoršit, protože imunita se jimi řídí, tyto pokyny jí ale nevedou správným směrem (sama mám 2 zkušenosti s podobným lékem, fuj). Pokud pacient na nesprávný podaný lék citlivý není, tak se nestane nic… pokud ale tento lék podáváme často, tak vyvolá tzv. proving, tedy způsobí to, co měl léčit (u pacienta se např. objeví podrážděnost, pokud do sebe cpe bez důvodu Chamomillu).

Takže správný lék léčí, nesprávný lék způsobuje problémy. Z toho důvodu bych nikdy nepodala pacientovi „homeopatické očkování“. Já jako homeopat musím zjistit, co organismus potřebuje, dát mu to, oč si říká, ne mu vnucovat svou vůli. Taková homeopatie je těžká, vyžaduje hodně znalostí, vědomostí a zkušenosti, ale účinná a tím nádherná! Metody jako „homeopatické očkování“, „vakcinační detoxikace“ apod. jsou rádoby zjednodušením práce homeopata, ale snadno může dojít k tomu, že pacienta poškodí místo, aby ho ochránily, protože pacient dostane jiný lék, než potřebuje.

Potencované vakcíny jsou spojené se jménem homeopata Dr. Tinuse Smitse.

1. Prevence má ochránit (obrnit) tělo, aby sajrajty z vakcíny nešly na nějaký důležitý orgán. Je to vždy vyrobené konkrétně z té vakcíny, která se píchá. Podle informací jedné maminky 2 dny před očkem 10 kuliček, den před očkem 10 kuliček a v den očka také 10 kuliček cca 2 hodiny po očkování… Podle informací odtud (podlední odstavec) se podává vakcína v potenci 200K. Po měsíci se podá vakcína v potenci 30K, následující den 200K, pak 1MK a XMK.
  2. Vakcinační detoxikace má odstranit následky vakcinace. Podle informací odtud (odstavec Léčba) se, zjednodušeně řečeno, potencovaná vakcína podá v potenci 30K, následující den 200K, pak 1MK a XMK.

Touto metodou se zabývají např. MUDr. Eleková nebo Bc.Muc. Sedláková.

@Evulina píše:
Paní dr. Eleková a Sedláková pracují s těmi potencovanými vakcínami a ty se prostě vyrábějí vždy z té vakcíny, která se pak dítěti píchá a dávají se vždy v určitém sledu před vakcinací - resp. 3 dny před. Nemusí se tudíž kvůli tomu specielně jít k homeopatovi, může jít o léčbu na dálku. Nejde o klasická homeopatika, je to trochu jiné.

Jankap oponuje: Pro všechny homeopaticky zpracované látky platí stejné zákony, je jedno, jestli se jedná o homeopatický heřmánek-Chamomillu, rtuť-Mercurius, thuju, tuberkulózu-Tuberculinum, kapavku-Medorrhinum nebo vakcínu. Proč by tu měl být rozdíl?

@Petrushenka píše:
Dnes dopoledne jsem mluvila se svou doktorkou Elekovou… Paní doktorka říkala, že:… Rozhodně nepodávat homeo stimulující imunitu ani Thuya, spíš homeopatické vakcíny (paní doktorka nám nějaké předepíše „na míru“ k Inf. Hib). Prý homeo stimulující imnutitu + očkování po kterém imunita začne šílet je vražedná kombinace.
(konec citace Petrushenky)

@Moodymare píše:
I kdyz taty holciny s homeo vedomastmi myslim psaly, ze silna odezva snad neni dobra, da telu zabrat? Nevim, jestli se v tomto nejak nepletu.

Názor vithoulkasovské homeopatie na očkování:

Správný homeopatický lék posiluje imunitu.
Imunita má za úkol zachovat život, chránit organismus.
Tedy pokud se organismus nedokáže škodlivému vlivu vakcíny úplně ubránit, tak se imunita snaží, aby pustila nemoc do organismu jen tolik, kolik musí. Pokud je imunita silnější, pustí do organismu nemoci méně.
Správný homeopatický lék neuvádí imunitu do stavu boje, ale dává jí lepší zbraně pro případ, že by k boji došlo. To je významný rozdíl.

Rozdělení podle reakce na očkování z hlediska vithoulkasovské homeopatie:

1. skupina – maximálně zdraví lidé, reakci nemají, protože organismus se ubrání, ubránil by se s největší pravděpodobností i nemoci

2. skupina – dobrá imunita, schopná reakce, proto mají reakci na očkování, ale pouze lokální a nezávažnou (otok, horkost v místě vpichu, horečka)… Silná odezva je dobrá. Jako silnou odezvu si představuju horečku 40 třeba tři dny a pak je dítě naprosto ok. Prostě organismus vezme na vetřelce tankovou armádu a jednoduše ho převálcuje.

3. skupina – lehce horší imunita, ale stále schopná reakce, proto mají reakci na očkování, ale ta je závažná, takže následky jsou dlouhodobé, vážné, někdy dokonce trvalé, takže tento člověk spadne do skupiny 4… Organismus má sílu, aby na vetřelce reagoval, ale není na tom tak dobře, aby měl tankovou armádu, má pouze kulomet. Tam se může stát, že reakce bude prudká (objeví se třeba křeče), ale organismus nemá dost síly, aby se vetřelci úplně ubránil. Má často trvalé následky.

4. skupina – většina populace, reakci nemají, protože organismus na to nemá sílu, takoví lidé nemoc často chytí, navzdory očkování… Organismus na tom není tak dobře, aby si mohl dovolit tankovou armádu, ani kulomet, ani pistolku nebo kapesní nožík. Proto na vetřelce nereaguje, musí snášet, že si vetřelec v těle dělá, co chce. Organismus je postupně oslabován, ale není to vidět. Pokud by se takový organismus setkal s nemocí, proti které byl očkován, tak jí chytne (nefungující očkování).

Pokud pacienta celkovou homeopatickou léčbou vytáhnu ze skupiny 4. do skupiny 3. a on půjde na očkování, tak je potřeba mít se na pozoru, reakci hlídat a pokud začne být závažná, tak dát homeopatický lék na vzniklé problémy. Tedy ne potencovanou vakcínu, ale lék odpovídající problémům u konkrétního pacienta.

Jankap:
Osobně si myslím, že potencované vakcíny nefungují. Důvody:

1. Někteří mají na očkování reakci, někteří ne. Homeopatie zasahuje tam, kde je nějaká reakce a tělo jí nedokáže zvládnout samo.
  2. Pokud k reakci dojde, mohou to být různé typy reakcí (otok místa vpichu, zarudnutí, teplota, horečka, dlouhodobá únava, problémy ve vývoji atd.). Homeopatie hledá takový lék, který nejvíce odpovídá reakci pacienta. Homeopat nemá křišťálovou kouli, takže nevidí do budoucnosti, nemůže předpovídat reakci, neměl by tedy předepisovat lék dopředu. Reakce jsou různé, je tedy nesmyslné léčit je všechny stejně, tedy potencovanou vakcínou. Ano, vakcína sice problémy spustila, ale nikde nemáme záruku, že potencovaná vakcína nemocného vyléčí. Maminky dětí často říkají, že podaly potencovanou vakcínu, reakce nebyla, ale neví, co by se stalo, kdyby potencovanou vakcínu nepodaly. Možná nic. Je to podobné jako v případě včelího píchnutí. Někdo nemá reakci žádnou, někdo trochu oteče, ale stačí mu studený obklad, další oteče hodně a potřebuje Apis (potencovaná včela), další má místo vpichu horké jak kamínka, tak potřebuje Belladonnu, možná je i jiná reakce. Manžela mé známé minulý rok píchla včela, známá ihned a bez přemýšlení podala Apis. Jejímu manželovi se přitížilo. Jeho problémy vyřešila Belladonna. Je otázka, zda by ty problémy byly tak vážné, kdyby mu žádný Apis nedávala.
  3. Pokud potencovaná vakcína způsobí, že nemocný nemá žádnou reakci, není to dobře. Není přece normální, aby byl organismus napaden třeba až šesti nemocemi (hexa) a neměl žádnou reakci. Reakce na očkování je známkou dobré imunity, ale ta imunita musí být natolik silná, aby nemoci dokázala odolat. U některých lidí totiž k reakci dojde, ale imunita není tak silná, aby dokázala zabránit destruktivní reakci, takže tato reakce v některých případech trvale poškodí zdraví.

@Evulina píše:
Já jsem našla tehdá reference na paní Sedlákovou na nějaké diskusi (ovšem už nevím kde), která pomohla jejich holčičce poškozené očkováním - o hodně se jí zlepšil autizmus - právě těma potenc. vakcínama…pak se tam přidala další holka, že jim taky pomohla. Tak jsem se pak na paní Sedl. obrátila - pracuje s metodou Tinuse Smitha. Dr. Eleková dělá toto také, obě se znají. Nevím, zda to byla náhoda či ne, ale s potenc. vakcínama jsem u druhé hexy ani nezaznamenala, že by jí Evča dostala, bylo vše OK. Teď je ovšem otázkou, zda ŽÁDNÁ reakce je DOBRÁ reakce…iJá uvěřila té metodě, když jsem slyšela, že ten detox pomocí Smitse vážně funguje, takže jsem neměla důvod nevěřit ani té prevenci při očkování…Ovšem zní mi právě logicky i to jak říká Jankap, že právě horečka je dobrá, pomáhá tělu se s vakcínou vypořádat, že se v homeopatii musí spolupracovat přímo s pacientem a nejde to na dálku atd. atd…

@Jankap píše:
Ano, TOHLE je jádro problému.

Já to sleduju od nástupu do školy, od té doby, co jsme se to učili, na různých lidech. A souhlasím s Vithoulkasem, že reakce na očkování je známkou zdraví (jen musí být člověk dost zdravý, aby ta reakce nebyla destruktivní).

Vždyť „žádná reakce“ je podstatou rakoviny! Je to nemoc velmi nebezpečná, ale často je velmi dlouhou dobu bez příznaků, i léta. A pak šlus, smitec, konec. Je otázka, zda politikou „žádná reakce = dobrá reakce“ nepřipravujeme rakovině cestu. Ono by to vysvětlovalo, proč je dnes rakoviny tolik.

@Evulina píše:
Janko - prý ale primární účinek potencovaných vakcín není zabránit reakci - mají zabránit, aby sajrajty z vakcíny nešly na nějaký důležitý orgán - reakce prý být může a i podle obou dam (S. + E.) je případná horečka reakcí zdravou…já mluvila konkrétně o Evičce, že po té druhé hexe s potenc. vakcínou neměla reakci žádnou a zda je to vlastně dobře - nemyslela jsem to tak, že ty homeo mají mít takový účinek jestli mi rozumíš :think:

@Jankap píše:
Z hlediska vithoulkasovské homeopatie je to tak, že Evička měla reakci, sice vážnější, ale organismus se z ní sám vzpamatoval, měla dobrou imunitu. Na další vakcínu už reakci neměla, tedy už nebyla tak zdravá, aby si organismus mohl reakci dovolit. Těžko říct, co způsobilo, že došlo k takovému posunu. Mohlo se to stát samo od sebe nebo potencovanou vakcínou. Ale kdyby ta potencovaná vakcína byla dobrým lékem, tak by ji měla zase tlačit do stavu, kdy by na vakcínu měla reakci.
Dolů to jde snadno, nahoru hůř.

@Evulina píše:
Janko děkuju ti za příspěvky, já to tušila, že to homeo očkování nedoporučíš - chjo :,(. Prosím tě, už jsi se na to téma bavila s Elekovou nebo Sedlákovou? Nebyla by jsi proti, kdybych jim tvůj příspěvek z 18:53 poslala, co ony na to? Čím by argumentovaly? Mě by to hrozně zajímalo…díky :kytka:

Já bych ráda Dr. El. napsala sama. Já si jí vážím, udělala v boji proti očkování hodně práce. Chci jí vysvětlit, že diskuse o potencovaných vakcínách nemá za cíl jí třeba zesměšnit, ale prostě shromáždit různé názory.
Kromě toho je pravděpodobné, že názory George Vithoulkase o působení správného a podobného léku nezná, tady v Čechách se nikde neučí, podle mého je sem přinesl až Petr Zachariáš jako Vithoulkasův žák. Jméno G. Vithoulkase určitě znát bude, ale názory asi ne. Je možné, že si o nich bude chtít nejdřív něco zjistit. Plus na to založím novou diskusi.
Takže písnu jí a pošlu všechny odkazy, ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
7.7.12 07:57

Janko,
myslíš, že nosody můžou pomoci s již rozvinutým onemocněním? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
7.7.12 09:37

Nevím, jestli jsem dobře rozumněla tématu, ale malé jsem během očkování podávala thuyu occidetalis a byla bez teplot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
7.7.12 15:36

Detoxikujeme pod vedením paní Sedlákové: zatím u nejnižší potence byly největší reakce, horečka, dokonce i nečekaný úraz (pád z odrážedla), třes rukou, problémy s ikontinencí, u vyšších potencí pozorujeme postupný mentální rozvoj (nové slovní spojení, motorické dovednosti, jemnější reakce na stres) je toho více. Potence se podávají od nejnižší a čeká se na reakci, někdy je jedna potence i 3×, záleží na reakci dítěte (věk 3 roky). K tomu se podávají suplementy, jsou-li třeba. My podle situace, stravujeme se převážně makrobioticky.

• Citovat
  • Upravit
5137
8.7.12 11:52
@peggy.sl píše:
Janko,
myslíš, že nosody můžou pomoci s již rozvinutým onemocněním? :think:

Nosody jsou prostě normální homeo lék. Když řeknu nosoda, tak to pouze znamená, že upřesním, z čeho je ten lék vyrobený, nic víc.
Tuberculinum neléčí TBC, Medorrhinum neléčí kapavku, Psorinum neléčí svrab. Homeopat musí vybrat na onemocnění takový lék, který odpovídá projevům u pacienta. To pravidlo je stejné u všech nemocí.

@micelinka píše:
Nevím, jestli jsem dobře rozumněla tématu, ale malé jsem během očkování podávala thuyu occidetalis a byla bez teplot.

Někteří homeopaté tento postup používají. Automaticky po očkování podají Thuju.

Jiní homeopaté (třeba já) tento postup považují za nevhodný. Homeopat má dávat takový lék, který odpovídá projevům u pacienta, individuální lék. Pokud totiž homeopatický lék podává bez ohledu na projevy, bez důvodu, tak ten lék může vyvolat to, co má léčit. Říká se tomu proving neboli zkouška léku. Nebo může organismus oslabit (dává mu špatné informace), což není po očkování ideální.

Píšeš, že byla bez teplot. Když organismus přepadne nemoc, tak by se měl bránit, ne? Měl by mít nějakou reakci. Pokud žádnou nemá, není to známka zdraví.

@kaštinka píše:
Detoxikujeme pod vedením paní Sedlákové: zatím u nejnižší potence byly největší reakce, horečka, dokonce i nečekaný úraz (pád z odrážedla), třes rukou, problémy s ikontinencí, u vyšších potencí pozorujeme postupný mentální rozvoj (nové slovní spojení, motorické dovednosti, jemnější reakce na stres) je toho více. Potence se podávají od nejnižší a čeká se na reakci, někdy je jedna potence i 3×, záleží na reakci dítěte (věk 3 roky). K tomu se podávají suplementy, jsou-li třeba. My podle situace, stravujeme se převážně makrobioticky.

Kaštinko, tohle může být dobrá reakce i špatná. Je to potřeba hodnotit v souvislosti s celkovým stavem.

Kolik bylo malé v době očkování a jakém byla celkovém stavu (fyzický, psychický, mentální)?
Jakou měla reakci na očkování?
Jak se vyvíjel stav po očkování?
Jak dlouho po očkování jste dávali nejnižší potenci?
A jaká je ta nejnižší potence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
8.7.12 14:00

Budu odpovídat postupně od prvního očkování. To jsme sice ještě nedetoxikovali, zatim jsme u Hexy.
Ad.1. + ad.2 TBC (BCG) stará 3 dny, narozena spontánně záhlavím za cca 3 hodiny (19.4.09), AS 10, 10, 10, hmotnost: 4 kg, 50 cm, porod placenty nebyl, nečekali, čištění v narkoze (velká ztráta krve + nemožnost dítěte nasát mlezivo, v budoucnu do 3,5 měs. bolesti bříška), stav novorozence přiměřený porodu a hlučnému (na pokoji 3 maminky, mimi se hodně vzajemně rušily) pobytu v porodnici, personál moc klidný nebyl, když plakala, nemohla spát se mnou v posteli, celou noc jsem ji nosila, laktační poradkyně pohořely, neustálé rušení po porodu, skrz ztrátu krve, byla cca 30 hod. po porodu na novoroz. oddělení, očkování těsně před odchodem z porodnice, hodně plakala, doma se uklidnila pouze nošením v šátku, musela být cca do 3,6 měsíců zavinovaná, jinak plakala, vadil ji i zvuk vypínače, prudce reagovala na světlo, měla narušený spánek, dlouho nesnášela oblékání, přebalování, hlazení, koupání, do 3 měsíců zaťaté pěsti, nemohli jsme ani ostříhat nehty, nesnášela ani krátkou cestu autem k doktorce…
Ad.3: stav se nelepšil, sice neměla fyzické vnější projevy po BCG vakcíně, ale byla stále plačtivá, každé probuzení s pláčem, skoro každé usínání a pláčem, přibírala pomalu
Ad.4: rok a půl po podání první dávky MMR (Priorix) jsme začali s vakcinační detoxikací tohoto očkování
Ad.5: potence 30

Když měla při nejnižší potenci horečku, mluvila nové slova, měla dobrou náladu a celkově na mě působila dojmem, že jí je dobře. Po odeznění horečky se nová mluva ztratila. Začali jsme detoxikovat hlavně proto, že přestala zvládat bežné denni situace, často plakala, nyní je to mnohem lepší, cca jak před porodem druhorozené dcery.

Další vakcíny bych popsala příště :-) je to na mě moc, je mi z toho smutno, že jsem věřila bílým plášťům a neměla dost informací. Druhé dítě narozeno doma, bez očka, je naprosto v pohodě, zdravá, mentální, motorický, emoční vývoj a další vše v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
5137
8.7.12 18:19

@kaštinka,
v klídku, v pohodě, není třeba spěchat. Bylo by dobré, kdybys to pak dopsala do původního komentáře pomocí „Editovat“, aby to bylo pohromadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
8.7.12 18:22

Dobře, každý den jednu vakcínu, zítra tedy Infarix hexa.

• Citovat
  • Upravit
5137
8.7.12 18:26

** Odpověď Dr. Elekové: **

Vithoulkasovu teorii znám, citujete z jeho knihy Homeopatická věda. Četla jste i knihu dr. Tinuse Smitse Postvakcinační syndrom a Autism-beyond despair? (tu druhou letos vydal nebo vydá dr. Petroci pod názvem Autismus. Dr. Smits podrobně rozebírá (svou) historii léčení poškození po očkování, vysvětluje, proč nefungují klasické léky jako Thuja a Silicea a popisuje léčbu porencovanými vakcínami.

Opatření kolem očkování lze rozdělit na tyto oblasti
1. snížit rizika nežádoucích reakcí, včetně dlouhodobých
2. zachovat! žádoucí" reakci, tj, tvorbu protilátek
3. ochrana pomocí nosod během epidemie
4. nerozlišují homeopatii a izopatii

Mnoho matek v debatě to nerozlišuje. Problém je, že běžný člověk netuší, že léky včetně vakcín nemají nežádoucí účinky. Mají jen účinky, z nichž stimulaci tvorby protilátek vakcínou považujeme za žádoucí a vše ostatní za nežádoucí. Jde o umělé rozdělení, na každého člověka vakcíny fungují stejně, dělají totéž, ale rozdíl v projevech záleží na individuální konsittuci, genetice a aktuálním zdravotním stavu. Proto někdo jako kdyby dostal vodu a jiný umře prakticky na jehle.

Co si matky neuvědomují, je že aby snížily riziko očkování, musí snížit odpověď celého imunitního systému na vakcínu. Nežádoucí reakce jsou způsobeny nadměrnou stimulací imunity a jejím patologickým nasměrováním.

Vrátím se ted k rozdělení reakcí podle Vithoulkase. Dejme tomu, že máme člověka, který by měl silnou, akutní reakci bez zjevných následků. Dejme tomu, že tento člověk bude kolem očkování užívat vysoké dávky vitamínu D, C, omega 3 mastných kyselin a vezme si homeopaticky potencovanou vakcínu. A jeho reakce bude nulová. Je to dobře nebo špatně? Z hlediska Vithoulkasovy teorie špatně, ale ve skutečnosti dobře.

Vidíte, že to není tak jednoduché. (… Tady byl konkrétní odkaz na jednu maminku, to jsem vymazala…) Kdyby její dítě mělo nulovou reakci na druhou hexu bez jakýchkoli opatření, pak je vaše teorie správná - že je dítě nyní nemocnější a proto nereagovalo. Ale dítě dostalo profylakticky homeo léky a vitamíny. Proto je třeba reakci na druhou hexu hodnotit jinak. Máte to stejné jako nepřítomnost akutní nemoci. Když někdo neměl 5 let horečku a virozu, je to bez bližších informací buď dokonalé zdraví (infekci zvládne bez příznaků) nebo hodně špatné zdraví (nereaktivita).

S tím, co o očkování vím, jsem přesvědčena, že každá reakce je špatná, protože to znamená aktivaci imunity jako celku a nikdo neví, co se v těle děje. Ideální je postarat se, aby reakce nebyla - tj. dočasně zdravě ztlumit imunitu, pak bude tělo s obsahem vakcíny zacházet jako s toxiny a zbaví se jich. Samozřejmě pak nelze očekávat žádné protilátky, ale to taky není problém, protože nemají s imunitou vůči nemoci nic společného.

Můžete mě v debatě citovat, osobně se nezapojím, neboť odjíždím na dovolenou a nemám na to čas. Kromě toho píšu o očkování knihu a úvahy na tyto témata tam podrobně proberu.

Jen závěrečná poznámka, přestože praktikuji homeopatii, moje výhrady vůči očkování vycházejí z poznatků konvenční vědy a imunologie. Zacílení preventivních prostředků musí zohledňovat znalosti o jejich mechanismu účinku. Léčba následků se musí dělat i pomocí homeopatie, protože jiná metoda není tak efektivní.
zdravím
eleková

** Moje krátká odpověď: **

Jen jednu malou poznámku k Vithoulkasovi.
Vrátím se ted k rozdělení reakcí podle Vithoulkase. Dejme tomu, že máme člověka, který by měl silnou, akutní reakci bez zjevných následků. Dejme tomu, že tento člověk bude kolem očkování užívat vysoké dávky vitamínu D, C, omega 3 mastných kyselin a vezme si homeopaticky potencovanou vakcínu. A jeho reakce bude nulová. Je to dobře nebo špatně? Z hlediska V. teorie špatně, ale ve skutečnosti dobře.

Pokud bude mít člověk silnou, akutní reakci (např. horečku nebo silnou, ale lokální reakci v místě vpichu) a ta reakce bude bez zjevných následků, tak je to podle Vithoulkase člověk s velmi dobrou imunitou. Měl reakci na vakcínu a žádné následky, což je velmi dobrá reakce. Když bude v péči nějakého Vithoulkasova žáka, tak žádnou potencovanou vakcínu nedostane.

Dostane lék až v momentě, kdy bude mít nějaké problémy. Vithoulkasův žák mu ovšem ani teď nedá potencovanou vakcínu, ale takový lék, který odpovídá symptomům, které u něj, u pacienta budou v tu dobu dominantní. Takže pokud bude v době po očkování proti TBC (příklad) vykazovat symptomy Tuberculina, dostane Tuberculinum, pokud symptomy Argenta nitrika, dostane Argentum nitricum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6131
23.1.13 14:58

Dobrý den, potřebovala bych si to ještě trošku ujasnit. U homeopatičky jsem byla se synem (18měs) jen jednou a to když byl po angíně a atb pořád „nesvůj“. Zajímaly veškeré informace, vše si zapsala, pak udělala pomocí přístroje vyšetření (omlouvám se, nevím, jak se nazývá :zed: )a předepsala Carduus marianus 9ch (3kuličky do vody-pít během dne). U očkování doporučila dát Thuju - 3kuličky v den očkování a pak 5 dní po. Teď se dočítám, že to není dobré, zítra máme jít na Priorix :zed:,takže už v tom mám zmatek.
A když tedy dítě nemá po očkování reakci, tak to naznačuje, že není něco v pořádku???
Můžete mi ještě jednou napsat na tohle váš názor? Pořád žiju v domnění, že homeopatiky nemůžu nic zkazit 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
23.1.13 22:25
@1pipa píše:
Dobrý den, potřebovala bych si to ještě trošku ujasnit. U homeopatičky jsem byla se synem (18měs) jen jednou a to když byl po angíně a atb pořád „nesvůj“. Zajímaly veškeré informace, vše si zapsala, pak udělala pomocí přístroje vyšetření (omlouvám se, nevím, jak se nazývá :zed: )a předepsala Carduus marianus 9ch (3kuličky do vody-pít během dne). U očkování doporučila dát Thuju - 3kuličky v den očkování a pak 5 dní po. Teď se dočítám, že to není dobré, zítra máme jít na Priorix :zed:,takže už v tom mám zmatek.
A když tedy dítě nemá po očkování reakci, tak to naznačuje, že není něco v pořádku???
Můžete mi ještě jednou napsat na tohle váš názor? Pořád žiju v domnění, že homeopatiky nemůžu nic zkazit 8o

Pipo,
pravděpodobně to byl přístroj EAV. Ale to není klasická homeopatie. Co ten carduus způsobil za změny?

Ano, hodně homeopatů doporučuje po očkování Thuju. Jenže homeopatie dosahuje úspěchů jen tam, kde stanový pro každého pacienta lék na míru. Určitě sis všimla, že každý má na očkování jinou reakci - někdo nemá žádnou reakci, nepotřebuje lék, další má horečku, jiný má jen oteklé a bolestivé místo vpichu, ještě jinému se rozjede ekzém. Každý z nich proto dostane jiný lék.
Homeopati, kteří doporučují každému Thuju, to jsou rutinéři. Ale rutina v homeopatii úspěchy nepřináší. A dá se jí dost pokazit.

A k té reakci na očkování…
Ukážu ti to na příkladu. Na organismus dítěte zaútočí bacil. Pokud je jeho imunita, jeho obranný systém funkční, tak na bacila reaguje, protože ten představuje nebezpečí pro organimus. Pokud je imunita silná, tak bacila zlikviduje třeba krátkou horečkou. Rychle a účinně. Pokud není dost silná, tak je dítě třeba týden nemocné. Ale pokud na organismus zaútočí bacil a imunita neudělá nic, tak to přece není v pořádku, ne? Tímto způsobem se projevuje třeba rakovina - obranný systém je oslabený, proto nereaguje a rakovina se rozlézá, rozlézá a ten člověk většinou nic netuší, je třeba jen unavený, až najednou bum!, zjistí se rakovina.
Ve vakcínách jsou obsažené různé věci, které představují pro lidský organismus ohrožení. Proto je normální, že by imunita na takové ohrožení měla reagovat. Proto u některých místo vpichu oteče a je nějakou dobu citlivé, proto mají některé děti po očkování horečku apod. Otok, horečka, to všechno je dobrá reakce. Problém ale nastává, když je organismus dost silný, aby na vakcínu reagoval, ale příliš slabý, aby se nepříteli ubránil. V takovém případě očkování způsobí dlouhodobé následky, např. dítě se zastaví ve vývoji, začne trpět atopickým ekzémem apod. Často to probíhá tak, že reakce na první očkování je lehká, ale u dalších očkování se postupně zhoršuje. Děti, které na očkování nemají vůbec žádnou reakci, mají obranný systém oslabený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6131
24.1.13 07:32

@Jankap díky moc za vysvětlení. Můžeš mi prosím ještě objasnit, co je ten přístroj EAV a o jakou homeopatii se v tomto případě jedná? Thuju teda dávat nebudu a počkám na reakci.
Jo a od podávání carduus mám pocit, že už netrpí častou rýmou (od podávání atb mu teklo každou chvíli z nosu) a zdá se mi, že má pravidelnější stolici (sice řidší) a netrápí ho bříško. Tak nevím, možná je to jen shoda náhod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
24.1.13 08:37
@1pipa píše:
Jankap, díky moc za vysvětlení. Můžeš mi prosím ještě objasnit, co je ten přístroj EAV a o jakou homeopatii se v tomto případě jedná?

EAV - elektroakupunktura dle Dr. Volla
EAV
Lidé používající tuto metodu nejčastěji uvádějí, že dělají homeopatii a EAV. Klasický homeopat žádný takový přístroj nepoužívá.

EDIT: Ještě jeden odkaz.
Elektroakupunktura podle Volla (EAV)

Dr. Reinhard Voll zkonstruoval v padesátých letech přístroj, který umožňuje měřit elektrický odpor kůže v bodech známých z klasické čínské akupunktury. Protože každému bodu odpovídají určité tělesné orgány, lze na základě naměřeného odporu učinit závěr o stavu těchto orgánů.

Touto metodou mohou být odhalena chronická zánětlivá ložiska, např. v zubech, krčních mandlích, ve vedlejších nosních dutinách a ve vnitřních orgánech, jako je žlučník nebo slinivka, často dlouho předtím, než se objeví symptomy nemoci. Dále je možno prověřit účinnost a snášenlivost jednotlivých léků právě tak jako potravin nebo jedů, např. pesticidů, chemikálií na ochranu dřeva, nebo amalgámu.
Zdroj
Další info

Takže míchá se čínská medicína s homeopatií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6131
25.1.13 22:22

@Jankap děkuji za vysvětlení.

Může být reakce po Priorixu hned v noci? Po očkování dostal v noci rýmu a nemůže spát, přes den měl lehce zvýšenou teplotu a kýchá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek