Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Máte někdo prosím zkušenost s homeopatikama-mám alergii na slunce a KOJÍM,máme letět na dovču
a fakt bych nechtěla jen sedět ve stínu ![]()
díky za rady,…
Ahoj, z homeopatikama neporadím, já používám Daylong Aktinica. Je to 50 určená pro alergiky, ale nevím jak s kojením. Moje příznaky sluneční alergie se projevují jen u moře, doma nee. Kůže mi zčervená, jakoby vystoupne, trošku zhrubne a svědí a svědí. Nejvíce, když jsem se zpotila.. Nemohla jsem vylézt na slunce, teď se i lehounce opálím. Tak jestli máš stejné příznaky, tak zkus.. Resuzt
@vermace , to je na celkovou homeopatickou léčbu, rozhodně ne na samoléčbu.
Homeo ale není tlačítko vypnout/zapnout, efekt léku se začne projevovat za 4-8 týdnů po podání. Pokud jedete na dovču za dva až tři týdny, pak by bylo skutečně nejlepší sedět ve stínu.
Doporučuju ti Melilotus AKH a Apis mellifica AKH, Začít užívat týden před dovolenou 2 tabl. 3 x denně i během dovolené. Já jsem to tak brala a celou dovolenou v Egyptě jsem prožila v pohodě i se sluníčkem ![]()
@Kerry360 , v homeopatii to takhle nefunguje. Co pomohlo tobě, to může druhému uškodit. Takže kdyby vermace tyto léky brala, může se stát, že se její stav zhorší. Nebo že se objeví jiný, ale závažnější problém.
Kromě toho homeopatika nejsou určená k dlouhodobému užívání v obvyklém slova smyslu. Klasický homeopat předepíše nejčastěji jednu dávku léku (vemte si v pondělí 3 kuličky a pak už lék neberte), ten lék funguje klidně půl roku a trvale odstraní určitou část problémů pacienta, vyřeší jejich příčinu.