Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
barah píše:
On už naštěstí v práci končil.
Já už si představovala jak babička volá tatínkovi at přijede pro dítě, že nechce z houpaček.. to by byl mazec co
![]()
verusle píše:barah píše:Já už si představovala jak babička volá tatínkovi at přijede pro dítě, že nechce z houpaček.. to by byl mazec co
On už naštěstí v práci končil.![]()
![]()
Nám to dobře vychází, že tatínek končí dobře v práci. ![]()
barah píše:
To znám, taky dceři řeknu, že teda jdu pryč a ona na mně: tak čau a nezájem.
Nám zase včera dělala scény na hřišti, schovala se pod klouzačku a babička se pro ní nemohla dostat, tak pro ní musel přijet tatínek a ten horko těžko dcerku tahal pryč.
To mi připomíná nás, když obden volám dědovi (mému tátovi), že jsme na cestě k němu, ale Luky se zasekl, jestli nám nechce přijít naproti ![]()
A taky vám dělají scény, když máte jít ven? To je že ven půjde, pak nepůjde, pak začne řvát, když řeknu, že teda nejdeme, že chce jít. A oblékání někdy je taky peklo, protože zdrhá a má z toho hroznou prču? ![]()
barah píše:
A taky vám dělají scény, když máte jít ven? To je že ven půjde, pak nepůjde, pak začne řvát, když řeknu, že teda nejdeme, že chce jít. A oblékání někdy je taky peklo, protože zdrhá a má z toho hroznou prču?
Když mám ruce ve dřezu, tak se ozve „pá pá“ s takovou naléhavostí, že nemám šanci ani domýt, ale říkám si fajn, aspoň se dneska vypravíme rychleji. Jen jdu do předsíně, abych ho obula, tak nutně potřebuje nakreslit obrázek, pohladit kocoury, vysypat hračky, zajezdit si na motorce, sednou si na gauč s knížkou..atd atd. A nemyslím tím jednu z těchto činností, to dělá všecko najednou, jen aby se ven nešlo. Takže nakonec proběhne ukecávání a uplácení…dobře, můžeš si ven vzít samopal…to je jedno, že na nás budou lidi čumět, jakobych vychovávala teroristu
Ale daří se nám odcházet bez křiku. To většinou nastane ve chvíli, kdy se dole potkáme s někým jiným a Luky začne řvát, proč jako ten člověk leze DO NAŠEHO VÝTAHU!!!
nebo já po těch schodech nepůjdu, protože tam šla nějaká baba
![]()
Kakika píše:barah píše:Když mám ruce ve dřezu, tak se ozve „pá pá“ s takovou naléhavostí, že nemám šanci ani domýt, ale říkám si fajn, aspoň se dneska vypravíme rychleji. Jen jdu do předsíně, abych ho obula, tak nutně potřebuje nakreslit obrázek, pohladit kocoury, vysypat hračky, zajezdit si na motorce, sednou si na gauč s knížkou..atd atd. A nemyslím tím jednu z těchto činností, to dělá všecko najednou, jen aby se ven nešlo. Takže nakonec proběhne ukecávání a uplácení…dobře, můžeš si ven vzít samopal…to je jedno, že na nás budou lidi čumět, jakobych vychovávala teroristu
A taky vám dělají scény, když máte jít ven? To je že ven půjde, pak nepůjde, pak začne řvát, když řeknu, že teda nejdeme, že chce jít. A oblékání někdy je taky peklo, protože zdrhá a má z toho hroznou prču?Ale daří se nám odcházet bez křiku. To většinou nastane ve chvíli, kdy se dole potkáme s někým jiným a Luky začne řvát, proč jako ten člověk leze DO NAŠEHO VÝTAHU!!!
![]()
nebo já po těch schodech nepůjdu, protože tam šla nějaká baba
![]()
Tak to máme štěstí, my bydlíme v přízemí. ![]()
barah píše:
A taky vám dělají scény, když máte jít ven? To je že ven půjde, pak nepůjde, pak začne řvát, když řeknu, že teda nejdeme, že chce jít. A oblékání někdy je taky peklo, protože zdrhá a má z toho hroznou prču?
jojo to známe.. nebo se začne válet po zemi a strojit ne.. tak já tak budem doma.. doma néé a řev, tak já tak se pojd strojit -nééé ven ne
atd…
většinou dostane na zadek, v breku se oblíkne a pak je to ok
on to snad už i vyžaduje ![]()
Tak to máte taky hezký holky,u nás podobný,malej nechce moc ven,tak ho chytám po zemi,schová se mi pod stůl,když ho vytáhnu tak se vzteká,dám mu boty na ven,do půl min.jsou dole a zdrhá dál,dnes jsme byli nakoupit s babčou a malým v kočáře,vyjimečně spal,byl chvili klid,teď krámuje zas šuplíky a lítaji tu hračky všude,bude zas co uklízet,tak pevný nervy všem.
![]()
hihi.. ještě že v obchodě spal co ?.. Jinak mě poslední dobou v obchodech diriguje: mami dem a ztrhává vše na zem na co z kočáru dosáhne
![]()
No Verus,moc nespal,akorát se vzbudil u kasy a začal vyvádět,dala jsem mu rohlík a byl chvili klid,jinak se umí vztekat pěkně,ještě nás kontrolovali že jsem měla pod kočárem plíny pampers,jestli máme lístek,tj.dobrý co,koupila jsem mu je v dm,tak jsem musela hledat ještě lístek z drogerie jestli jsem to opravdu koupila tam,no dnešek fakt skvělej,to bych vraždila,aspoň že malej už spí konečně,zítra máme očkování,to bude zas veselo.
![]()
Kakika píše:verusle píše:Jo jo, nejdřív kolika, pak zuby, pak kdoví co a musím říct, že zejména první rok jsem si ho vůbec neužila…hrozně plačtivé mimi se separační úzkostí trvající cca půl roku. Záchvaty smíchu začal mít až teď poslední měsíc a je to balzám na duši, když se dítě krom řevu a vzteku občas i rozhihňá. Jinak, nevím jak vaše děcka, ale Luky pořád nedokáže celou noc spát. A nejdřív..je miminko, má hlad, pak že má žízeň (bylo léto), pak ty zuby, pak asi noční děsy…v noci nekojím cca třičtvrtě roku, před 4mi měsíci jsem odstavila úplně, flašku s vodou má k dispozici v postýlce a i se sám obslouží, ale stejně se min. 4× za noc vzbudí s řevem
takže sem furt jen poslochala.. to ej 3 měsíční kolika.. trvala ná do 9 měs. a pak už začínal pomalu stát a chodit a začal jak píšeš teror s hrabošením věcí v bytě..no do ted máme skoro holobyt aby si ś něčím neublížil
Jsme na tom hodně podobně přes den i v noci a i venku s řevem a vztekáním a taháním odevšad
. S manželem si každé ráno říkáme, že ho někde vzadu někdo natáhnul na klíček a až večer ten klíček dojede
. No nic jiného než vydržet stejně nemůžeme, takže zkoušíme všechno možné i nemožné a jednou to určitě přejde
.
tak ať očkování zmáknete.. náš se spíš těhle věcí bojí..dnes jsme byli po půl roce zkusit cvíčo a jak byl v neznámém prostředí tak zas bulel a držel se mě jak klíště.. jak se otrkal tak už tam hned lítal a tančil
aspoň se pěkně vyblbnul a spinkal pak 2 hodinky po o ![]()
ted už jdu hají at sem ráno fit.. posldení dobou si vstává jak chce.. (5:30- 7:30) ![]()
kubap píše:Kakika píše:Jsme na tom hodně podobně přes den i v noci a i venku s řevem a vztekáním a taháním odevšadverusle píše:Jo jo, nejdřív kolika, pak zuby, pak kdoví co a musím říct, že zejména první rok jsem si ho vůbec neužila…hrozně plačtivé mimi se separační úzkostí trvající cca půl roku. Záchvaty smíchu začal mít až teď poslední měsíc a je to balzám na duši, když se dítě krom řevu a vzteku občas i rozhihňá. Jinak, nevím jak vaše děcka, ale Luky pořád nedokáže celou noc spát. A nejdřív..je miminko, má hlad, pak že má žízeň (bylo léto), pak ty zuby, pak asi noční děsy…v noci nekojím cca třičtvrtě roku, před 4mi měsíci jsem odstavila úplně, flašku s vodou má k dispozici v postýlce a i se sám obslouží, ale stejně se min. 4× za noc vzbudí s řevem
takže sem furt jen poslochala.. to ej 3 měsíční kolika.. trvala ná do 9 měs. a pak už začínal pomalu stát a chodit a začal jak píšeš teror s hrabošením věcí v bytě..no do ted máme skoro holobyt aby si ś něčím neublížil. S manželem si každé ráno říkáme, že ho někde vzadu někdo natáhnul na klíček a až večer ten klíček dojede
. No nic jiného než vydržet stejně nemůžeme, takže zkoušíme všechno možné i nemožné a jednou to určitě přejde
.
určitě taky na to čekáme
![]()
Jo holky,neni to lehký,celý ráno mi řval jak blázen,nechtěl vůbec spát,loví zub asi další,usnul mi cestou k doktorce,tam se vzbudil a zas řev,dali mu očkování,pak byl chvili klid,jinak ho takový zachvaty vzteku chytaji pořád,trká zas hlavou o zem jak mu něco hned nejde,malem se spálil o krb,no už nevim kde mám hlavu,teď je s babčou chvili,aspoň mám trochu klidu,jinak už vydrží hrát si sám aspoň 3-4min,tak aspoň nějaký úspěch,vydržte holky,,snad je to brzy přejde.
![]()
sonic.01 píše:
Jo holky,neni to lehký,celý ráno mi řval jak blázen,nechtěl vůbec spát,loví zub asi další,usnul mi cestou k doktorce,tam se vzbudil a zas řev,dali mu očkování,pak byl chvili klid,jinak ho takový zachvaty vzteku chytaji pořád,trká zas hlavou o zem jak mu něco hned nejde,malem se spálil o krb,no už nevim kde mám hlavu,teď je s babčou chvili,aspoň mám trochu klidu,jinak už vydrží hrát si sám aspoň 3-4min,tak aspoň nějaký úspěch,vydržte holky,,snad je to brzy přejde.![]()
![]()
náš si dneska stričl ruku do pumičky když mu děda pumpoval skákací žirafu.. chmaták jeden malej
tak to zas byla scénička.. i když oprávněná.. celej prst měl zmáčknutej a červenej
trdlo.. ted spinká takže pohoda
![]()