Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Chci se zeptat, dnes mi v lekarne dala paní tyto prasky : Homeopatikum Ricinus Communis 5CH…rikala jsem aby se mi zastavilo mleko a uz se netvorilo, mam brat 3× denne 5 kulicek, ale zatim vsude ctu ze po techto homeopatikum se ba naopak tvori
tak jsem z toho jelen
muzete mi nekdo poradit? dekuju moc ![]()
@Merrynka tak já je právě na podporu kojení beru 3× d 5 kuliček, to je teda divný ![]()
Může se stát obojí. paní v lékárně tomu moc nerozumí… uvař si mátovo-šalvějový čaj. ten ti laktaci zastaví
@Merrynka píše:
Chci se zeptat, dnes mi v lekarne dala paní tyto prasky : Homeopatikum Ricinus Communis 5CH…rikala jsem aby se mi zastavilo mleko a uz se netvorilo, mam brat 3× denne 5 kulicek, ale zatim vsude ctu ze po techto homeopatikum se ba naopak tvoritak jsem z toho jelen
muzete mi nekdo poradit? dekuju moc
Musíš si koupit 15CH!
5CH je na podporu laktace.
http://www.vseprozdravi.cz/…-kojeni.html
Cituju Boerickeho Materii Mediku:
„Zvyšuje produkci mléka u kojících žen. 3C, 5 kapek každé 4 hodiny pro zvýšení toku mléka.“
Problém je ten, že homeopatika by se neměla vybírat jen podle jednoho jediného symptomu (např. málo mléka), nemusí to pak fungovat. Když se to bere dlouhodobě, tak to může dokonce účinkovat nežádoucím způsobem.
Jak píše paola, mátovo-šalvějový čaj by byl v tomhle případě asi lepší volbou.
@Merrynka myslim ze na zastaveni laktace je to same ale 30CH
@tytyty píše:
@Merrynka myslim ze na zastaveni laktace je to same ale 30CH
ano, to se říká, ale osobně jsem přesvědčená, že je to blbost
Totéž platí pro 15CH
Příspěvek upraven 16.05.13 v 13:50
Asi spatne rozumnela nu, tam zitra sjedu znova
doufam ze mi to aspon vymeni… diky za nazory ![]()
Já myslím, že ti rozuměla dobře, jen se v tom nevyzná. Obecně se to takhle bohužel doporučuje. ![]()
Uvidim zitra
akorat koukam ze nemam listecek k tomu, hm tak to nic, tak je nekomu daruji, nejake nastavajici mamine ![]()
Merrynko, na zastavení laktace je Ricinus Communis ale 30CH, na podporu naopak 5CH.
@martyk píše:
Merrynko, na zastavení laktace je Ricinus Communis ale 30CH, na podporu naopak 5CH.
Nesouhlasím.
AhojdA, take resim zastaveni laktace a po nekolikadennim „vyzkumu“
jsem zjistila ze Ricinus Communis 15 a 30 ch je na zastaveni - tedy spise odstaveni kojence a davkuje se stridave s lac caninum 30ch, ktery zastavuje tvorbu mleka. Ricinus Comunnis 15 i 30 ch se bere 2× denne 2 granule (vice opravdu neni potreba) a vysledky by mely byt znat jiz po treti davce.Lac Caninum se bere tak dloudo, dokud se sekrece mleka nezastavi.
Osobne beru oboje stridave, ale jsem na zacatku, takze po tydnu muzu podat hlaseni o zdaru ci nezdaru:) Doufam v uspech ![]()
![]()
@koala1 píše:
Nesouhlasím.
nesouhlasit můžeš, mně to takto bylo doporučeno a i mi to tak fungovalo
.