Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No,docela mě pobavilo přirovnání homeopatik k placebu ![]()
Každý at si říká,co chce,myslete si,že to nefunguje,ale NEODRAZUJTE ostatní
tohle není fér.
Já,mám s homeo jen a jen dobrou zkušenost a určitě jsem neutratila majlant.Proč do sebe cpát chemický hnusy,když to jde i přirozeně?!Tím nechci zatracovat léky,samozřejmě někdy není vyhnutí…
A rejžování na onkologických pacientech??Tak to se spíš týká klasických léků a našeho celého „výbornýho“zdravotnictví ![]()
A ještě pudloslavo,když na tebe narazím v kterékoliv diskuzi(krom tvých vlastních),tak jenom rýpeš a vytváříš „zlou“krev.Jen by mě zajímalo proč to děláš???Přijde mi,že se potřebuješ jenom dohadovat a kolikrát teda s prominutím o blbostech…
Jo ještě jsem zapomněla reagovat na to rejžování na onkologických pacientech - každý, kdo to zažil ti potvrdí, že úspěšnost léčby hodně souvisí s vůlí a přesvědčením pacienta. A ne vždy klasická léčba zabere a ne vždy je prezentována jako funkční. Nedivím se pak, že pacient sáhne po čemkoli jiném nebo čemkoli s nadějí na úspěch. A homeo bude patřit k těm hodně laciným variantám.
Já tátu na okologii měla a věř mi, takovouhle zkušenost nikomu nepřeju.
kačenka1 píše:
No,docela mě pobavilo přirovnání homeopatik k placebuKaždý at si říká,co chce,myslete si,že to nefunguje,ale NEODRAZUJTE ostatní
tohle není fér.
Fer neni podsouvat lidem cukr s tim, ze funguje jako lek a vydelavat na jedne kachne za rok miliny dolaru.
kačenka1 píše:A rejžování na onkologických pacientech??Tak to se spíš týká klasických léků a našeho celého „výbornýho“zdravotnictví :evil
Kolik onkologickych pacientu v poslednim stadiu, kteri se chytaji i toho posledniho stebla - treba toho Iscadoru - si videla? Nebo pacienty, spis vlastne jejich pribuzne, kteri utraceji strasne penize za zraloci chrupavky, lecivou vodu a podobne nesmysly. Ta bezmoc je strasna, tem lidem to racionalne nevysvetlis, kupuji si nadeji - rejzovat na tom je svinstvo.
janine24 píše:Já tátu na okologii měla a věř mi, takovouhle zkušenost nikomu nepřeju.
To vypovida o cem? Ja rakovinu mela taky a zvladla sem to i bez homeopatik, nicmene za argument to nepovazuju ![]()
Třeba žraločí chrupavka není nesmysl - mám kolegu po operaci rozdrcenýho kolene a zrovna u něj je žraločí chrupavka jedinej možnej způsob jak se hýbat. Zkoušel tolika léčby x let a vypadalo to, že se z vozíku nehne. Byla bych opatrná na takovýhle soudy…
Já zkušenost z onkologie mám a to, co jsem tam viděla bylo dost jiný než o čem mluvíš.
tak nevím,jestli žraločí chrupavky jsou homeo…
Moje babička měla rakovinu prsu,celý prs jí uřízli a dostala se z toho pouze a jen přírodní cestou
Ale tohle nemá cenu vysvětlovat lidem,co tomu stejně nevěří a budou si pořád dokola tvrdit svou,jen aby nemuseli nedej bože přiznat svoji chybu
A nezlob se na mě,ale cena homeopatik není nijak závratná
Janine - můj nick neřeš, občas se to i stává…JInak dík
Kačenko - naprostý souhlas, ve všem
Ještě snad k té ceně homeopatik - já jsem dříve utratila mnohem více za doplatky, za nehrazené léky, za léky které jsem si musela koupit 2× (ATB), jelikož děti první dávku vyzvraceli. A hle letos mi z ozp vrátili 500,–, že zdravotnictví neobtěžujeme. Škoda jen, že si za to nemohu koupit ta homeopatika, která nám pomohla, jelikož to nemá „prokazatelně preventivní charakter“. Je to celkem komedie ................
Baba píše:janine24 píše:Já tátu na onkologii měla a věř mi, takovouhle zkušenost nikomu nepřeju.To vypovida o cem? Ja rakovinu mela taky a zvladla sem to i bez homeopatik, nicmene za argument to nepovazuju
To vypovídá o tom, že nesouhlasím s tvým názorem homeo = rejžování na onkologickejch pacientech. Zažila jsem léčbu klasickou i alternativní, přístup klasických doktorů i bylinkářů nebo homeo dr. Neříkám, že mám 100% vypovídající zkušenost, ale prostě to vidím jinak než ty.
A myslím, že je to dost OT proti původnímu dotazu zakladatelky. Ať si každý udělá názor a respektuje názor druhého. A zkusme naslouchat a ne jen napadat a předpokládat, že tomu druhému musíme otevřít oči. Ať o to stojí nebo ne.
janine,tohle nemá cenu,tady se akorát zbytečně plácaj játra,protože tady jsou lidi,kterým když budeš říkat tohle je modrá,tak ti budou tvrdit že je to červená,bohužel ![]()
janine24 píše:
Třeba žraločí chrupavka není nesmysl - mám kolegu po operaci rozdrcenýho kolene a zrovna u něj je žraločí chrupavka jedinej možnej způsob jak se hýbat. Zkoušel tolika léčby x let a vypadalo to, že se z vozíku nehne. Byla bych opatrná na takovýhle soudy…Já zkušenost z onkologie mám a to, co jsem tam viděla bylo dost jiný než o čem mluvíš.
Tak kolegovi vyrid, ze neexistuje zpusob, jak by exogenne prijata chrupavka mohla pomoct. Vysvetlovat proc se mi nechce, metabolismus je trochu komplikovany, ale kdyztak sem schopna to sem hodit. A mimochodem, proc nepomaha treba kureci chrupavka?
Hmm,zajímavéé…
Jak to tady čtu,řekla bych ,že se svět dělí na DVA ZÁKLADNÍ TYPY LIDI:
a
Ale ze vseho nejdulezitejsi je CO?
NO???
UMET AKCEPTOVAT NAZORY I JINE NEZ VLASTNI A JIM PODOBNE ![]()
(Taky se mi zdá,že toto umění se ztrácí někam v nenávratnu…)
Asi nemá, jen mi to nepříjde fér vůči všem těm, který nic netuší o homeo, nemají předsudky a tady se jim podsune jen kus pravdy a ještě desekrát převrácený ![]()
Baba píše:janine24 píše:Tak kolegovi vyrid, ze neexistuje zpusob, jak by exogenne prijata chrupavka mohla pomoct. Vysvetlovat proc se mi nechce, metabolismus je trochu komplikovany, ale kdyztak sem schopna to sem hodit. A mimochodem, proc nepomaha treba kureci chrupavka?
Třeba žraločí chrupavka není nesmysl - mám kolegu po operaci rozdrcenýho kolene a zrovna u něj je žraločí chrupavka jedinej možnej způsob jak se hýbat. Zkoušel tolika léčby x let a vypadalo to, že se z vozíku nehne. Byla bych opatrná na takovýhle soudy…Já zkušenost z onkologie mám a to, co jsem tam viděla bylo dost jiný než o čem mluvíš.
Jé
Tak to mu budu muset vyřídit, že jediný přípravek, který ho zvednul z vozíku a dopřává mu už asi 3 roky chůze s mírnými obtížemi, mu vlastně nefunguje ![]()
Metabolismus mě prosím nevysvětluj, taky o tom něco vím. A prostě nefungovala mu běžná farmaka, neobvyklá ale taky používaná farmaky, enzymy, kuřecí i jiné chrupavky, minerály a žraločí chrupavka jo. Asi zázrak co, tak to bych ho teď měla vrátit na zem. Teda vlastně do vozíku. Sorry za ironii, ale tvoje argumentace je pro mě hodně za hranicí…
janine,ono zase každý normální člověk neudělá závěr od dvou osob a ještě ne homeopatů,kulantněji řečeno ![]()