Homeopatika v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
847
5.5.09 21:52

Bara F bohužel tetě nová prsa nenarostla, ale cítí se již mnohem lépe a máme z toho všichni velkou radost. Nicméně mi to nepřijde jako vhodný předmět k zesměšňování něčeho čemu nerozumíš. Ale v každém případě ti děkuji za účast…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
5.5.09 22:12

Věr a víra tvá tě uzdraví.
Asi tak to funguje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
5.5.09 22:14

Bubino skvělý, že to tetě takhle pomohlo. Ať je jí líp i nadále :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
6.5.09 09:41

Ta víra musí být ale hodně selektivní a vrtošivá holka - je zajímavé, že když budu věřit, že mi na spálovou angínu pomůže třeba Arnika, tak prostě nepomůže, protože pomůže nejspíš Belladonna, stejně tak mám pacienty, kteří v homeopatii nevěří vůbec, ale už jim prostě moc možností léčby nezbylo a funguje to taky, ale to je jedno…

Je mi líto, že se tu časo objevují diskuze, kdy chce někdo poradit, a to nejen v homeopati, a zvrhne se to v něco, co rozhodně nepomůže nikomu.

Pochopím, že někdo má špatnou zkušenost s homeopatií nebo s homeopatem, to se prostě stává a jeho názor a zkušenost může být i poučením pro ostatní. Nicméně se mi nelíbí, že někdo, kdo třeba nemá žádnou zkušenost s homeopatií, zesměšńuje ty jimž pomáhá a kdo v homeo věří a dělá z nás blbky pod rouškou „ztráty kritického myšlení“, které se uply ke kuličce cukru.

Nechci homeopatii bránit, ona to nepotřebuje, ale nechci, aby ti kteří ji chtějí vyzkoušet neměli pocit, že budou považováni za hlupáky, a proto to pak nezkusí a nebudou schopni si ten názor udělat sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
6.5.09 09:48
Bubina píše:
Ta víra musí být ale hodně selektivní a vrtošivá holka - je zajímavé, že když budu věřit, že mi na spálovou angínu pomůže třeba Arnika, tak prostě nepomůže, protože pomůže nejspíš Belladonna, stejně tak mám pacienty, kteří v homeopatii nevěří vůbec, ale už jim prostě moc možností léčby nezbylo a funguje to taky, ale to je jedno…

Je mi líto, že se tu časo objevují diskuze, kdy chce někdo poradit, a to nejen v homeopati, a zvrhne se to v něco, co rozhodně nepomůže nikomu.

Pochopím, že někdo má špatnou zkušenost s homeopatií nebo s homeopatem, to se prostě stává a jeho názor a zkušenost může být i poučením pro ostatní. Nicméně se mi nelíbí, že někdo, kdo třeba nemá žádnou zkušenost s homeopatií, zesměšńuje ty jimž pomáhá a kdo v homeo věří a dělá z nás blbky pod rouškou „ztráty kritického myšlení“, které se uply ke kuličce cukru.

Nechci homeopatii bránit, ona to nepotřebuje, ale nechci, aby ti kteří ji chtějí vyzkoušet neměli pocit, že budou považováni za hlupáky, a proto to pak nezkusí a nebudou schopni si ten názor udělat sami.

Hodně dobře napsaný :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
6.5.09 10:00

Ja zas nechapu, ze kazdy, kdo tvrdi, ze homeopatie funguje na stejnem principu jako placebo, je automaticky povazovan za cloveka, ktery o homeopatii nic nevi. Homeopatii se zabyvam dlouho, rozumim ji dobre - protoze me to proste bavi, a nezavrhuju ji, protoze i placebo efekt ma v urcitych situacich opodstatneni. Vadi mi jen snaha dostat ji do skupiny pripravku hrazenych z pojisteni, reklama, ktera tvrdi, ze homeopatika jsou leky, zlodeji, kteri na ni vydelavaji nehorazne castky a osudy nekterych onkologickych pacientu - treba Iscador je opravdove svinstvo. A jest emi vadi pseudovedecke vysvetlovani, nechapu, proc se homeopati nejsou schopni smirit s tim, ze homeo funguje pres psychiku, vzdyt na tom neni nic spatneho, sila lidske mysli je uzasna. Ale blaboly o dynamizaci apod. me irituji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
6.5.09 10:16

baba moc hezky napsano, souhlas - uz k tomunemam co dodat, vse jsem napsala ve svem prvnim prispevku - jen abys tu nebyla sama linčována

placebo efekt taky uznávám, využívá se nezřídka v medicíně, sama jsem spoustu lidi vylecila placebem, ale není třeba za to utratittakové sumy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
6.5.09 10:30

Pokud vím, tak česká homeopatická společnost se nesnaží homepatika zařadit mezi léky a hradit je z pojištění, ani nevnímám žádnou velkou reklamu na homeopatika (pouze Osccilo a Stodal), na paralen je mnohem vetsí…ani cena homeopatik není nijak vysoká 70,– Kc a cena za vyšetření je zhruba stejna jako u slusneho kadernika. Takze nevím co ti tak vadí. O homeopatii toho víš asi ještě málo. Dokaž mi, že to nefunguje a pak se ráda pobavím na téma o homeopaii. Mimochodem kolik homeopatik , případně která jsi vyzkoušela v rámci tvého zájmu o homeopatii ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
6.5.09 10:52

Bublino dokaž mi, že v galaxii X34GT6Z neobíhá kolem slunce velkej růžovej pudl :-))))))
dokazovat musí zastánce teorie, ne její odpůrce …

mmch kdyby baba homeopatika zkoušela, pravděpodobně by jí nezabrala (i kdyby účinkovala) protože placebo efekt funguje i opačně.
Studie musí být provedeny dvojitě slepě, randomizovaně a na dostatečném počtu jedinců počínajícím tak 500. Arument „mě to pomohlo a mojí tetě taky“ nemá valnou hodnotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
6.5.09 11:04

Pudlo - zrovna ty tady chceš po někom důkaz něčeho, co se dá zpochybnit???

