Homeopatika v těhotenství

773
5.5.09 15:51

Homeopatika

Ahoj holky,chci se zeptat,na co jsou ty homeopatika dobrý?Popřípadě co si mám koupit a kdy to začíná brát? :oops:
Hodně se o nich v souvislosti s těhu mluví,ale vůbec nevím o co jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2318
5.5.09 15:54

Jessinko: najdi si dobrýho homeopata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
5.5.09 16:02

Lasicko,tak tomu říkám rada nad zlato! :-) hele Jesssinko homeopatika jsou dobrý NEJEN v těhotenství:-) něco si o tom na netu přečti a budeš chytřejší..každopádně si kupovat nemusíš nic, není to povinnost,ale když budeš mít třeba angínu,tak ti to helfne, bo nic klasického nebudeš moci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
5.5.09 16:09

Ja na homeopatii neverim. Myslim si,ze funguje na zaklade placebno efektu (ano, i u zvirat a malejch deti - funguje efekt viry toho, kdo preparat podava). Pripada mi to jako sarlatanstvi od zacatku az do konce (podobne leci podobne a tak tedy listy lipy srdcite dame na choroby srdce). V reflexu byl nedavno rozhovor s nejakym lekarem, ktery horlil pro homeopatii a pak se obratil proti ni, tvrdil, ze zadne presvedcive studie nejsou, v reakci na to zase jiny mudr. psal ze jsou - nevim, v tomhle ohledu asi tezko najit nekoho objektivniho,kdo by nebyl zaujaty tim, nebo onim smerem …kazdopadne by homeopatie podle me nemela skodit vic nez cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
5.5.09 17:31

Já na homeopatii věřím, homeopatií se zabývám a homeopatií pomáhám. Je mi jedno jestli si někdo myslí, že je to placebo efekt, pro mě je důležité, že to funguje. Pokud mohu pomoci i jednomu člověku (naštěstí jich je víc) od jeho potíží, tak je to pro mě dost velké zadostiučinění.

Homeopatie v podstatě funguje na většinu zdravotních obtíží, klasická homeopatie řeší příčinu nemoci a posiluje „vitální sílu“ organismu. Mysl každého člověka funguje jako takový software, který řídí ostatní části těla a pokud software nefunguje, tak se to projeví, tím že někde něco přestane fungovat. Homeopatie se snaží poruchu najít a odstranit natrvalo.

Homeopatické léky mohou užívat, děti, těhotné i dospělí. Lze je používat na akutní stavy (chřipka, zánět středního ucha, těhotenské a poporodní obtíže).

Nebo se používají na chronické obtíže - poporodní deprese, počůrávání dětí, astma, prostata …

Moje děti byly klasičtí chcípáci - ale teď můžeme i mít večer sex aniž by nám u toho někdo zvracel nebo kašlal :D A je mi to šumák jestli za to může cukr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.5.09 17:39

Taky věřím homeopatii a je mi úplně fuk jestli je to tak nebo jinak. Moc jim sice nerozumím a zkušenosti mám jen se dvěma různými „léky“, ale vzhledem k tomu, že jsou to zkušenosti dobré, tak jsem na jejich straně. A nemyslím, že jsem zaujatá, prostě jsem to na doporučení zkusila a zdá se, že to funguje, tak proč v tom nepokračovat. Rozhodně jimi ale nanahrazuji návštěvu lékaře, když myslím, že je potřeba. Teď používám homeopatika spíš jako prevenci nemocí u dcery, která začala na podzim chodit do jeslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
5.5.09 17:52

Přes počáteční nedůvěru v homeopatii musím napsat, že funguje (aspoň v mém případě :wink: )
Před 2 lety mi zjistili alergii na něco, čím se vyčiňuje kůže v obuvnictví. Prostě když si kupuju kožené boty, tak s rizikem, že je vezmu jednou na nohy a budu je moct vyhodit, protože mi nohy zrudnou a budou příííšerně svědit, naskáčou pupínky - no prostě to nepůjde… Zatím jsem takové boty „potkala“ 3× za život a před měsícem a půl jsem si koupila moc pohodlné boty do práce. Jenže stačil den nošení :? a nohy byly zarudlé a svědily, v noci jsem se od svědění budila… V tu chvíli jsem se rozhodla, že je čas zkusit homeopata :wink: (klasická medicina - kožní - mi totiž řekli, že mám alergii, ale neví se na co přesně, o jaký prostředek jde, a tudíž jediné řešení je, se alergenům vyhýbat - což se dělá dost blbě, když nevím za prvé, v čem přesně je problém, a za druhé ani prodavač v obchodě neví, čím ty boty při výrobě prošly :? ).
Před měsícem jsem zašla k homeopatce, byla jsem příjemně překvapená, jak „celostně“ mě zkoumala, na:,–(ila mi dvoje homeopatika a výsledek je ten, že boty normálně nosím a svědění je už jen velmi jemné, jen občas a vypadá to, že čím dál míň :D
Tak nevím -myslíte, že jde o placebo??? :wink:

