Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Už tři měsíce bere dcerka (2 a čtvrt roku) homeopetika na močové cesty a bakterie v moči.Zhruba ž týdnů vše v pořádku.Pak jsem měsíc brali antibiotika na bakterie v moč.cestách (spolu s homeo).Dcerce se objevila putující vyrážka (kopřivka,která putovala po celém těle),vysadili jsme na radu lékařky antibiotika a vyrážka zmizela.Takže nejspíš alergie na ty antibiotika.Nyní se ale kopřivka objevuje stále.Vždy pár flíčků,za chvíli zmizí a nanovo.Může to být z homeopatik,i když předtím bylo vše v pořádku,nebo je to alergie na něco jiného?Co si myslíte,má někdo takovou zkušenost,může být alergie na homeopatika?
Může to být i způsobeno i homeopatiky. Trochu mě zaráří, že dcera bere ta homeopatika už přes 3 měsíce!!! Tohle by slušný homeopat neměl dělat…pokud to teda myslíš, že je bere v kuse. Akutní lék zabere během pár dnů a konstituční lék se podle „zákonů“ homeopatie bere jeden a pak se čeká několik týdnů na reakci…Pokud bereš jeden lék dlouhodobě může vyvolat tzv. prooving, což znamená, že způsobí to. co u nemocného léčí.
nataluska píše:
Ahojky,dcerka (2 roky) bere dva měsíce homeopatika na m.cesty.Před měsícem nám nasadily udržovací noční dávku antibiotik kvůli ledvinám.3 týdny jsme užívaly dohromady antibiotika a homeo.Homeopatička říkala,že vhodnou kombinací to lze.Před týdnem se nám dcerka osypala po celém těle takové velké červené puchýře,které se postupně začaly slévat po celém těle.Zřejmě to měla z kečeupu (po použití kečupu se do 15 minut začaly tvořit první pupínky).Druhý den jsme šli k doktorce a ata naznala al.reakci,takže nějaké prášky a kapky Zyrtec po dobu jednoho týdne.Osypání se do tří dnů ztratilo,ale teď stačí,aby se dcerka trošku škrábla,nebo ťukla a hned se jí objeví bílý flek,který okolo zčervená a zhruba do 15 minut zase zmizí.Je možné,že takhle reaguje na kombinaci homeopatik a antibiotik,i když jí to tu dobu před osypáním vůbec nevadilo?Nebo co to je?
Jakou potenci homeopatického léku jste dostali? Potřebuju znát číslo, tedy např. 9CH nebo 1M atd. Podle toho bude možné odhadnout, jestli homeo mělo šanci obstát proti ATB, která působila opačně.
Všeobecně řečeno:
Pokud by homeopatický lék dokázal obstát proti ATB a zlepšit stav močových cest a jeho působením by vznikla vyrážka, tak by to bylo dobré, protože vyrážka je méně nebezpečná než problémy s močovými cestami. Vyměnit vyrážku za problémy s močovými cestami, to je dobrá výměna. Akorát se na takovou vyrážku NESMÍ použít Zyrtec, protože ten může způsobit návrat původních problémů, tzv. relaps.
Ale nepíšeš, jestli se močové cesty zlepšily. No, stejně bychom vlastně nevěděly, jestli se zlepšily vlivem ATB nebo homeo…
Zároveň může být vyrážka reakcí na ATB, respektive toho, že se organismus stimulovaný homeopatickým lékem antibiotikům aktivně brání. Taková reakce může přetrvávat dlouho.
Prostě je to bordel. Kombinaci ATB + homeo + Zyrtec v podstatě nejde vyhodnotit, protože prostě nevíme, co způsobilo homeo, co ATB, co Zyrtec ![]()
Jojo,bere je v kuse.Bereme kapičky Renol a potom kuličky,které se mění.Jinak nám byl na vyrážku nasazen Zyrtec.Zřejmě vysadím na nějakou dobu homeo.Pokud by jsme nezačali brát předtím ta antibiotika,tak podle mudr hrozilo poškození ledvin.
nataluska píše: … Pokud by jsme nezačali brát předtím ta antibiotika,tak podle mudr hrozilo poškození ledvin.
Já si pamatuju, co vám dr. tvrdila.
nataluska píše: … kuličky,které se mění. …
Chceš říct, že užíváte různé homeopatické léky?
Stále bereme Renola homeopatička povídala,že aby to zabralo na veškeré ty bakterie v moči,tak je potřeba vhodná kombinace homeopatik.Takže teď jsme prvně brali cantharis 9ch a po dobrání jsme začali brát staphysagria 9 ch.
nataluska píše: … homeopatička povídala,že aby to zabralo na veškeré ty bakterie v moči,tak je potřeba vhodná kombinace homeopatik…To je pěkná h@ovadina! Omlouvám se, ale to se nedá říct jinak.
nataluska píše: … cantharis 9ch a po dobrání jsme začali brát staphysagria 9 ch.
Pro cantharis je typické pálení. Může jít i o vyrážku s pálením a svěděním. Takže existuje možnost, že vyrážku má na svědomí cantharis.
Tohle není správně předepsaný homeopatický lék. Podle zákonů homeopatické léčby se dává jeden lék v jeden čas a pak se vyhodnotí reakce. Nikdo nemůže vědět, jak bude organismus reagovat v budoucnu, takže nelze předepisovat léky „napřed“.
Naprosto souhlasím s Jankap. Jednoduše řečeno homeopatka vám dala ta nejobvyklejší homeopatika na zánět močových cest a to jsou jak cantharis a staphysagrie, výsledek je pěknej zmatek - do toho ještě ATB a Zyrtec a pak je opravdu těžký celý případ vyhodnotit.
A prohlášení - vhodná kombinace homeopatik je vyloženě nesmysl…
Hodně štěstí a ať jste brzy zdravý !!
Tak co by bylo nejlepší?Teď máme zatím jen Renol,tak jsem si říkala,že zatím vydržíme jen u něho,aby se tělíčko z toho všeho vzpamatovalo.
Nech jen Renol.
A nepoužívej ŽÁDNÁ homeopatika. Opravdu žádná.
Já vím, že je snadnější věřit MUDře, co dělá homeopatii, zvláště když jí znáš osobně a mě a Bubinu jen z Internetu. Ale každý špatně předepsaný lék může stav pacienta zhoršit, což u refluxu není žádoucí. Homepatika se neurčují podle druhu bakterie v moči, to teda opravdu ne
.
Na tu vyrážku zkus místo Zyrtecu použít silnou mentolovou mast a zkus s ní tak týden dcerku natírat. Mentol zastavuje působení homepatik, takže pokud vyrážku způsobil Cantharis, měla by zmizet.
A pak uvažuj o změně homeopata.
A jak se ta mentolová mast jmenuje.Takže i Renol by měl stačit a mělo by to pomáhat?Už jsem z toho dost na dně,ale podle mě antibiotika vyřeší jen ty bakterie,ale ne žádný problém.
Natalusko,
je úplně jedno, jakou mentolovou mast použiješ, hlavní je prostě ten mentol. Protože mentol a kafr antidotují (= zastavují) účinek homeopatik.
Jenom Renol k vyléčení stačit nebude, protože ten není schopný vyřešit reflux. Homeo to, myslím si, dokáže, ale momentálně není podle čeho správný lék určit. Ten Cantharis a Staphysagria totiž určitě změnily příznaky nemoci, tedy právě to, podle čeho homeopat určuje lék. Ten mentol nebo kafr by to měly vrátit zpátky. Proto jsem ti taky zakázala dávat malé jakákoli homeopatika, aby se to ještě více nezamotalo.
Takže ZATÍM jen Renol. Aby se organismus vyrovnal s účinky nesprávně předepsaných homeopatik. Snad bude stačit měsíc…
Ano, antibiotika příčinu neřeší.
Můžu ti dát kontakt na chlapíka, který mě homepatiii učí, na Petra Zachariáše. Vyléčil mi dceru, když začala trpět na opakované záněty močových cest a já si s tím nevěděla rady. Je to Praha: Takže pro tebe dvě hodiny cesty?
Ke mně bys to měla blíž, ale - upřímně - já si zatím vybírám jednodušší případy, přiměřené svým zkušenostem.
No jo,ale u nás se neřeší reflux,protože ten máme jedničkovej jen na jedné straně,ale neustálé bakterie E-coli v moči.Teď jsem zase po třech týdnech užívání vysadila na týden Renol a uvidíme.Zatím máme stále kopřivku.
nataluska píše: … v půl roce zánět ledvin … VUR reflux stupeň I (moč se vraci k ledvinám). … záněty m.cest
Nataluško,
reflux se záněty souvisí.
Homeopatický lék stimuluje imunitní systém a ukazuje mu, co má opravit. A zároveň zlepšuje imunitu, takže pro ty E-coli prostě nebude v organismu vhodné prostředí a chcípnou.