Zakladatelka diskuze asi valí oči nad množstvím opravdu výživných příspěvků 8)

Nečekala jsem, že by synovi homeopatika pomohla spravit atrezii jícnu, ale čekala jsem, že mu uleví při prořezávání zubů a stalo se :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
6.5.09 11:20
Bubina píše:
O homeopatii toho víš asi ještě málo. Dokaž mi, že to nefunguje a pak se ráda pobavím na téma o homeopaii. Mimochodem kolik homeopatik , případně která jsi vyzkoušela v rámci tvého zájmu o homeopatii ??

:?: Typicka argumentace - vis o tom malo :roll: . Na to se neda nijak reagovat.
Homeopatie funguje - netvrdim ze ne - ale jako placebo, pokud si presvedcena o opaku, dokazovat bys to mela ty. Ze ma homeopatikum vyssi ucinnost nez placebo nebylo nikdy dokazano. Zato bylo dokazano, ze neco jako pamet vody neexistuje. A co treba omyl s chininem - popreni homeopatickeho principu kvuli omylu a presto ma naredeny chinin fungovat - to ti neprijde divne? Co otisky jinych molekul - myslis, ze je jednoduche vyrobit dokonale cistou vodu? Jo je - asi stejne jako vakuum. Jak asi voda pozna, kterou molekulu ma potencovat? Co Hahnemannova energie ruky, kdyz se dneska homeopatika vyrabi i v tovarnach? Co jeho teorie o prenosu infekcnich chorob? Co pouzivani drcenych vcel?
Dopad homeopatik vidim prakticky dnes a denne ve spitale - poskozovani lidi a vydirani tech nejslabsich - onkologicky nemocnych - je bohuzel caste. Sama homeopatika nejim, ale par lidi sem vylecila lentilkami - treba chronicke nekolikalete bolesti zad :lol: Nebo i detske boleni briska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
6.5.09 11:36
migol píše:
Pudlo - zrovna ty tady chceš po někom důkaz něčeho, co se dá zpochybnit??

coze? to jsem teda nepochopila na co presne reagujes, nicmene
ja po nikom zadnu dukaz nechci (resp. tady asi nebude nikdo schopen patricny dukaz podat), bublina chce po babe dukaz, ze homeopatie nefunguje, muj komentar byla jen ironicka reakce, coz by melo byt zrejme z osloveni pisatelky,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
6.5.09 11:39
Bubina píše:

Bubino, taky mě mrzí, jak málo příspěvků k věci se tu sešlo, poslední dobou se to stává v diskuzích nějak moc často :?
Každopádně jsi to podala moc hezky a srozumitelně 8) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
6.5.09 12:22

Ach jo, já nemám potřebu nic dokazovat, dokazují mi to pacienti, a já z toho mám radost…NIkoho na hůl neberu a nejdu po nejzranitelnějších. Pacienti přijdou, někteří se vrátí jiní ne, vždy se o jejich zdravotní stav zajímám a nepodceňuji ho. Nevycházím jen z toho, že to pomohlo tetě a dětem, ale příběhy cizích pacientů sem nepatří.
Lentilkami neléčím.

Bohužel jsou i ti, kteří to dělají hlavně pro peníze, ale i doktor je dobrý a špatný..

BABA -Ty jsi ta, která zde vehementně dokazuje, že to nemůže fungovat, zajímáš se o to zjevně do hloubky, ale z opačné strany a snažíš se najít argumenty proč je to celé nesmysl, asi to prostě potřebuješ. Ty jsi ta, kdo hledá důkaz né já (i když jsem to v tomto smyslu napsala). Ty chceš prostě dokázat, že to nefunguje.

Jinak děkuji všem za podporu a snad vás to neodradilo. Jessinko - vím, že už jsi měla jednou podobný dotaz a musíš tím vším být hodně zaskočená.

Hezký den všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
6.5.09 13:36
Pudloslava píše:
Bublino dokaž mi, že v galaxii X34GT6Z neobíhá kolem slunce velkej růžovej pudl :-))))))
dokazovat musí zastánce teorie, ne její odpůrce .....

Ale ty přece nechceš, aby ti někdo něco dokázal, ty o argumenty ani zkušenosti nestojíš. Máš svůj názor a chceš jen, aby ho měli shodný i ostatní.

A sorry, tady jsou prostě i ti, kteří mají s homeo dobrou zkušenost, věří jí, někteří i hodně rozumí. Můžeme se vzájemně respektovat? A třebas dokonce pomoci zakladatelce i s tím, co by chtěla léčit homeo?

Někdo může navrhnout bylinky, TČM nebo antibiotika, ale nechme to přirozenému vývoji a s respektem k ostatním.

Jo a poslední - nekomol nicky, není to Bublina ale Bubina. Někdy rychleji čteš a vidíš i věci, který nejsou takový jak je vidíš ty :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí