Hospodaření s penězi

12
15.8.16 15:48

Hospodaření s penězi

Určitě už se každý z vás jednou dostal do situace kdy musel řešit každou korunu.
Jsme dva dospělí a dvě malé děti a za boha se nám nedaří dát ani korunu bokem.
Zajímá mě váš rozpočet na nákup. kolik tak utratíte?. co vaříte aby vás to vyšlo na co nejméně peněz?. Co a jak dělat aby se dalo co nejvíce ušetřit v domácnosti?.
Z počítání každé koruny už začínám být v depresích..kolikrát až zoufala..

není to ze bych utrácela za kde co..ale jednou přijde pojistka na auto.. pak se pokazí něco jiného.. a to je pro nas velky financni zasah..zaposlední dobu se nám každý měsíc něco stane.. asi nám to někdo nepřeje :cert:

aby nám něco zbývalo potřebovala bych za nakup celkem maximálně 3000-4000 pro celou rodinu…

potřebovala bych poradit.:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35797
15.8.16 15:54

Tak záleží jaké máte příjmy a výdaje. Já bych za 3-4t rodinu nenakrmila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
15.8.16 15:55

Ani se nedivim, ze Vam nezbyva 3-4.000 je strasne malo pro 4 lidi. To mas 100-130kc na den. No jak holky radi. Nekupovat polotovary, kure cele rozporcovat, lusteniny, zapecena jidla-tam to nazenes bramborama nebo testovinama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.16 16:01

Vkladam anonymne, protoze ja jsem magor, co musi vse obalkovat a lide na me koukaji jako na blazna…
Mame standartni vydaje, ktere nebudu vypisovat jako je net, mobil, hypo, sypo, platime alimenty byvale manzelce manzela…to jsou standsrtni platby, ktere musi kazdy mesic ven. Mame 2 deti skolou povinne ve stridave peci, takze platime i jidelnu..
Mesicne odchazi z uctu cca 25 tis..
A zbytek mam rozlozeny takto:
2500 velky nakup - a opravdu to vystaci, je to jeden velkej nakup zakladnich potravin, vydrzime tak tyden bez jakehokoliv dalsiho nakupu a pak nakupujeme pecivo na svaciny nebo dalsi veci co dojdou
3000 mame na benzin - mame 2 auta plne vytizena dojizdime oba denne do prace
a pak mame vetsinou 6000 na mesic..proste jsme si nejak udelali takovej pravidlo, ze na kazdy tyden mame cca 1500 a bereme z toho, to jsouprave ty male nakupy, chlap pivo treba, ja pokec s kamoskama nebo tak..proste obycejne vydaje…
To, co z vyplaty zbyde vetsinou vydelime dvema a mame kazdej pro sebepar stovek nebo tisic, podle toho, jaka prisla vyplata a stim si nakladame jak chceme :)

• Citovat
  • Upravit
4009
15.8.16 16:01

Ctyri lidi dlouhodobe za 3-4 tisice mesicne neuzivis. Za predpokladu teda, ze nebudes kazdy den varit testoviny za 6 kc s gothajem za 10 kc. Na jidle se setrit da, ale ne na ukor zdravi. Decka potrebujou jinou vyzivu nez za 3000 mesicne pro ctyri osoby. Jinak teda abych i neco poradila, je leto - levna sezoni zelenina, takze vyuzivat hlavne tu. Casto varim mrkvove nebo kedlubnove zeli, cuketove, kvetakoce, brokolicove placky, ted mame casto i houby…jinak kupuju ve velkem veci jako pohanku treba 20 kg - pocatecni vydaj je vestsi ale pak to nestoji cely rok nic, 10 kg brambor a tak… Maso kupuju na farme, tez to vyjde o par kacek levneji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35797
15.8.16 16:04
@Anonymní píše:
Vkladam anonymne, protoze ja jsem magor, co musi vse obalkovat a lide na me koukaji jako na blazna…
Mame standartni vydaje, ktere nebudu vypisovat jako je net, mobil, hypo, sypo, platime alimenty byvale manzelce manzela…to jsou standsrtni platby, ktere musi kazdy mesic ven. Mame 2 deti skolou povinne ve stridave peci, takze platime i jidelnu..
Mesicne odchazi z uctu cca 25 tis..
A zbytek mam rozlozeny takto:
2500 velky nakup - a opravdu to vystaci, je to jeden velkej nakup zakladnich potravin, vydrzime tak tyden bez jakehokoliv dalsiho nakupu a pak nakupujeme pecivo na svaciny nebo dalsi veci co dojdou
3000 mame na benzin - mame 2 auta plne vytizena dojizdime oba denne do prace
a pak mame vetsinou 6000 na mesic..proste jsme si nejak udelali takovej pravidlo, ze na kazdy tyden mame cca 1500 a bereme z toho, to jsouprave ty male nakupy, chlap pivo treba, ja pokec s kamoskama nebo tak..proste obycejne vydaje…
To, co z vyplaty zbyde vetsinou vydelime dvema a mame kazdej pro sebepar stovek nebo tisic, podle toho, jaka prisla vyplata a stim si nakladame jak chceme :)

A kde máš nějaké spoření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15266
15.8.16 16:05

