Chlapeček rok a půl horečky 40

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1101
8.3.21 18:35
@VEROVELS píše:
Ahoj holky,
Jdu si sem pro radu. Náš malý, rok a půl, chlapeček trpí od svých 10 ti měsíců často na horečky. Poslední horečka býka doprovázená rýmou a kašlem, byl s tím spojené i slabý zánět močových cest.
Včera večer jsem už cítila, jak hoří, tak jsem zbystřila a naměřila mu 39,3 po odečtení v zadečku. K tomu žádné jiné příznaky. V noci tedy pláče bolesti, asi hlavička, a je neklidnyVzdy srazim nurofenem na 4 hodiny a pak zase horečka vystřelí na těch 39,4.
Co si myslíte, že to je? Je to normální, že dítě může mít horečku bez dalších příznaků?
Moc Vám. predem děkuji za odpovědi

Přidám jen naší zkušenost. Dcera to měla podobně a nakonec se zjistil chronický zánět ledvin a reflux moči z močového měchýře do ledvin. Tím netvrdím, že to máte též. Ale pokud se to opakuje, základní vyšetření krve a moči by stálo za to, pokud jste neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
8.3.21 18:37

U nás je tu většinou dva dny. Zrovna nedávno je syn měl, přes 39, začalo to v noci, celý druhý den ležel a ten další den už nic. Ani rýma, ani kašel se nedostavil. Léčím nurofenem, u staršího jsem dělala i zábaly, když horečka nešla jinak srazit. Někdo mi i říkal, že díky takovým horečkám se dítě rychleji vypořádá s nemocí. Staršímu je šest a už dlouho neměl teplotu kolem 40, tak snad to věkem bude lepší. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
8.3.21 18:38

@maja45 Byli jsme před měsícem na krevních testech, vše bylo v pořádku. Rozbor moci ale zatím nedělali. Hodím jí tam preventivně zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
8.3.21 18:39

Od cca 1 do 5 let. Někdy i co 2 týdny, jindy 3 měsíce nic. ATB nedostával, protože na léčbu to nemělo efekt. Proto se zvažovaly ty horečky. U nás vyjela horečka a hned ten den měl CRP vysoke.

• Citovat
  • Upravit
24
8.3.21 20:06

@Billi Doktorka jednou zmiňovala tzv. Periodicje horečky. Třeba se v našich případech o ně jedná. Je to fakt složité. Obzvlášť když dítě neřekne, co ho bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
8.3.21 20:24

@VEROVELS to je ta PFAPA, jak jsem psala. U syna to bylo od brebery v nose, vyndali mandli, dostal očkování proti pneumokokovi a máme klid.
Plus samozřejmě i to, že byl teď rok doma a měl čas se uzdravit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA