Homeopatie - léčebný postup

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23505
7.8.11 09:34
Anonymní píše:
Souhlasím s Jankou. U mě nemá situace řešení. Mým cílem (a proto jsem se dala na homeopatii) je, abych lépe snášela mateřskou a věci s ní související, abych se dokázala tak nějak smířit sama se sebou. Pak předpokládám, že odezní i fyzické obtíže. Já musím prostě jěště rok vydržet, než půjde mladší do školky, pak nastane změna. Ale momentálně představa, že další rok budu takhle „živořit“ je naprosto příšerná.

Pokud máš stanovisko, že tvoje situace nemá řešení, může ti vůbec homeopat nebo někdo jiný pomoci? Není to tak, že tam ten rozdíl po léčbě je, ale ty ho prostě nevidíš nebo odmítáš vidět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
7.8.11 10:20
BohunkaP píše:
Janko, doufám, že se neurazíš, ale skutečně věřím víc mnohaletým zkušenostem předsedkyně HLA než frázím z učebnic homeopatie, které jsi tu sepsala. To jsou základní, učebnicová pravidla, ale bez života. Myslím, že to už je o zkušenosti homeopata, aby dokázal rozlišit, jestli s ním pacient spolupracovat opravdu nemůže - nebo jestli může a jenom se prostě a jednoduše nesnaží, spoléhá na zázrak (třeba proto, že má načteno pár homeopatických frází).
Bohunko,
proč bych se měla urážet? Máš právo říct svůj názor a máš právo myslet si, že jde jen o načtené fráze.
janine24 píše:
Není to tak, že tam ten rozdíl po léčbě je, ale ty ho prostě nevidíš nebo odmítáš vidět?

Janine,
po roce léčby ten rozdíl musí být vidět. Na energii, na psychice i fyzických problémech.
V klasické medicíně se udělají testy, čísla vyjdou líp a proto se pacient vlastně musí cítit líp, i když mu je hůř, protože klasický lékař nemá v popisu práce léčit psychiku a nemá na to prostředky (to nemyslím ironicky).
Ale homeopatický lék v rukou odborníka tu psychiku léčit dokáže. Proto to taky musí být vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
7.8.11 10:28
Janka píše:
BohunkaP píše:
Janko, doufám, že se neurazíš, ale skutečně věřím víc mnohaletým zkušenostem předsedkyně HLA než frázím z učebnic homeopatie, které jsi tu sepsala. To jsou základní, učebnicová pravidla, ale bez života. Myslím, že to už je o zkušenosti homeopata, aby dokázal rozlišit, jestli s ním pacient spolupracovat opravdu nemůže - nebo jestli může a jenom se prostě a jednoduše nesnaží, spoléhá na zázrak (třeba proto, že má načteno pár homeopatických frází).
Bohunko,
proč bych se měla urážet? Máš právo říct svůj názor a máš právo myslet si, že jde jen o načtené fráze.
janine24 píše:
Není to tak, že tam ten rozdíl po léčbě je, ale ty ho prostě nevidíš nebo odmítáš vidět?
Janine,
po roce léčby ten rozdíl musí být vidět. Na energii, na psychice i fyzických problémech.
V klasické medicíně se udělají testy, čísla vyjdou líp a proto se pacient vlastně musí cítit líp, i když mu je hůř, protože klasický lékař nemá v popisu práce léčit psychiku a nemá na to prostředky (to nemyslím ironicky).
Ale homeopatický lék v rukou odborníka tu psychiku léčit dokáže. Proto to taky musí být vidět.

Musí být vidět? Souhlasím. Ale kolem sebe mám i případy lidí, kteří ten rozdíl prostě odmítají vidět. Krátkodobě nebo dlouhodobě. Jejich okolí tam posun vidí, ale pacient se sice cítí líp, ale opakuje, že je mu pořád stejně. Protože prostě chce, aby někdo udělal proces uzdravení za něj, ale on sám aby nic změnit nemusel. Ale neříkám, že tohle je případ zakladatelky. Jen jsou lidi, kteří prostě odmítají všechny varianty řešení. Na což mě navedla ta věta, kterou jsem ociťovala. Zakladatelka sama má pocit, že její situace nemá řešení. A tímhle si může negovat i pozitivní výsledky léčby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
7.8.11 11:06

Janine,
myslím, že zakladatelka je rozumná a nemá tendenci se urážet pro každé slovíčko :wink:
Vím, jak to myslíš, ano, jsou lidé, kteří změny odmítají vidět. Tady je potřeba, aby měl homepat dobré záznamy o původním stavu. Přišel pacient na konrolu, že se nic nezměnilo. Měl vážnou nemoc, před podáním homeopatického léku v podstatě celý den prospal umořený nemocí. A co děláte celý den? Ukázalo se, že se začal znovu věnovat svým koníčkům, je ve styku s přáteli, celý den něco dělá, má prostě plno aktivit, necítí se unavený, stačí mu chvíle odpočinku po obědě. Došlo prostě k obrovkému nárůstu energie. Když se to srovnalo, tak sám řekl, že ten rozdíl je veliký.
Ale průkazné musí být i zlepšení, homeopat musí být velmi kritický, aby si zlepšení jen nenamlouval.

