Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kdyby to něco způsobilo, už bys to nejspíš věděla. Horká voda může vyvolat stahy dělohy a v rané fázi těhotenství potrat, nicméně reálně nevím o nikom, komu by se to následkem jednorázově horké vany stalo. Pro svůj klid to omez, ale jednou za čas se nic nestane.
Tak do budoucna bych se na to pro klid duše vykašlala a minulost neřešila, s tím nic nenaděláš. A radši méně čti, jinak zjistíš, že „zakázané“ je v těhotenství pakticky cokoliv. Nekuř, nepij, neber drogy a o moc víc neřeš.
Na začátku těhotenství to není doporučeno, kvůli potratu. Vanu si klidně užívej dál, jen si ji nedávej úplně horkou ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer, je mi 22 let a jsem na začátku 6 týdne těhotenství a teď jsem se dozvěděla že bych se neměla koupat v horké vodě.
Od začátku jsem se koupala v horké vodě mám strach zda by se plodu nemohlo něco stát je to hodně špatné?
Mám strach
Nemělo by to ublížit když se budete koupat jednou za čas v horké vodě a ne každý den aby se nic nestalo v raném těhotenství jak píše SlečnaDahlia by to nedělalo dobrotu ![]()
Do vany chodím ob den. Pomáhá mi ho na záda. Jsem momentálně covid pozitivní a v 9tt, takže z nudy ve vaně ležím často. Vodu mam horkou, ležim v ní klidně i dvě hodiny. Dělala jsem to tak i u dcery.
Horkou vanu miluju a normálně jsem si ji dopřávala i na začátku těhotenství.
Jsem po IVF, problem na strane partnera teda, ale horku vanu mam zakazanou. Moc omezeni neni, ale na tu vanu me upozornujou vzdy, odpustila bych si ji…
Ja kvuli tomu zacala v sedmem tydnu krvacet a skoncila ve spitale. Od te doby se radsi nekoupu.
Dobrý večer, je mi 22 let a jsem na začátku 6 týdne těhotenství a teď jsem se dozvěděla že bych se neměla koupat v horké vodě.
Od začátku jsem se koupala v horké vodě mám strach zda by se plodu nemohlo něco stát je to hodně špatné?
Mám strach