Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To ti delal i kolposkopii, ze to tak presne vi? Anebo jen ster, ktery posle do laborky? Nestresuj se dopredu, pockej na vysledek. Tyden neni tak dlouha doba.
pokud to je lehci forma tak se sleduje jestli se telo dokaze poprat samo, kdyz ne tak se udela konizace cipku, ja sem ji mela, delali to bez narkozy jen s lokalnim znecitlivenim, nic me nebolelo, a hojilo se to dobre.ono ockovani je jen proti nejcastejsim virum, ja mela taky ten ktery se temer nevyskytuje, ale ja uz sem mela to nejvaznejsi stadium, lekari rikaji ze se to dostane do tezke faze az po letech zanedbani, ale ja sem mela pul roku pred tim IVF stimulaci a nez sem na ni sla byla sem na prevenci a vsechno bylo v poradku, tehdy sem byla na konci roku a pak v dalsim roce na zacatku takze jeste stesti ze sem sla predcasne a ne az opet na konci roku.
Podpořit imunitu a tělo si s tím většinou poradí samo. Píše se, že až 80% žen má HPV virus. Záleží, jaký typ máš.
Na podporu je dobry Issoprinosine. Podporuje telo v boji s viry. V tvem veku, pokud se podezreni lekare potvrdi, by to asi bylo zadouci.
@cecetka píše:
To ti delal i kolposkopii, ze to tak presne vi? Anebo jen ster, ktery posle do laborky? Nestresuj se dopredu, pockej na vysledek. Tyden neni tak dlouha doba.
Pardon za OT, ale jak tebe prohlíží gynekolog, když ne kolposkopem? Čím kouká do zrcadel?
Taky jsem měla dost špatné výsledky a to několik let zhruba od osmnácti. Můj gynekolog mě taky uklidňoval že v takto nízkém věku je hodně malá pravděpodobnost že by z toho byl větší problém a že se s tím tělo vypořádá samo. Nejdůležitější je hlavně chodit na preventivky pravidelně (já jedno období chodila i co 3 měsíce) a taky nestřídat často sexuální partnery. Teď už mám výsledky úplně v pořádku a jen doufám že se to nevrátí. Přeju ti aby to dopadlo dobře i ve tvém případě. ![]()
@cecetka píše:
Nevím, asi nic takového nedělal, jen me hrozně zneklidnil jeho vyraz, když se do me koukal… navíc k tomu mám dost rozhazenoz menstruaci a casto ne bolí podbrisek i mimo cyklus…
On by ten týden nebyl tak hrozný, kdybych do toho zrovna neměla ve škole zkouskovy a stresu až nad hlavu… achjo ![]()
@Sýkorka.Inka píše:
Taky jsem měla dost špatné výsledky a to několik let zhruba od osmnácti. Můj gynekolog mě taky uklidňoval že v takto nízkém věku je hodně malá pravděpodobnost že by z toho byl větší problém a že se s tím tělo vypořádá samo. Nejdůležitější je hlavně chodit na preventivky pravidelně (já jedno období chodila i co 3 měsíce) a taky nestřídat často sexuální partnery. Teď už mám výsledky úplně v pořádku a jen doufám že se to nevrátí. Přeju ti aby to dopadlo dobře i ve tvém případě.
Děkuji moc… trochu jsi me uklidnila… ma já mam od 16 let jednoho pritele a jsem s ním doteď, … ani jeden z nás nespal s nikým jiným, tak nevím, kdo z nás je puvodcem
a brala jsi něco na imunitu nebo.. nejaka jiná opatreni jak se toho zbavit ?? ![]()
@histep píše:
Pardon za OT, ale jak tebe prohlíží gynekolog, když ne kolposkopem? Čím kouká do zrcadel?
Setkala jsem se s tím, že někteří lékaři ho nepoužívají, koukají jen vlastníma očima, co vidí netuším
![]()
@radkka píše:
Setkala jsem se s tím, že někteří lékaři ho nepoužívají, koukají jen vlastníma očima, co vidí netuším![]()
Fakt jo
? To jsem nikdy nezažila, a že už pár doktorů mojí frndu vidělo
Proto mě překvapil dotaz, zda dr. dělal i kolposkopii, vždyť jinak tam snad nic vidět nemůže ![]()
ja sem byla na kolposkopii, ale na gynde se nejdriv dival jen beznym mikroskopem.
@histep píše:
Fakt jo? To jsem nikdy nezažila, a že už pár doktorů mojí frndu vidělo
Proto mě překvapil dotaz, zda dr. dělal i kolposkopii, vždyť jinak tam snad nic vidět nemůže
Můj první gynekolog to na mě nepoužil nikdy
byla jsem pak hrozně překvapená, co to je
![]()
@histep píše:
ty hele, já si teď našla kolkoskop na google obrázcích
a myslím, že moje doktorka ho taky nepoužívá, nebo sem si takovýho bazmeku u ní nikdy nevšimla. Čím přesně do mě kouká, to nesleduju, ale myslím, že tuhle věc bych nepřehlídla ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
ty hele, já si teď našla kolkoskop na google obrázcícha myslím, že moje doktorka ho taky nepoužívá, nebo sem si takovýho bazmeku u ní nikdy nevšimla. Čím přesně do mě kouká, to nesleduju, ale myslím, že tuhle věc bych nepřehlídla
To máš jako to, že někteří dělají na preventivní prohlídce ultrazvuk nebo kontrolují prsa a jiní ne
ale je to divný, zajímalo by mě, co přesně opravdu dělat mají a co je „nadstandart“, který dělají navzdory pojišťovně pro dobrou péči o pacientku.
Ahoj všem, je mi 19 a dnes jsem byla po 2 letech na gynekologii. Doktor mi řekl, že mám změny na sliznici děložního čípku… zpusobene HPV virem.. Nechávala sem se proti nim ve 14 letech ockovat… Vysledky steru mi pry pošle příští týden…
Máte někdo podobnou zkušenost, jak vám to dopadlo a jak se to popr. řeší?
Děkuji moc, jsem z toho dost nervozni…