Hovor z práce - názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3795
9.12.24 08:33

Aspoň sis mohla udělat názorný obrázek, jak to v těchto provozech chodí. Není výjimkou, že más mít volno, a v 5 ráno ti zavolají, že máš naklusat na sedmou na dvanáctihodinovou směnu. To, že za sebou máš čtyři takové směny v řadě nikoho nezajímá. A pak se zaměstnavatelé diví, že nejsou schopni sehnat zaměstnance. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
9.12.24 08:34

@Fiducia Taky jsem takových holek měla co chodily pod úseky. Někdy vydržely někdy ne. Nastupovat před svátky je brutální, ale zase pokud vydrží. Jídlo bych si tedy minimálně na první den vzala, než člověk zjistí co a jak …. Jinak je to hodně o komunikaci a na koho narazíš za mě.

• Citovat
  • Upravit
27615
9.12.24 08:34

No nastupuješ do řetězce tam nečekej nějaké ohledy, normálně ti zavolali že máš druhý den nastoupit, nevidím v tom problém s tím jsi musela počítat, jinak počítej, že půjdeš na celou směnu proč by jsi chodila jen na chvilku? Pokud bude školení tak to není na nijak dlouho za půl hodiny jsi hotová a můžeš makat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
9.12.24 08:40

Nějak nevím z čeho máš obavy. Prostě práce v obchodě před svátky. Masakr. Vše se dozvíš až nastoupíš. :nevim: Do ruky dostaneš směny a pojedeš. U nás taková fajn makačka, holky pěkně hubly ( to si vždy pochvalovaly ). A musíš být rychlá a šikovná… Jo a nebát se práce. :kytka:
To půjde. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
35414
9.12.24 08:41
@kocourGarfield píše: Více

Já vím, jsem letos první Vánoce jinde. To blaho :mrgreen: Sice taky makáme, ale to se s pokladnou nedá srovnat :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
9.12.24 08:55

No, skoro bych řekla, že na to jídlo nebudeš mít ani čas. Před svátky a v obchodě, to budeš ráda, že se dojdeš vyčůrat. Švagrová dělala v Tescu a svátky byly noční můra. Zvlášť když jim někdo vypadl, to pak dělaly přesčasy denně. Ale zase když to vydržíš, budeš mít to nejhorší za sebou a pak už tě nic nepřekvapí. Jestli tu práci potřebuješ, tak si sbal svačinu, pití, obrň se trpělivostí a do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5120
9.12.24 09:01
@ropucha 02 píše: Více

Musi se naucit rikat ne/nezvedat telefon. Kdyz jsem pracovala v obchodech, retezcich, taky to zkouseli. A taky jsem zpocatku, hlavne ve zkusebce, neumela rict ne. Pak uz jsem se naucila si stat za svym, nezvedat telefon v dobe volna nebo na sms odepsat ne, nehodi se mi to, mam volno a plany, nemuzu prijit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3795
9.12.24 09:01

@kocourGarfield a taky nesmí chtít odpovídající finanční ohodnocení, na to nezapomeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6027
9.12.24 09:35

No teď už jsi tam nastoupila, takže moje praktické rady ti moc nepomůžou. Už jsi zjistila, že tam budeš celý den stát a koukat na to, jak pokladní markuje. Ortopedické boty jsou nutností.

Znala jsem ženské, které tam pracovaly 15 let. Já to dala pár měsíců. Doma jsem ve snu markovala zboží a budily mě noční můry, že jsem špatně vrátila peníze.

Počítej s tím, že ti budou dělat kontrolní nákupy. A my jsme v prosinci ani moc nepili, protože dojít si na záchod bylo dost problematické. Zároveň jsme v prosinci neměli volný víkend. Museli jsme makat 6 dnů v týdnu. Přesčasy byly ohromné a že by nám to někdo proplatil, o tom jsme si mohli nechat zdát. V lednu jsme si mohli část vybrat, že nám krátili směny. Ale to už jsem tam nebyla. Z prosince jsem byla v práci pouze týden a pak jsem se rozhodla skončit. Bylo to ve zkušebce, takže žádný problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
9.12.24 09:38

@Buba mara Bude mít normálně pauzu na oběd. To zase že by ji nedovolily jit na jídlo si nemyslím.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
9.12.24 09:39

@ropucha 02 Já dělala pozici nad. Makačka to byla o tom žádná, ale na peníze jsem si stěžovat nemohla, i když souhlasím, že manažera kdysi manžel dělal za jiné peníze

Příspěvek upraven 09.12.24 v 09:40

• Citovat
  • Upravit
6027
9.12.24 09:40

Jo a ještě pokud je to supermarket, kde se mohou střídat na pokladnách (jednou sedíš a máš pás vlevo, podruhé vpravo), je to dobré. Pokud máš ale pás pouze na jedné straně, každý den cvič. Jinak si odděláš záda. Je to jednostranná namáhavá činnost (taháš basy s pivem a balíky PET lahví a když to budeš takhle dělat 10 hodin, po pár dnech se začnou záda ozývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.24 10:05

A co máš vystudované, to je Tvoje první zaměstnání? Já bych sama volala, ale mám specifické zaměstnání…

• Citovat
  • Upravit
20
9.12.24 10:23

Teoreticky jsi ještě mohla zavolat zpátky a poptat se, co tě napadlo jako dotazy později. No, ale co už řešit teď :) Tak snad se ti tam líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17243
9.12.24 10:25

Příjde mi to dost divný, skoro jako nějaká zkouška flexibility…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat