Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No malej teď konečně asi 20min.spí,od rána nechtěl vůbec spát,chtěla jsem zatopit v krbu,leze mi všude kolem,strká ruce do popela atd,od rána ho tahám od toho krbu aby se nespálil,rozbil se nám kotel na plyn tak tj.blbý,musíme si topit samy,no aspoň tu je už teplo,jinak taky od rána vztekání,jak mu hned něco nejde,tahal tu pejska-malýho yorkshira za chlupy a čumák,tak honím malýho a psa najednou,už z nich nemůžu,konečně chvile klidu,snad aspoň hodku,mějte se.
![]()
Luky nějakým zázrakem respektuje horké věci..nevím ani, kdy to přišlo, ale nestalo se mi, že by se spálil. Stačilo říct „pozor, pálí to!“ a nešel k tomu. To je jediné štěstí.
Jinak s tím jorkšírem…zrovna dneska mi tekli nervy, když jsem se snažila vysvětlit, že fretku nemůže čapnout za kožich, že jí to bolí (stejně tak i za ocas) a ukazovala jsem, jak jí má nosit (už asi po tisící). Zakazování zvedání fretky vedlo k tomu, že se jí snažil dokopat tak, kde jí chtěl mít
No tak po půl hodině vysvětlování jí konečně vzal tak, jak jsem si to představovala a vzápětí s ní mrskl o zem. To už jsem mu ten zadek nasekala, protože to udělal ze vzteku, že jí musí nést po mém.
Navíc dnes rozbil talíř, ale to nedostal ani vyhubováno. Ví, že to nesmí a hodně ho to vyděsilo, tak jsem toho využila na vysvětlení, že se hračkami nehází právě proto, aby se nic nerozbilo. O pět minut později mlátil hokejkou do lednice
![]()
haha mlátil hokejkou do lednice
to mě teda pobavilo… ![]()
my máme taky yorkšíra a má necelé 2 kg-nejradši ji vyhazuje z pelechu, prohání po bytě a zajíždí motorkou..
no síla..ale na druhou stranu se s ní zas rozdělí o piškoty, křupky a rohlík
pak jde k misce s jídlem a říká sára hami na.. a seděj tam a on ji po jedný granuly podává
to bych ho v tu hcvíli sežrala
… ale za chvilku už Sára neeeeee a válí se z ničeho nic na zemi a vzteká se že ji nechce… ![]()
Zlatý kočky…když už toho mají plné zuby, tak si vyskočí tam, kam na ně nedosáhne (pokud mají čas vyměřit si skok…dneska je tu mlátil nafukovacím balonkem a to stíhali sotva udtíkat po zemi, natož hledat místo ke skoku)
Krmení granulemi? To u nás funguje taky, ale Lukášek krmí sebe
A vysvětlovat nevysvětlovat, že to je hamání pro kočičky a když jim to bude papat, tak budou mít kočičky hlad…to jim radši za to dá hrozno a diví se, proč to mrchy nežerou ![]()
Ale s Miky (fretkou) se taky o vše dělí…a to je tedy popelnice, není nic, co by odmítla, tak u ní je spokojený (ale jen do té doby, dokud po něm neleze a nesomruje, to pak začne řvát „mámoo, mámoooo ehhh ehhh“)
Dneska jsme šli s našima od mojí babi a Luky místo toho, aby nasedl do auta, tak začal zdrhat pryč. Mamka u něj byla nejblíž, tak musela letět ona a já s tátou jsem nasedla do auta a odjížděli jsme pomalu pryč, dělali jsme pá pá a on se začal ještě víc tlemit a přidal na běhu pryč. Moje mamka měla co dělat, aby ho dohonila ![]()
Ahoj holky,no to známe,u nás lítaji psiska oba,to je pořád netahej ho,bolí ho to,občas ho pohladí,pak zas žene,taky mu snědl už granule,honim ho od toho no hrůze,teď skoro hod.spí,aspoň to,tak dobrou,snad se trochu vyspíme,ráno bude zas budíček kolem 6,to bude radosti,tak přežijte ve zdraví,jsme samá boule na čele.
![]()
Ahoj holky
tak ja se k vam musim pridat. cetla jsme prispevky a tecou mi slzy od smichu. to se vam nesmeju,ale jak kdybyste psaly o mne a moji skoro 3lete dracici. obcas uz mi pripada, ze me snad chapete jen vy co tu pisete vase zazitky. takze strucne. mam skoro 3letou slecnu, jsem na ni sama, odesla jsem od jejiho taty kdyz ji byly dva roky. do roka a pul nechodila, dokonce jsme chodily i na rehabku a ejhle,jak se naucila chodit, konec.nechodi, jen lita, skace, hopsa, ona i u jidla se kyve jak autista a neni v klidu, mozna kdyz kouka na krtecka a i tak vlastne nesedi,ale stoji a hopsa
moje znama psycholozka rekla, ze neni hyper,ale jen ziva. samozrejme uz jsem si zvykla,ale nekdy jsem fakt vystavena i to jak jsem na ni sama, ze ji nemam komu dat hlidat, ze vecer padnu a brecim.s tim hristem
jako kdybyste mi mluvily devcata z duse, zacvaty vzteku, sceny, prolejza vsechny klouzacky tak desetkrat, ja jsem zpocena az na riti a v lete fakt umiram, to litam jak hadr na holi a padam vecer hotova a myslim si, fajn, je vylitana a ono prd, lita do deseti do vecera po byte
takze uplne chapu o cem mluvite. ted mi zase letela do silnice, zadnej pud sebezachovy, ja se trema nakupnima taskama a ona se mi vysmykla a letela, ja na ni muzu rvat, nic, no des. na zadek dstala, nic nepomaha, doufa, ze vekem t prejde. ale jinak jsem rada, ze je aktivni,aspon se neztrati
preji vsem pevne nervy
Vrátili jsme se v poledne od kamarádky (ta ještě s Lukym neměla tu čest
) a nejdřív nechápala, proč na hřišti stojím Lukymu pořád za zadkem. Pochopila, až když její 16ti měs. dcerka dostala facku za to, že se mu jen postavila do cesty
Už jsem nemusela vysvětlovat, že nehlídám Lukyho, aby si něco neudělal, ale hlídám ostatní děti
Jinak…klasika…pískoviště - 1min., prolejzačka - 1 min., houpačka - 20vteřin, houpací koník - 20 vteřin a takhle to tam střídal pořád, já zas ulítaná jak blb a kámoška…no vidíš, on se vylítá a v poledne padne.....no, „padal“ v postýlce skoro hodinu. Když jsem jí to před chvilkou psala, tak nevěřila, že oni přišli a za 10 min. malá spala (počítáno i se svlékáním) ![]()
Jo holky,taky hezký,koukám jak jste si to užily,malej taky lítá celej den,ráno v půl 4vzhůru,od šesti nespí,spal dnes asi hod.a půl,to padne tak kolem devátý,teď dáme kaši,to bude veselo než usne,pomáhá mi teď moje mamka,jinak jsem taky na něj sama,tatik v tahu celej tejden,padám na čumák z něj,v noci nemůžu ani spát v klidu,jinak to hřiště,taky se houpe chvili,nic ho nebaví dlouho,je toho až až,no musime vydržet.
![]()
sonic.01 píše:
Jo holky,taky hezký,koukám jak jste si to užily,malej taky lítá celej den,ráno v půl 4vzhůru,od šesti nespí,spal dnes asi hod.a půl,to padne tak kolem devátý,teď dáme kaši,to bude veselo než usne,pomáhá mi teď moje mamka,jinak jsem taky na něj sama,tatik v tahu celej tejden,padám na čumák z něj,v noci nemůžu ani spát v klidu,jinak to hřiště,taky se houpe chvili,nic ho nebaví dlouho,je toho až až,no musime vydržet.![]()
![]()
uplne hcapu.jsem tady ale asi jedina, kdo ma zivou HOLCICKU
vetsinou to jsou kluci. ja jsem spis hotova vecer nebo o vikendu, jsem sama, nemam hlidani, nasi jen obcas, tata bydli pres celou republiku,takze ani vecer si neoddychnu.je to ale lepsi cim je starsi, uz se i sama zabavi,ale fakt jsem neverila jaka je to makacka
dneska zrovna budicek v 6, venku prolezla vsechny prolejzacky, ze me uz lilo rano, zpocena jak pes
pak odpol.opet klasika,tj. utikani mi do silnice, do psich hoven, proste vsude,ja uz muzu trenovat na maraton
jsem zvedava na sklku, aby jim na vychazce nezdrhla ![]()
Ahoj holky,jo dnes byla zas noc,2krát vzhuru,ráno od půl 6nespí,usnul večer až kolem osmý,přes den spal asi hodku,jinak dnes se vztekal,leze mi do koše,tahá vše co najde ven,hází to všude,teď se naučil otvírat pračku automatku,dvířka zatim drží,hází vše možný do wc,tahá mi kabely všude po bytě,hlavně ty od počítače,tiskárny atd,leze na zásuvky,no aby se člověk zbláznil,aspoň teď jsme u rodičů ještě asi týden,pak bude hůř,budu zas na vše sama,nikdo mi tam doma nepomáhá,takže nebudeme stihat zas nic,je to náročný,zkuste jim dát na hraní balonky,pinkat si nebo u nás dám do velký misky kolíčky na prádlo barevný,malej krámuje co se dá a je chvili klid,mějte se,paa.
![]()
Ahojda holky
zejtra se snad vyspíme déle ne?… když se mění ten čas tak snad aspoń do 7 (když dodrží kalsiku do 6 a nebude vstávat dřív..) my ho dneska normálně v noci ve 3 šli vyndat z pokojíku z postýlky a dali si ho do postele aby jakože spal dýl ráno a vypsali sme se.. když je víkend.. (když v noci brečí třeba tak to tak uděláme a spí vždycyk v posteli dýl).. no a co myslíte? byl vzhůru už před 6
a to sme s ním ještě moc nevyspali
hehe.. Jinak včera jsem bourali na motorce.. jelikož neposlechne a schválně sjížděl s cesty do pole a do kopce atd.. pak se rozjel z kopce a přeletěl přes řidítka.. a to manža stál u něj, ale to člověk prostě nevychytá.. tak řev, krev z nosu, a odřenej nos a čelo.. vypadá jak po boji, chudáček malej (na zlobení to ovšem vliv nemělo..
Teď je s manžou u babičky tak sem aspoń mohla uklízet a ted čekám až dorazej
![]()
tak se mějte a pevné nervy ![]()
Holky, můžu vás „uklidnit“ že bude hůř
. Ne, dělám si srandu, to, co popisujete se psama, dětskýma hřištěma, spaním, máme rok za sebou.
Po roce? Malé budou skoro 3, ráno vstávala v 5.30, byli jsme 2× venku a doteď nezamhouřila oka (nespí už odpoledne skoro rok) a skáče mi tu po gauči
. Máme ještě miminko a fakt se těším, když večer zalehne a já mám konečně klid - teda klid, uklízím bordel po celým dnu a dělám to, co jinak nestíhám
.
Jinak motorkou zajíždí jorkšíra dodnes - teda u mých rodičů, ještě že chudáka nemáme doma.