Teď se chystám homeopaticky řešit blížící se porod (neb ten první ve mně zanechal slušné trauma :? )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
5.5.09 18:14

Homeopatie funguje - stejne jako placebo. Asi mi trochu vadi ta moda kolem toho, predrazene nic a pseudovedecka vysvetleni. Ale podle me to bude prosperovat - stejne jako ruzni ,,alternativci" dokud si nebudou doktori umet udelat na pacienta cas a popovidat si s nim. To kolikrat pomuze nejvic.
Homeopatie a podobne pseudovedy - astrologie, biodynamika… me bavi uz dlouho, zajima me hlavne v souvislosti se ztratou kritickeho mysleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
5.5.09 19:04
Baba píše:
Homeopatie funguje - stejne jako placebo. Asi mi trochu vadi ta moda kolem toho, predrazene nic a pseudovedecka vysvetleni. Ale podle me to bude prosperovat - stejne jako ruzni ,,alternativci" dokud si nebudou doktori umet udelat na pacienta cas a popovidat si s nim. To kolikrat pomuze nejvic.
Homeopatie a podobne pseudovedy - astrologie, biodynamika… me bavi uz dlouho, zajima me hlavne v souvislosti se ztratou kritickeho mysleni.

nechápu, není to trochu mimo?

Zakladatelka se neptala, jestli někoho homeopatie baví, ale na co, jestli a jaká homeopatika může brát v těhotenství.
Taky mi nezbývá než doporučit dobrého! (za mě klasického) homeopata, a sehnat si o tom informace na netu. Jak psaly holky, homeopat Tě léčí jako celek, na jeden problém může být u každého člověka jiné homeopatikum, takže to nelze určit „jen tak“.
A léčit se dá do určité míry snad všechno - od chřipky, až po traumata, psychické problémy třeba v těhotenství, závislosti, neplodnost, atd.
Mně to pomohlo, placebo neplacebo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
5.5.09 19:07
Handah píše:

nechápu, není to trochu mimo?

Zakladatelka se neptala, jestli někoho homeopatie baví, ale na co, jestli a jaká homeopatika může brát v těhotenství.
Taky mi nezbývá než doporučit dobrého! (za mě klasického) homeopata, a sehnat si o tom informace na netu. Jak psaly holky, homeopat Tě léčí jako celek, na jeden problém může být u každého člověka jiné homeopatikum, takže to nelze určit „jen tak“.
A léčit se dá do určité míry snad všechno - od chřipky, až po traumata, psychické problémy třeba v těhotenství, závislosti, neplodnost, atd.
Mně to pomohlo, placebo neplacebo 8)

Muj nazor je v prvni vete. homeopatie = placebo, tudiz at si to v tehu klidne dlabe, pomuze to stejne jako treba lentilky, kdyz tomu bude verit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
5.5.09 19:09

Tak to se strašně omlouvám, nějak se mi to v záplavě vět dalších ztratilo :P :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
5.5.09 19:20

A vidíš, já kolikrát vkládala tolik důvěry v ATB, říkala jsem si teď ta nemoc přestane, holky budou konečně zdravé a já se zase vyspím.........moje máma brečela bolestí od zad a věřila, že jí ta elektroléčba zabere i moje teta věřila, že jí ta chemoterapie pomůže, než jí uřízli i to druhé prso…

Tak nevím, asi jsme věřili málo.

Co je to prosím ta „ztráta kritického myšlení“ v souvislosti s alternativním léčením ???

Jessinko - nenech se tímhle vším zmást..POkud něco konkrétně potřebuješ vědět, tak se klidně ptej. Máš nějaké obtíže, které potřebuješ akutně léčit ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
5.5.09 21:02
Bubina píše:
A vidíš, já kolikrát vkládala tolik důvěry v ATB, říkala jsem si teď ta nemoc přestane, holky budou konečně zdravé a já se zase vyspím.........moje máma brečela bolestí od zad a věřila, že jí ta elektroléčba zabere i moje teta věřila, že jí ta chemoterapie pomůže, než jí uřízli i to druhé prso…

Co je to prosím ta „ztráta kritického myšlení“ v souvislosti s alternativním léčením ???

..a od těch dob, co cucáme homeokuličky holky nemají ani rýmu, já spím celé noci jako dudek, maminka opět ujde sto metrů po rukou a tetě narostla nová prsa…
Tak to je podle mně ta „ztráta kritického myšlení“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
5.5.09 21:09

BaraF , myslím, že ztrátu kritického myšlení jsi nám předvedla ukázkově 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
5.5.09 21:38

U nás homeo funguje. Jaký jsou tvoje potíže v těhu nebo s čím bys potřebovala poradit? Možná je na to obecná rada, možná by byl lepší důvěryhodný homeopat v okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí