Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tak u nás teď houby taky jedou, já jsem v 10tt, v pohodě jsem snědla těstoviny s houbama a houbovou omáčku, no ale 5 topinek se smaženicí jsem nezvládla, během minuty šílený průjem a brnil mě i jazyk, takže v těhu asi fakt jen pomálu
Já se houbama otrávila asi v 30 týdnu.přežili jsme to oba ale v nemocnici na mě každej řval doslova jste těhotná tak co žerete houby
takže asi by se neměli kvuli riziku otravy jíst ![]()
Dnes jsme byli na houbách a našli jen samé modráky. No dali jsme si k obědu omáčku z nich a žiju a nic mi neni, ani těžko od žaludku
Moc jsme si s malou pochutnali a zbylo ještě na zítra ![]()
Tak já jsem si udělala v sobotu výbornou smaženici a jde to ze mě i dneska, takže houbičky asi nejsou uplně to nej… ![]()
jsem rada, ze jsem nasla vasi diskuzi, houby miluju na vsechny zpusoby.. nekde jsem se docetla, ze maji velky obsah vit. a a tak jsem z nich mela docela strach. neslysli jste o tom neco??
Ženy prosim vas..malo co snesu za jidlo..ale docela i udelala dobre kulajda bez kopru s houbami a bramborem.Muze se kulajda v tehotenstvi? dekuji ![]()
Proč by se nesměla?
, taky ji občas udělám. Jsem po druhé těhotná a i při prvním jsem ji vařila a samozřejmě jedla. Buď v klídku ![]()
Dámy, vaši diskuzi jsem potřebovala najít. Jsem v 16tt a včera jsme byli na houbách. Včera jsem slupla bedlové řízky a dneska se chystám na smážu. Houby miluju i normálně a teď na ně mám o to větší chuť ![]()
Tak jsem ráda, že jsem toto našla ![]()
Já slyšela že by se houby neměly a na netu jsem našla toto:
Přes mnohé pozitivní účinky hub je ale třeba dodržet pár tipů při jejich zařazení do jídelníčku. Nejenže se rychle kazí a je tedy nutné je co nejdříve zpracovat, ale také na sebe vážou těžké kovy jako rtuť, kadmium či selen.
Záleží samozřejmě, v jakém půdním podloží rostou. Jiné je to u hub (obvykle žampionů) vypěstovaných na umělých substrátech. Zde riziko obsahu těžkých kovů nehrozí.