„U mě nemá situace řešení.“
Inku stresuje mateřská „dovolená“, péče o děti atd. Nastoupit do práce hned nemůže, důvody bych nechala stranou. Děti prodat taky nemůže :nevim: . V těchto souvislostech je to její prohlášení pochopitelné.
Očekávala, že homeopatie jí pomůže lépe snášet stres spojený s mateřstvím. Její očekávání bylo naprosto reálné, správný homeopatický lék to dokázal měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
7.8.11 11:27
Janka píše:
Očekávala, že homeopatie jí pomůže lépe snášet stres spojený s mateřstvím. Její očekávání bylo naprosto reálné, správný homeopatický lék to dokázal měl.

Třeba to dokázal, ale ona to prostě nevnímá. Protože se u ní a u jejího hodnocení situace nic nezměnilo. Nejsem její homeopat, ale příjde mi zbytečné jej kritizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
7.8.11 12:49
janine24 píše:
Janka píše:
Očekávala, že homeopatie jí pomůže lépe snášet stres spojený s mateřstvím. Její očekávání bylo naprosto reálné, správný homeopatický lék to dokázal měl.
Třeba to dokázal, ale ona to prostě nevnímá. Protože se u ní a u jejího hodnocení situace nic nezměnilo. Nejsem její homeopat, ale příjde mi zbytečné jej kritizovat.

Nechci toho homeopata kritizovat.
Ale Inka prostě potřebuje zjistit, zda dál pokračovat u stejného homeopata, zda vůbec dál pokračovat v homeopatické léčbě jinde. Ono jde taky o peníze. Mimochodem Inka mi prozradila částku, kterou za homeoléčbu zaplatila. Já svému homeopatovi zaplatila 20%. Já výsledky vidím, ona ne. Proč platit za léčbu, když výsledky nevidím?

Kromě toho tohle
Anonymní píše:
Homeopat mi postupně každý měsíc dal nějaký lék.

není běžný postup. Nový celkový lék dám po jednom měsíci jen tehdy, pokud vím, že ten lék nebyl správný. Pokud to dělám celý rok, jsem na nejlepší cestě případ zmrvit.
Výslovně jsem se Inky ptala, jestli jí homeopat řekl, že lék nebyl správný. Odpověděla, že neřekl.
Pokud homeopat věřil, že je lék správný, tak je takový postup zcela špatný a může z pacienta udělat neléčitelný případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.11 12:51

Holky,

já bych řekla, že se docela třesu na to, aby se situace změnila. Už jenom to, že mám energii a sílu se situací bojovat, je změna. Obecně je mi v létě vždycky lépe. To že homeopatie umí pomoci, aby člověk nebyl např. přecitlivělý na určité věci, vím od několika různých homeopatů.

K tomu, jak bojuji se svojí situací mimo homeopatii, abych upřesnila, že nečekám na zázrak od kuliček, ale chci mít právě víc energie: píši pro dva časopisy, provozuji dva e-shopy, věnuji se ručním pracem. Při prvním dítěti jsem si jen tak pro zábavu udělala výuční list na kuchaře, protože mě baví vaření. Jenže to všechno můžu dělat až tehdy, když zaopatřím děti a domácnost. A tady je ten rozpor. Já chci dělat něco jiného, než MUSÍM. A ten stav trvá už čtyři roky. A přesně - babičky nefungují, děti neprodám, finance na chůvu apod. jsou omezené… Hledám skulinky a přesto se pořád docela často zhroutím, protože prostě nenávidím to neustálé přizpůsobování se. To je můj problém. Potlačuji sama sebe. A když pominu psychiku, jsou tady fyzické záležitosti: prekanceróza (už podruhé), bolesti žaludku, poruchy močení, porucha imunity (aktivní EB virus)… A na imunologii mi paní doktorka sama řekla, že na tyto případy je nejepším řešením homeopatie, popř. antidepresiva a počkat, než se situace doma vyřeší nástupem do školky…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.11 13:08

A ještě jedna poznámka: když jsem kdysi absolvovala jedno manažerské školení v práci, vštěpoval nám vyučující do hlavy, že si máme zapamatovat, že některé věci v životě opravdu řešení nemají a nemá smysl jít hlavou proti zdi. Takže - když si nakreslím vývojový diagram a načrtnu určité možnosti řešení - v mém případě by bylo řešení, kdybych mohla začít pracovat na 1/2 úvazek a přitom domů přinesla 15 tis. čistého. A ano, snažím se takovou práci najít. Byla jsem u svého zaměstnavatele, který ale teď vůbec nebere nové lidi a o matku od dvou dětí na poloviční úvazek vůbec zájem nemá. A to i přesto, že mám pro tento případ vyřešené hlídání.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová