Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Hobitka Tak v 8mi týdnech ještě těžko něco poznáš, proto se ptám na věk.
Právě v tomto období jsem si říkala, jak budu mít klidného a hodného chlapečka. Prdlajs.
A kolik je dceři? Já jsem to psala - Agátce budou v srpnu 3 a Robinkovi bude v srpnu rok a půl.
Jsem si naivně myslela, že to „nejhorší“ mám už za sebou, ale asi jsem se opět spletla. ![]()
@Hobitka Znám - jako bys popisovala mého staršího syna, byl úplně stejný ve 2 letech. Vždycky jsem říkala ze srandy, že bych měla dostávat vyšší mateřskou oproti kamarádkám, které si opravdu užívaly mateřskou dovolenou v klidu, na lavičce u pískoviště. Já jsem zatím pobíhala za synem kilometry kolem.
Jediné co pomáhalo a ještě dnes (je mu 6 let) je unavit ho. Takže sportujeme, má rád všechny sporty, nerad se nudí, takže často výlety, prostě nějaký program.
Vědomostně byl taky vždycky napřed, pediatrička říkala, že je to tím, že je živější, stíhá víc věcí najednou a prostě toho víc pochytí. To je pozitivum. Další vidím v tom, že chce pořád zkoušet něco novýho, nemá problém se seznamovat, nebojí se nových věcí, kroužků (atletika), nástupu do školy, v tom je to jednodušší.
Kolem 2 let jsme hodně chodili pěšky, jezdili jsme na cvičení s dětmi (takové to cvičení s písničkami, kde se staví překážkové dráhy atd.), jízda na odrážedle.
Asi jsi to už slyšela hodněkrát, ale věkem se ty děti zklidňují. I když jsem tomu nevěřila, už to můžu potvrdit ![]()
@Vája Dceri je 25 mesicu. Ja se prave taky pripravuji na to, ze tenhle klid u maleho je jen „obdobi“ (vetsina deti ma kratka obdobi koliky, obdobi zubu, u nas jsou to kratka obdobi relativniho klidu
).
@Mamutice Dik za trochu optimismu. Takze uz tak jenom 4-6 let
.
@Hobitka To uteče!
Navíc lidi s humorem, což vypadá je Tvůj případ, to snáší líp
@Hobitka Tak to máš děti pěkně o dva roky, taky dobrý.
Třeba bude syn klidný…
Doufám, že nám dáš vědět, jak se to u vás vyvíjí… ale jestli tě to uklidní, tak dcera se ti pravděpodobně bude sklidňovat už teď. Agi má skoro 3 a už je to s ní lepší, když rozumí a umí si říct, co chce apod. Myslím, že tak ve 2,5 letech byl nějaký zlom… hlavně venku je dost samostatná, akorát teda doma se neustále vzteká a dožaduje se něčeho, co jí prostě nechceš dát nebo dovolit.
Já teď právě čekám, až se začne sklidňovat Robík… no vidím to ještě cca rok. ![]()
@Mamutice píše:
@Hobitka To uteče!Navíc lidi s humorem, což vypadá je Tvůj případ, to snáší líp
S tím souhlasím… já su cholerik a snáším to špatně, a ještě k tomu to mám 2×.
Chi.
Já naštěstí jen jednou, druhý potomek je naopak hodný, asi za odměnu ![]()
@Vája píše:
S tím souhlasím… já su cholerik a snáším to špatně, a ještě k tomu to mám 2×.
@kamce Jak to bylo mysleno? Pokud myslis diteti, tak ale moc nevim, jak bych delala, mam nezravce (souvisi s tou zvysenou aktivitou - na jidlo, piti proste neni cas
) ted uz konecne ne na prvnim percentilu, ale na nejake pokusy stejne neni moc prostoru (ma „nalepku“ extremne hubena, ve dvou letech 10 kg…), celkove spis masozravce, sladke krome gumovych medvidku (slouzicich sem tam jako motivace) vicemene odmita (susenky ani zmrzlinu nechtela, kasi nebo jine sladke vecere neji). Akorat ovoce ji a obcas chleba s medem, domaci piskot. Pije taky jen cistou vodu nebo cerny caj.
@Hobitka joo dítěti, byl to jen návrh, tak v tomto případě nevím
Ty brďoo 10kg ve 2, mazec ![]()
@kamce Jako navrh dobry, taky me to napadlo. Dokud jedla pred spanim kasi (asi do roka a pul), tak jsem delala experimenty nedavat ji pred spanim, jestli lip usne, ale stejne bez vysledku. Proste se nam to takove narodilo, tak to budem muset nejak vychovat
.
@Mamutice píše:
Chi.
Já naštěstí jen jednou, druhý potomek je naopak hodný, asi za odměnu
No to by mě právě zajímalo, jestli je tu někdo, kdo má živé děti obě. To mě „odměna“ minula. ![]()
@Hobitka Ty bláho, ta je fakt hodně hubená… a na výšku standart?
Naše obě děti jí naopak až moc dobře, jsou stále při chuti.
Ale že by valili neustále sladkosti, to zas né, ale něco sladkého denně asi mají, ale krom toho i často zeleninu a ovoce i několkrát denně.
@Vája Jo, velka je celkem normalne (86 cm). Aspon tu chut k jidlu vam zavidim. My nejak bojujem na vsech frontach (jidlo, piti, spani)
. Humoru mam zatim nastesti dost, ale stejne casto ponekud cerna.
@Hobitka Cca 86 cm má náš Robík, ale je to kluk a je celkově nějak dopředu.
Tak na to, jak jsou naši živí, tak problém s jídlem (až na vybíravost u Agi), ani se spaním nemáme. Je pravda, že Robík by mohl pít víc, ale zřejmě mu to stačí.
Já mám teda smysl pro humor, ale to nemění nic na tom, že su cholerik s občasnými hysterickými záchvaty. ![]()