Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jasně Pudloslavo, líbí se mi, že přenos energie z toho člověka na druhého Ti připadá vědecký a cukrová kulička jako energetický nosič už zas tak ne. ![]()
Obhajuješ vědu a vlastně tady dáváš najevo, že už vše bylo objeveno, dokázáno…
Mimochodem, ještě když se začala budovat železnice vědci dokázali, že vlak nemůže jet rychleji než 30km/h, protože při té rychlosti by to z oken vysálo všechen vzduch uvnitř by vznikl podtlak a lidé by se udusili. ![]()
A věřila by jsi, že vlastně není vďecky dokázáno proč acylpirin funguje?
aliana
Pudloslava píše:
Janine objektivně informovat pro mě znamená znamená, že jsou dvě cesty, z nichž jedna je prokázaná vědeckými metodami .....
co považuješ za objektivitu ty?
Objektivita je pro mě, že těch cest je víc a ne každá je vysvětlitelná a ne každou je třeba vysvětlovat
A vědecké metody za objektivní nepovažuji, sorry.
Asi by bylo fakt rozumnější to tu zavřít.
janine24 píše:
A vědecké metody za objektivní nepovažuji, sorry.no potom opravdu nema cenu se dal bavit…
Pudloslava píše:
zanka … A proto se taky solidni studie delaji dvojite slepe - ani podavajici nevi, jestli podava ucinny lek, nebo placebo a nemuze tak pacienta ovlivnit.
Dvojitě slepé studie jsou nastavené na míru alopatie. Tuto metodu u homeopatie z principu nelze použít. pokud děti A,B,C,D…atd, budou mít diagnostikovánu virozu lze polovině podat Pralen (např.!) a polovině placebo. ALE pokud je bude léčit (dobrý) homeopat, bude podávat dětem různé léky v závislosti na jejich symptomech, projevech, konstituci. Homeopat totiž neléči virozu, ale léči dítě A s takovými symptomy, dítě B s jinými symptomy atd. atd. Homeopat prostě NEMŮŽE podat lék aniž by přesně a podrobně znal svého pacienta a lék, který mu podává. A to je důvod proč nikdy nebyla udělaná dvojitě slepá studie homeopatických léků.
Johanna tak by to slo postavit tak, ze by homeopat dite vysetril, urcil by urcitou lecbu a nekdo jiny by vylosoval, jestli dostane tu lkonkretni lecbu, nebo placebo - tim by se sice neprokazala ucinnost konktŕetniho homeopatickeho preparatu, ale alespon homeopaticke lecby jako takove.
Johanna to konečně vystihla. Proto taky na každého pacienta zabírají na stejnou nemoc jiná homeopatika.
Pudlo , ano to by šlo, ale kam se pak ztratila tvoje dvojitě slepá studie, na které trváš jako na jedině prokazatelném potvrzení funkčnosti homeopatie? ![]()
U homeopatických léků se dělá tzv. proving - dvojitě slepě, se podá opakovaně účastníkům určitý lék ve vysoké potenci. Zajímavé je, že tito lidé pak vykazují stejné symptomy - mají podobné potíže na fyzické i mentální úrovni, některým se zdají i stejné sny…
Zase jsem se nechala vtáhnout.
Johana bylo by to dvojite slepe,ani homeopat ani pacient by nakonec nevedel, zda se skutecne leci, nebo ne …
byla by to takova berlicka na obhajobu homeopatie jako takove .. ale alespon neco, ne?
Pudlo, máš pravdu, bavit se o tom nemá žádný smysl, ale zacíná to být docela legrace ![]()
Pokud by ses chtěla o homeopatii dozvědět opravdu více a ne jen zachraňovat ubohé zmatené duše, můžeš se skusit zúčastnit nějakého provingu. Njelépe stramonia ![]()
Tak jo, alopatika jsou vědecká, i když ne vždy fungují (důležité je, že je dokázáno, že fungují). Homeopatika jsou nevědecká i když počas velkých epidemií, kdy byl nalezen genus epidemikus byla úmrtnost u lidí léčených homeopatiky řádově nižší než u těch, co se léčili klasicky.
Díky bohu za cukr, který mi pomůže a nepoškodí svými vedlejšími účinky!
Aaa teď jsem si vzpoměla, když je ten člověk u té studie neovlyvňoval energeticky tak jak? On je ukecával??
Hm, taky jsem se nechala vtáhnou i když jsem dloouho odolávala
. Homeopatii uznávám, užívám, praktikuji. Jen jsem chtěl upozornit na nesmyslnost požadavků na prokázání funkčnosti podle naprosto nevhodných metod. Pro mě je zástup vyléčených za každým homeopatem argument jako hrom!
Tak holky, hezký den. ![]()