Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky.
Potřebovla bych radu. Už dlouho nás trápí zoubky. Dávám Babydent a teď bych chtěla vyzkoušet homeopatika. Zkoušela jsem ty kuličky rozpustit v troše odstříkaného mlíčka, ale nepodařilo se. Nemáte někdo zkušenost s tím, jak je rozpustit aby to mrňous pozřel? Nevím, jestli třeba převařit vodu a dokud bude teplá tak v ní??? Díky moc za vaše rady.
Lenka a Vojta
Leni - já to zpočátku rozpouštěla na lžičce(plastové), samozřejmě v převařené vodě vhodné pro kojence, jenže to trvalo dlouho a pak to malá stejně vybryndla, pak jsem přišla na to, že jednodušší je dát to do kojenecké láhve s troškou vody, točením se to krásně a rychle rozpustilo a pak to hezky všechno vysosla ![]()
Jo a do úplně vřelé jsem to nedávala, nevím, zda se to smí či ne, ale já prostě použila max teplou, spíš vlažnější.
pa sanynka
ahojky holčiny, proč chcete homeopatika rozpouštět ve vodě ? Zkoušely jste je dát normálně na lžičce ? Štěpán je bere od 2m a vždy je dostal jen na lžičce. Raději jsme ho „po:,–(ili " do sedačky,aby je hned nespolknul,ale za čas si zvyknul je jen cumlat. Dnes mu je dávám i v leže a bez "úrazu“. Nebojte se toho, miminka jsou chytré ![]()
Irias + Štěpán ( skoro) 7m
Ahoj holky a ty homeopatika musi napsat doktor? Klidne i detsky? A co berete?
Alčo,
běžný pediatr asi ne, podle reakce mé nynější lékařky někteří tyhle alternativní metody neuznávají, ale na netu jsem si našla pediatra-homeopata, k tomu si zítra jedu pro radu ohledně kuliček pro zmírnění negat. účinku očkování. Jinak mám kamarádku, která se homeopatií zabývá, ta mi už mockrát pomohla, teď je bohužel mimo republiku. Zkus se poptat u svého dr. a uvidíš.
sanynka
Ahoj
Homeopatika nemusí dr předepsat , ale je více než dobré se se zkušeným dr poradit, na každý problém je několik možností homeopatik a nejdůležitější je správná volba. Když pak už víš co potřebuješ stačí zajít do lékárny. taky je dobré, že v některých lékárnách se na homeopatika specializují a může se narazit na výborného lékárníka, který pomůže.
Ne všichni lékaři jsou zastánci homeopatik, záleží koho jsi si vybrala, naše dětská dr je zná a předepisuje
Dál, homeopatika mají i svůj způsob aplikace a tou je nechat kuličky rozpusit v ústechn nejlépe pod jazykem. protože toho u mimi těžko dosáhneme, doporučuje se rpozouštet. V méce to také jde, trvá to ale dýl, stačí je tam na cca 5-10 min nechat, občas zatřepat a pak je to připravené. Můžou se ale rozpuštět v čemkoliv.
Ahoj,
já jsem naší malé dala kuličky rovnou do pusinky a ona je úplně v pohodě vycucala ![]()
Silvie
Ahojte,
my dáváme homeopatika na zuby už poměrně dlouho. Pořídila jsem si lékárenskou misku s paličkou, kterou ty kuličky krásně rozdrtím. Od začátku jsem je dávala do lžičky vody a nemáme problémy.
Ty homeo na zmírnění účinku očkování je taky super nápad, myslím že ho po čtvrtečním očkování využijeme…
čauky
Ahoj Lenko a Vojto,já své dcerce dávám homeopatika do stříkačky a naberu do ní trošičku převařené kojenecké vody.Vždy to vypije.
Katka
Zdravím, byly nám na zoubky doporučené homeopatika chamamolia vulgaris T9, v lékárně je ale neměli a nabídli nám místo nich T15,že je to skoro stejné a na zoubky ještě lepsí, tak nevím… kolikátku dáváte/jste dávali/na zoubky vy?
@Lenka001 Ja teda presne nevim co je to to T, Boiron dela 9CH, 15 CH, 30 CH…
Cim vetsi cislo, tim vic je ta latka redenejsi a ma tak vetsi silu a vic se hodi na akutnejsi silnejsi problemy, coz bolest zoubku byva. U nasi dcery to bylo vzdy velmi akutni, jak kdyby ji nekdo krajel. Take se u potenci lisi davkovani - tzn. kolikrat si to vzit.
ja pouzivala 30C (30CH) a dala jsem cca tri kulicky pri velkem akutnim revu jednou.
Chamomila se na zoubky dava bezne, ale aby pomohla musi fakt souhlasit s priznaky, jsou i jine zoubkove homeopatika a kazdymu sedne neco jineho.
Jestli se tu objevi Jankap, tak ti urcite rekne vic, nebo prohrab homeopaticke zoubkove diskuze, je jich tu mraky, ted nedavno jedne mamince ohledne chamomilly radila.