Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj!
Chtěla bych poprosit o radu. Jsem spíš kozel zahradník. Nějak si neumím najít čas na prostudování odborné literatury k pěstování hortenzií, ale moc se mi líbí. Vím jen, že by měly mít speciální mix zeminy podle barvy, druhu…
Myslíte, že přežije hortenzie koupená jen v obyč. květince (žádné zahradnictví) i vsazení do normálního záhonu bez nějaké alchymie, když k ní dám jen hlínu z kompostu?
Díky za názory ~x~
@Lenčijka Přežije (kompost je kyselý a ona nesnáší vyloženě zásadité prostředí) a barvu bude mít podle ph prostředí. Až si najdeš čas a prostuduješ si to, tak tam podle toho něco přihodíš ![]()
A nebo si prostuduj tenhle článek, to přečteš za chvilku a nemusíš nikde hledat.
Sama hortenzie nepěstuji ale mamča má dvě. Myslím že alchymii nepotřebuješ, stačí ti přidat rašelinu ke kompostu a koupit si hnojivo na hortenzie
. Kvete na dvouletém, takže žádný jarní sestřih. Dobrý je také kruh který se používá na pivoňky, tohle mají sousedé v ulici kteří mají v předzahrádce obří bílou hortenzii.
PS: ještě jak píšeš že je koupená v květince. Tam bych jí osobně nekupovala, na 100% je to dovoz z Holandska který nemusí přežít naše zimy. Raději bych koupila v zahradnictví kde už jí třeba rok mají venku a bude „otužilejší“…ale v pěstování hortenzií jsem jen teoretik ![]()