Hovory s Bohem, vaše víra
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Pro mě je jakékoli náboženství špatně. Je to jen zřízení k ovládání lidí. Osobně si svou víru nenechám svazovat a omezovat žádným přikázáním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, přesně tak.To je pravda. Mozna ze má podíl na velkých nepokojích ve světě. A jakou máte víru, v co věříte, smím li se zeptat?
Tohle téma mně hodně zajímá, řada se o něm bavim
- Citovat
- Upravit
Mohu jen dotaz - skutecne babicka patri k pravoslavne cirkvi? Je češka? Zajima me to ze „studijniho“ duvodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já svou víru právě neskatulkuji. Věřím, že tu jsme pro něco, že potkáváme lidí, od kterých se máme učit a oni od nás, že život není omezený od do. Nevím, je toho spousta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim zdáli patri k pravoslavné církvi, myslím že je katolická, moc se v tom. nevyznam. takze se omlouvám, ano Česka je
- Citovat
- Upravit
@histep píše:
Mohu jen dotaz - skutecne babicka patri k pravoslavne cirkvi? Je češka? Zajima me to ze „studijniho“ duvodu.
Já myslím, že zakaldatelka pojem „ortodoxní“ myslela jako opravdu zatvrzelou křesťanku, nikoliv jako označení pravoslavné církve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj všichni
Všimla jsem si, že je zde založeno podobně tema, ale nedalo mi to a chtěla jsem založit tohle.
Zajímalo by mne, jestli je tu někdo jako jaa četl též hovory s bohem, a jaký konkrétně má na to názor. A zdáli si myslí, to co já. Ze není víra jako víra. Zdali je tu někdo, kdo nesouhlasí s bibli a s některými výroky typu, že k Bohu se dostaneme skrze Ježíše Krista. Jelikoz to si já upřímně nemyslím a docela mne toto štve. V mojí rodině žije babička, která je ortodoxní křesťanka a cokoliv řeknu je u ní špatně a vykládá mi, jak se má člověk řídit bibli. Můj názor je ten, že chození do kostela a dělání po druhých něco a říkání tomu víra, není práva víra. Omlouvam se, blbne mi klávesnice.
A jinak k dotazu - já mám od dětství k náboženství celkem úctu, nikdo mě tak nevychovával, mám to tak sama od sebe, dokonce jsem přemýšlela o studiu religionistiky a i jsem dělal přijímačky na zmíněný obor. Ale sama o sobě beru víru také trochu jinak - do kostela na mši rozhodně nechodím, občas tam zajdu, ale sama v tichu. Obecně si myslím, že člověk k víře v Boha církev nepotřebuje, ale na druhou stranu mě tohle téma církví, mnišských řádů, různých liturgií apod. fascinuje, ovšem asi spíš na teoretické úrovni. Ráda o tom čtu a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že církev je nebezpečná organizace. Ovládá lidi a manipuluje s jejich myšlením. Viz nedávná kauza mlčení biskupů, v historii nic nového, viz bohatství církve a způsob, jak se k němu církev dopracovala. Znám plno katolíků, kteří se chovají vyloženě nemorálně. Víra je něco jiného, nepotřebuje škatulky. Co je dobré a špatné dokáže rozlišit i člověk bez víry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Halamka píše:
Pro mě je jakékoli náboženství špatně. Je to jen zřízení k ovládání lidí. Osobně si svou víru nenechám svazovat a omezovat žádným přikázáním.
To je výrok jak z komunistické učebnice na občanskou výchovu z osmdesátých let. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každý praktikující křesťan věří (nebo měl by), ne každý věřící musí být praktikující křesťan. Kdo se řídí podle autority, Bible nebo církve, může i nemusí být věříci, autorita říká, co máme nebo nemáme dělat, nebo jak máme nebo nemáme věřit. To je špatně. Autorita může ukázat směr, pomoci na cestě, ale žádný skutečný věřící toto nepotřebuje. Jako by nám někdo říkal, jak se máme cítit, co máme cítit, co nesmíme. Naše city jsou vždycky správné a pravdivé. S vírou je to stejné. Autorita nám může pomoci být lepším člověkem, ale ne lepším nebo správnějším věřícím. Víra se neučí, ta je.
- Citovat
- Upravit
@Enmamma píše: Více
Tento názor má mnoho věřících. Víra náboženství nepotřebuje, náboženství víru ano a často víru zneužívá.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Též si myslím, že se skrze Ježíše Krista k Bohu nedostaneme. Nechápu, proč se modlit ke svatejm, aby se jako u Boha přimluvili. Prostě proč tak složitě, když se můžu modlit rovnou k Bohu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všichni
a četl též hovory s bohem, a jaký konkrétně má na to názor. A zdáli si myslí, to co já. Ze není víra jako víra. Zdali je tu někdo, kdo nesouhlasí s bibli a s některými výroky typu, že k Bohu se dostaneme skrze Ježíše Krista. Jelikoz to si já upřímně nemyslím a docela mne toto štve. V mojí rodině žije babička, která je ortodoxní křesťanka a cokoliv řeknu je u ní špatně a vykládá mi, jak se má člověk řídit bibli. Můj názor je ten, že chození do kostela a dělání po druhých něco a říkání tomu víra, není práva víra. Omlouvam se, blbne mi klávesnice.
Všimla jsem si, že je zde založeno podobně tema, ale nedalo mi to a chtěla jsem založit tohle.
Zajímalo by mne, jestli je tu někdo jako ja