@Gabulkaa Nakrmit 4lidi za 3 až 4tisíce je podle mě nereálné… :nevim: Já se snažím vejít do 8tisíc, taky jsme 4 a mám to tak akorát. Co zvýšit příjem, nešlo by?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
15.8.16 16:07

@Gabulkaa Hádám, že problém bude někde jinde, než v tom jak za 3 tisíce uživit rodinu, ve které jsou dva pracující dospělí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
15.8.16 16:09

3-4tis pro 4 lidi jsou zalostne malo. Chce to mit pripraveny rozpocet, protoze pojistka na auto preci neni neplanovany vydaj, u pojistek, servisnich prohlidek a ruznych revizi vis preci presne, kolik a kdy budes platit. Takze tyto vydaje zahrn do planovanych vydaju. My za jidlo moc neutratime, protoze varim ze zakladnich surovin, ale 4 tis pro rodinu s detmi, kde musis mit ovoce, zeleninu, pripadne i mlecne vyrobky je proste malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
15.8.16 16:11

@Gabulkaa 3-4000 pr 4 osoby je prostě almužna :? Jaké máte příjmy a jaké výdaje? Ono se šetřit dá ale je určitý strop kdy už to prostě nejde :? Rozpočítej si kolik máš na osobu a na den a uvidíš že to neni reálné. To chce bud omezit jinde a nebo navýšit příjem ;) Tohle je pak živoření a ne šetření, já si taky šetřim ale rozumně, nekupuji zbytečnosti teda většinou, sušenky teda tady v zásob jsou ale pro mě to vyjde levněji než něco péct a pak neodolam a sladké nesmim takže vždy se tady něco najde ale často beru co je v akcích ale nepočítam každou korunu a co mě zůstane na konci měsíce přesunu do rezervy. ted jsme objednávala na nový školní rok věci a peníze lítají, dneska ještě boty pro malou a ještě pro všechny přezůvku, to se manžel příští měsíc prohne :mrgreen: :mrgreen: ale sám řekl že malá musí mít velkou zásobu oblečení že je to malej čuník :lol:. Opravdu si sepsat za co vše utrácíte a popřemýšlet kde se dá něco ušetřit ale na jídlo máte prostě málo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
15.8.16 16:11
@Cuddy píše:
3-4tis pro 4 lidi jsou zalostne malo. Chce to mit pripraveny rozpocet, protoze pojistka na auto preci neni neplanovany vydaj, u pojistek, servisnich prohlidek a ruznych revizi vis preci presne, kolik a kdy budes platit. Takze tyto vydaje zahrn do planovanych vydaju. My za jidlo moc neutratime, protoze varim ze zakladnich surovin, ale 4 tis pro rodinu s detmi, kde musis mit ovoce, zeleninu, pripadne i mlecne vyrobky je proste malo.

Jako za měsíc 8o Tak to my jsme utratili jenom za potraviny 8-9 tisíc měsíčně. A jsme dva. Takže jsem to skrouhla na 6000 měsíčně. Je třeba se více dívat po akcích a přemýšlet. Tedy je to experiment tento měsíc a jsem zvědavá, zda ho dodržíme. Vychází to na 214 Kč na den za jídlo pro nás dva. Moje strategie je si pořádně přečíst letáky. Tesco, Lídl, Kaufland a prostě si to oblítat. Všude mají něco a opravdu, v těch slevách lítají tisíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.8.16 16:16

Já nepracuji jsem na mateřské
s přijmem manžela a materské - celkem cca 30 tisíc
z toho vydaje co ma asi každý

• hypotéka
  • elektrika
  • voda
  • fond oprav
  • telefon(jak manzel tak ja )
  • zivotni pojistka(manželova)
  • nafta(dojizdeni do práce
  • oblečení pro děti (většinou kupovane po bazarcich vyjde to levneji)
  • nakup

a pak uz je ta minimalni rezerva kterea vždycky na něco padne

• bli potřeba nutne nove vchodove dveře (a zaroven byli v akci za 2000)
  • ted prisla pojistka na auto
  • bzro bude potrebovat mala veti postel a uz se to všechno na me hrne..:/

a aby mi zbyvali aspoň ty 2-3 tisice tak bych prave potrebovala nakupy srazit na minimum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.16 16:18

A co hned jak příjde výplata okamžitě poslat na účet třeba u ing rovnou třeba jen pětistovku a nepočítat s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
15.8.16 16:20
@hudečice píše:
A co hned jak příjde výplata okamžitě poslat na účet třeba u ing rovnou třeba jen pětistovku a nepočítat s ní.

Já jsem si zavedla obálkový systém. Hned píšu na lístky za co jsme utratili a je to bezva přehled. Nyní už vím, že jsme dali tento měsíc jenom 2500 Kč za ptákoviny potřebné v baráku. Vrtáky, hadice atd..Takže už víme, že stop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
15.8.16 16:33

Ja bych nesetrila na jidle, pro tolik lidi vyclenit pouze 4 tisice je tak na chleba s maslem…Spis bych se podivala na tu pojistku pro manzela, nepises o jeji vysi, zda by to zasadne pomohlo rozpoctu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný