Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky.
Potřebovala bych poradit, kde kupujete mrkev a jakou. Kupovala jsem jak s natí, tak i balenou a všechny byly hrozně hořké . Prďola pak samozřejmě odmítal příkrm s touto mrkví (nedivím se, ani mě to nechutnalo). Dnes jsem si objednala bio mrkev - nemáte s n í někdo zkušenosti???
Prosím poraďte, nerada bych celou zimu kupovala jen „skleničkovou mrkev“
Díky moc za vaše rady
Lenka
Ty obyč. kupované jsou někdy " nejedlé - hořké ", ani mě to nechutná. Pro malou kupuju zatím jenom BIO a je docela dobrá.
Díky za odpověď.
Jsem zvědavá, jaká ta bio mrkev bude, snad mu bude chutnat. ![]()
Lenka
Ahojka Neználku,
mrkev hořkne když se zapaří v igelitovém pytlíku. Volně prodejné jednotlivé mrkve jsem ještě hořké neměla, ale musím přiznat, že většinou máme domácí uchávanou v dřevěných pilinách.
já jsem kupovala bio mrkev za 29kč kilo a byla pěkně hnusná,neměla vůbec žádnou chuť a byla to taková ta ohýbací,hodně měkká.Radši kupuji svazečky s natí,jsou sladké a nám chutnají.
Ty biomrkve jsou lepší , protože by neměly být hnojeny uměl. hnojivy a stříkány chemiemi. To je to BIO a to jde. Co kupuju já, je vždycky dobrá, stojí kolem 30 kč/kg. Hořkou jsem koupila obyč, i když nebyla v igelitu. Ty svazkové mrkve jsou na 100% hnojený umělinami ale vypadají pěkně. Ke všemu většinou dovoz. Jinak BIO mají v bioprodejnách, někdy ve zdravé výživě. Zkus se poptat.
Taky budu mít tu BIO mrkev za 30Kč/kg. Jinak na tu hořkou mrkev jsem natrefila jak z igellitu tak i ve svazku. Třeba byla přemrzlá. Bohužel nemáme vlastní zdroje ze zahrádky, to bylo určitě nejlepší. Tak snad ta BIO mrkev bude dobrá.
Lenka
Ahojky, ja som kupovala mrazenu mrkvu vinica je to nieco ako bio, nema to sice to oznacenie, ale pestuje sa to v nejakych super nezavadnych oblastiach maju vyslovene pre deti baby karotku, hrasok, kukuricu. Ta baby karotka je vazne dobra ![]()
Gothic: To je taky dobrý nápad - zmražená baby karotka. To mě nenapadlo. Pořád jsem se fixovala na to, aby to měl čerstvé. Ale hlavně když to nebude hořké. Díky
Lenka